• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības 50.gadadienas logo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2006., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Tehnoloģijas institūta izveidošanu

Vēl šajā numurā

20.10.2006., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības 50.gadadienas logo

 

Otrdien, 17.oktobrī, ceremonijā Briselē paziņoja ES 50.gadadienas logo konkursa uzvarētāju. Konkursā piedalījās negaidīti daudz dalībnieku – 1701 – no visām dalībvalstīm, arī no Bulgārijas un Rumānijas. Visos 2007.gadā paredzētajos sarīkojumos par godu Romas līguma 50.gadadienai Komisija un visas pārējās Eiropas iestādes izmantos uzvarējušo logotipu. Dalībvalstis, valdības, reģionālās valdības un pašvaldību iestādes tiek aicinātas izmantot logotipu arī savos pasākumos. Uzvarētājs Simons Skržipčaks saņēma balvu 6000 EUR apmērā. Tore Rosbo un Dženija Lundgrena ieguva balvas par otro un trešo labāko logo – 4000 EUR un 2000 EUR. Trīs labākie saņēma arī balvu, bet visi 10 finālisti, starp kuriem ir arī Latvijas pārstāve Zane Jēkabsone, saņēma diplomus. Godalgas pasniedza Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Valstrēma un Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Aleho Vidāls Kadrass, kuri bija fināla žūrijas priekšsēdētāji. Pārējie trīs fināla žūrijas komisijas locekļi bija Padomes preses, komunikācijas un protokola ģenerāldirektors Hanss Brūnmairs, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas dažādu interešu grupas priekšsēdētāja vietniece Džiliana van Tirnhauta un Reģionu komitejas loceklis un Francijas Pikardijas reģiona padomnieks Klods Digranrī.

Aleho Vidāls Kadrass, Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vietnieks, teica: “Konkursa par logotipu panākumi visā Eiropā rāda, ka mēs pareizi darījām, uzticoties jauniešiem, lai viņi palīdz veidot rītdienas Eiropu. Eiropas Parlamenta, Eiropas pilsoņus pārstāvošās institūcijas vārdā es gribu pateikties visiem dalībniekiem par viņu fantāziju un entuziasmu. Es apsveicu uzvarētāju par ļoti labo rezultātu, kas labi izsaka mūsu kopīgo likteni.”

Runājot par ceremoniju, priekšsēdētāja vietniece Margota Valstrēma teica: “Uzvarējušais logo atspoguļo Eiropas dažādību un sparu un vienlaikus uzsver mūsu kontinenta ilgoto vienotību un solidaritāti. Es silti sveicu uzvarētāju un pārējos konkursa laureātus – konkursa rezultāti ir iespaidīgi. Tie pierāda Eiropas jauno dizaineru un mākslinieku talantu.”

Pagājušajā nedēļā 11 starptautiski atzīti mākslas un dizaina eksperti izvēlējās 10 labākos logo no sākotnēji Eiropas mākslas, grafiskā dizaina, komunikāciju dizaina, vizuālās komunikācijas, plašsaziņas līdzekļu dizaina vai saistīto nozaru studentu 1701 iesūtītajiem projektiem. Studentus aicināja izveidot logotipu un, ja vēlas, arī Eiropas integrācijas devīzi. Logotipam bija jānorāda uz Romas līguma 50.jubileju, jāatspoguļo ES sasniegumi – tādi kā miers un labklājība – un tās nākotne (t. i., kādu ES jūs novēlat nākamajām paaudzēm).

Konkursu 6.jūlijā kopīgi izsludināja Komisija, Eiropas Parlaments, Padome, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja un Reģionu komiteja.

Informācija par konkursu, uzvarētājiem un logo: http://www.logo-competition.eu/

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!