• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2006., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas attīstības foruma samitu Helsinkos

Vēl šajā numurā

02.11.2006., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

 

Ministrs M.Kučinskis

Uz jaut nr.152 – dok.nr.6605

Par iedzīvotāju tiesību pārkāpumiem, uzsākot apkures sezonu Rēzeknes pilsētā

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (ministrija) 24.10.2006. ir saņēmusi un izskatījusi politisko organizāciju (partiju) apvienības “Saskaņas centrs” frakcijas deputātu jautājumus par iedzīvotāju tiesību pārkāpumiem, uzsākot apkures sezonu Rēzeknes pilsētā.

Saskaņā ar ministrijas rīcībā esošo informāciju Rēzeknes pilsētā apkure nav pieslēgta septiņām dzīvojamām mājām sakarā ar maksājumu parādiem par piegādāto siltumenerģiju iepriekšējā laika periodā. Lai risinātu jautājumu par apkures pieslēgšanu šīm ēkām, 26.10.2006. Rēzeknes pašvaldības amatpersonas tiksies ar siltumapgādes uzņēmuma “Latgales enerģija” pārstāvjiem. Atbilstoši Rēzeknes pašvaldības telefoniski sniegtajai informācijai ir sagatavoti priekšlikumi par parādu atmaksas grafiku sastādīšanu, kā arī izstrādāti ieteikumi, kurus siltumenerģijas lietotāji varēs ņemt vērā, slēdzot līgumu ar siltumapgādes uzņēmumu “Latgales enerģija”.

Siltumenerģijas piegādi un lietošanu reglamentē Ministru kabineta 28.02.1995. noteikumi “Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi” (noteikumi), kas nosaka, ka siltumenerģiju piegādā un lieto saskaņā ar līgumu, ko noslēdz Piegādātājs un Lietotājs.

Tā kā Rēzeknes pilsētā dzīvokļu īrnieki un īpašnieki par saņemto siltumenerģiju norēķinās patstāvīgi (bez pārvaldnieka starpniecības), par parādu atmaksas grafiku jāvienojas dzīvokļa īrniekam vai īpašniekam un siltumenerģijas piegādātājam.

Ministrija nav tiesīga izvērtēt solidāras atbildības tiesiskumu, ievērojot Civillikuma 1672.pantā noteiktos gadījumus solidāras saistības nodibināšanai.

Tomēr esam lūguši Rēzeknes pilsētas domi informēt ministriju par turpmāko rīcību, lai risinātu siltumenerģijas piegādes jautājumus Rēzeknes pilsētā.

Savukārt jautājums par dzīvokļu īrnieku un īpašnieku jau iepriekš noslēgtajiem līgumiem par siltumenerģijas piegādi ir risināms civiltiesiskā kārtībā. Ministrija kā valsts pārvaldes iestāde nav tiesīga iejaukties privāto tiesību jomā un vērtēt starp divām privātpersonām noslēgto līgumu saturu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu

ministrs M.Kučinskis

Rīgā 2006.gada 25.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!