• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2006., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sastāvā

Vēl šajā numurā

01.11.2006., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgumu

 

No šodienas, 1.novembra, stājas spēkā Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgums, kas sekmēs cilvēku sociālo drošību, pārvietojoties no Latvijas uz Kanādu un otrādi, kā arī novērsīs dubultu sociālās apdrošināšanas iemaksu iekasēšanu.

Tagad Latvijas iedzīvotājiem, kuri sava darba mūža laikā ir strādājuši Kanādā, būs iespēja saņemt pensiju par Kanādā nostrādātajiem gadiem – un otrādi. Tiesību noteikšanai uz Latvijas pensiju tiks ņemti vērā arī Kanādā uzkrātie sociālās apdrošināšanas periodi.

Tā, piemēram, ja cilvēks Latvijā ir strādājis piecus gadus, bet pēc tam deviņus gadus Kanādā, viņam, pieprasot pensiju Latvijā, tiesību noteikšanai tiks summēti abi periodi. Līdz ar to vērā tiks ņemti ne tikai nostrādātie pieci gadi Latvijā, bet arī deviņi gadi Kanādā. Aprēķinot pensiju, Latvija veiks izmaksu par pieciem gadiem, bet Kanāda piešķirs pensiju par deviņiem tur nostrādātajiem gadiem.

Minētā līguma pamatā ir vienlīdzīgas attieksmes princips attiecībā uz likumu piemērošanu, kā arī ierobežojumu atcelšana pensiju izmaksai Latvijas un Kanādas sociālās drošības sistēmām pakļautajiem cilvēkiem. Sociālās drošības līgumu labklājības ministre Dagnija Staķe un Kanādas vēstnieks Latvijā Roberts Andrigo parakstīja 2005.gada 29.jūnijā.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!