• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbu konkursu par NATO un starptautisko drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2006., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Radio kora piedalīšanos starptautiskajā kamerkoru festivālā Berlīnē

Vēl šajā numurā

26.10.2006., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbu konkursu par NATO un starptautisko drošību

 

Ir beigusies studentu zinātnisko darbu iesniegšana NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja un Latvijas transatlantiskās organizācijas (LATO) izsludinātajam konkursam “Drošības izaicinājumi un NATO 21.gadsimtā”.

Konkursa ietvaros vislielāko interesi studenti izrādījuši par tādiem jautājumiem kā: NATO loma terorisma apkarošanā, Krievija un NATO, alianses uzdevumi nākotnē, kodolenerģijas drošības aspekti. Jau pavisam drīz zinātnisko darbu izvērtēšanu sāks īpaši izveidota komisija, kurā būs pārstāvji no Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Vidzemes augstskolas, kā arī LATO un samita organizācijas biroja. Darbi tiks vērtēti, ņemot vērā to oriģinalitāti, struktūru, pieejas analītiskumu un kvalitāti un citus kritērijus. Papildu punktus dos arī Latvijas politikas un interešu analīze izvēlētās tēmas kontekstā, kā arī izmantoto literatūras avotu klāsts un kvalitāte.

Konkursa uzvarētāju noteiks pēc iegūto punktu skaita, un rezultāti tiks paziņoti šā gada 3.novembrī. Labākā darba autoram tiks dota iespēja piedalīties novembrī plānotajā starptautiskajā Jauno līderu forumā Rīgā, kas būs viens no NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Rīgā pavadošajiem pasākumiem, un sadarbībā ar U.S.–Baltic Foundation doties vizītē uz Vašingtonu. Atzinīgi novērtētos darbus publicēs zinātnisko rakstu krājumā, un to autori dosies vizītē uz NATO galveno mītni Briselē.

Zinātnisko darbu konkurss studentiem ir viens no projektiem Latvijas jauniešiem, kas tiek organizēts, gatavojoties NATO samitam novembrī. Kā partneri konkursa organizēšanā iesaistījušās trīs Latvijas augstākās izglītības iestādes: Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte un Vidzemes augstskola. Konkursu finansē Rīgas 2006.gada NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes atbalsta komiteja, kuras budžetu veido privāto uzņēmumu īpaši šim mērķim ziedotie līdzekļi, kā arī Sorosa fonds – Latvija.

NATO samita preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!