• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības izmeklēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2006., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs - sanāksmē Luksemburgā

Vēl šajā numurā

26.10.2006., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības izmeklēšanu

 

Trešdien, 25.oktobrī, Eiropas Parlaments (EP) pieņēma rezolūciju, kurā pausts visdziļākais nosodījums žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavībai. Parlaments uzskata, ka Eiropas Savienībai jāuzrauga žurnālistes slepkavības izmeklēšana, lai pārliecinātos, ka tā tiek veikta efektīvi.

Rezolūcijā paustas nopietnas bažas par Krievijā arvien pieaugošo neatkarīgo žurnālistu iebiedēšanu, vajāšanu un nogalināšanu. Izmatojot to, ka šogad paredzēts sākt sarunas par jaunu Eiropas Savienības un Krievijas partnerības un sadarbības nolīgumu, eiroparlamentārieši aicina ES dalībvalstis uzstāt, lai Krievija aizsargātu preses brīvību un neatkarīgo žurnālistiku.

“Politisko oponentu slepkavošana ir kļuvusi par satraucošu Krievijas politikas parādību. Krievijas prezidenta Vladimira Putina valdīšanas laikā notikušas deviņpadsmit žurnālistu slepkavības, kuru izmeklēšana beigusies bez rezultātiem. Komentētāji Annu Poļitkovsku dēvēja par pēdējo neatkarīgo krievu žurnālisti, jo daudzi viņas amata brāļi bailēs no varas iestāžu represijām piekopj pašcenzūru, gluži kā tas bija padomju laikos,” komentēja EP deputāts Rihards Pīks. “Eiropas Parlamenta deputāti ir pauduši stingru apņemšanos uzraudzīt Annas Poļitkovskas slepkavības izmeklēšanu. Esmu pārliecināts, ka šis jautājums paliks Eiropas Parlamenta un Krievijas parlamentārās sadarbības komitejas dienaskārtībā tik ilgi, kamēr slepkava netiks tiesāts,” uzskata R.Pīks.

Tāpat Eiropas Parlaments paudis bažas par jauno Krievijas likumu par pilsoniskās sabiedrības organizācijām. Pēc tā pieņemšanas vairāk nekā 90 nevalstiskās organizācijas bijušas spiestas pārtraukt savu darbību šajā valstī. Deputāti aicina Krievijas varas iestādes neizmantot jaunā likuma neskaidro formulējumu nevalstisko organizāciju darbības ierobežošanai.

Krievu žurnāliste Anna Poļitkovska tika nogalināta 2006.gada 7.oktobrī savas mājas kāpņu telpas liftā. Nozieguma veids liecina, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

Žaneta Vegnere,
EP deputāta Riharda Pīka padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!