• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2006., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Rīgas samita bezmaksas tālruni

Vēl šajā numurā

26.10.2006., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgumu

 

No 1.novembra stājas spēkā Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgums, kas sekmēs cilvēku sociālo drošību, pārvietojoties no Latvijas uz Kanādu un otrādi, kā arī novērsīs dubultu sociālās apdrošināšanas iemaksu iekasēšanu.

Tagad cilvēkiem, kuri sava darba mūža laikā ir strādājuši Kanādā, būs iespēja saņemt pensiju par Kanādā nostrādātajiem gadiem, dzīvojot Latvijā un otrādi. Tiesību noteikšanai uz Latvijas pensiju tiks ņemti vērā arī Kanādā uzkrātie sociālās apdrošināšanas periodi.

Piemēram, saskaņā ar likumu “Par valsts pensijām” apdrošināšanas stāžam Latvijā, lai saņemtu pensiju, ir jābūt ne mazākam par 10 gadiem. Ja cilvēks Latvijā ir strādājis piecus gadus, bet pēc tam deviņus gadus Kanādā, tad viņam, pieprasot pensiju Latvijā, tiesību noteikšanai tiks summēti abi periodi. Līdz ar to vērā tiks ņemti ne tikai nostrādātie pieci gadi Latvijā, bet arī deviņi gadi Kanādā. Aprēķinot pensiju, Latvija veiks izmaksu par pieciem gadiem, turpretim Kanādas pienākums būs piešķirt pensiju par deviņiem tur nostrādātajiem gadiem.

Minētais līgums balstās uz vienlīdzīgas attieksmes principu attiecībā uz likumu piemērošanu, kā arī ierobežojumu atcelšanu pensiju izmaksai Latvijas un Kanādas sociālās drošības sistēmām pakļautajiem cilvēkiem.

Sociālās drošības līgumu labklājības ministre D.Staķe un Kanādas vēstnieks Latvijā Roberts Andrigo parakstīja 2005.gada 29.jūnijā.

Labklājības ministrijas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!