• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Tukuma rajonu 28.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2006., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām 2.novembrī un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

31.10.2006., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Tukuma rajonu 28.oktobrī

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien, 28.oktobrī, Tukuma rajona Pūrē apmeklēja uzņēmumu “Pure Food”, kur tikās ar Pūres iedzīvotājiem un uzņēmuma darbiniekiem, kā arī apskatīja ražošanas telpas, uzzinot par uzņēmuma produkcijas ražošanas procesu un turpmākiem nodomiem. Prezidente pauda gandarījumu un uzteica uzņēmuma labās sekmes, atzīmējot, ka uzņēmums nes Latvijas vārdu pasaulē tikpat labi kā mākslinieki un diplomāti. Viņa atzinīgi vērtēja uzņēmuma izvēlēto nosaukumu, kas angļu valodā rada pozitīvas asociācijas ar labu, ekoloģiski tīru pārtiku. Uzrunājot Pūres iedzīvotājus, prezidente uzsvēra, ka Latvija pasaulē nevar konkurēt ar lieliem saražotās produkcijas apjomiem un tai nevajadzētu arī konkurēt ar lētiem produktiem vai lētu darbaspēku, bet gan ar kvalitatīvu produkciju specifiskās, nelielās tirgus nišās. “Latvija var konkurēt ar kvalitatīviem, garšīgiem un dabīgiem pārtikas produktiem,” sacīja prezidente. V.Vīķe-Freiberga arī norādīja uz nepieciešamību uzņēmumiem, iekarojot jaunus tirgus un saglabājot esošos, līdzsvarot divus nozīmīgus aspektus – ieviest inovācijas, jaunus produktus, bet tajā pašā laikā arī vajadzību rēķināties ar patērētāju gaumi un ieradumiem.

Valsts prezidente Jaunsātu pagasta Kukšu muižā tikās ar Tukuma rajona un Kandavas novada pašvaldību pārstāvjiem, vietējiem uzņēmējiem, pētniekiem un nevalstisko organizāciju cilvēkiem, pārrunājot konkrētā reģiona, mazo pašvaldību un uzņēmēju sekmes, iespējas un attīstības plānus, kā arī izaicinājumus un problēmas. Pūres augļkopības un augļu un dārzeņu selekcijas jomas pārstāvji stāstīja par savas nozares aktualitātēm.

Slampes pagastā Valsts prezidente apmeklēja kinopilsētiņu “Cinevilla”, tikās ar filmas “Rīgas sargi” veidotājiem un noskatījās vēl topošās filmas fragmentus un filmas tapšanas tehnoloģiju prezentāciju.

Vakarā Valsts prezidente piedalījās Tukuma Ernesta Birznieka-Upīša 1. pamatskolas divsimtgades svinībās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!