• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas gatavošanos NATO samitam Rīgā 28.-29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2006., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Viņas majestātes Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes karalienes Elizabetes II un Viņa karaliskās augstības prinča Edinburgas hercoga Filipa vizīti Latvijā 18.-19.oktobrī

Vēl šajā numurā

20.10.2006., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas gatavošanos NATO samitam Rīgā 28.–29.novembrī

“Līdz NATO samitam Rīgā atlikušas vien 40 dienas,” ceturtdien, 20.oktobrī, preses konferencē par NATO samita plānošanas grupas vizītes rezultātiem Rīgā uzsvēra LR aizsardzības ministrs Atis Slakteris. “Tas nešaubīgi būs unikāls pasākums Latvijas vēsturē, jo nekad Latvija nav uzņēmusi tik daudz valstu vadītāju un prezidentu, ārlietu un aizsardzības ministru, un šajās dienās mums būs pievērsta visas pasaules uzmanība. Tas būs vēl viens veiksmes stāsts Latvijai,” sacīja Slakteris.

Viņš atzina, ka līdzšinējais darbs ir bijis intensīvs un mērķtiecīgs, vājo vietu organizatoriskajā darbā nav, tāpēc droši var teikt, ka Latvija ir gatava NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmei. A.Slakteris pastāstīja, ka vizītes laikā tika izstrādāta arī pēdējā pasākuma programma, un jau tagad zināms, ka lielākā daļa viesu Rīgā ieradīsies 27.novembrī, bet valstu vadītāju ierašanās plānota 28.novembrī. Kā pirmais sveiciens ciemiņiem paredzēts koncerts Latvijas Nacionālajā operā, kuram sekos darba vakariņas, savukārt jau 29.novembra rītā sāksies apspriedes pie lielā samita galda.

Preses konferencē piedalījās arī NATO samita plānošanas grupas vadītājs Dr.Bernds Getce (Dr.Bernd Goetze). Dr.Getce augstu novērtēja Latvijas puses ieguldīto darbu gan oficiālā, gan organizatoriskā līmenī un pateicās par lielo atbalstu, kas izjūtams sagatavošanās procesā. Viņš uzsvēra, ka samits būs nozīmīgs notikums ne tikai pašai aliansei, bet arī Latvijai, un pateicās valsts iedzīvotājiem par gatavību uzņemt šo pasākumu Rīgā.

B.Getce atzina, ka sanāksmes organizēšana ietekmēs daudzu cilvēku ikdienu un jau iepriekš atvainojās par gaidāmajiem satiksmes ierobežojumiem un drošības pasākumiem. Tomēr viņš uzsvēra, ka šādi ierobežojumi ir ierasta prakse visos samitos un izteica cerību, ka iedzīvotāji dalīsies savā priekā un emocijās par tik augsta līmeņa pasākuma veiksmīgu norisi. Dr.Getce arī atgādināja, ka šis samits norisināsies laikā, kad alianse ir iesaistīta savās būtiskākajās operācijās Afganistānā un citur pasaulē.

NATO samita plānošanas grupa Dr.Bernda Getces vadībā uzturējās Rīgā no 16. līdz 19.novembrim, lai kopīgi ar Latvijas pārstāvjiem pārrunātu šā gada novembrī gaidāmā NATO samita Rīgā organizēšanas gaitu.

NATO samita preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!