• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grāmatas "Baltijas brīvības ceļš" prezentāciju Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2006., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Aizliegto lidsabiedrību atjaunināto sarakstu

Vēl šajā numurā

18.10.2006., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grāmatas “Baltijas brīvības ceļš” prezentāciju Maskavā

Pirmdien, 16.oktobrī, Maskavā, Ārzemju literatūras bibliotēkā, notika grāmatas “Baltijas brīvības ceļš” atvēršanas svētki. Grāmata ir izdota latviešu, angļu un krievu versijā.

Ārzemju literatūras bibliotēkā, kuru ar Latvijas vēstniecību Maskavā saista sena sadarbība, bija ieradušies ārvalstu diplomāti, vēsturnieki, politologi, valsts administrācijas un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī žurnālisti.

Atklājot pasākumu, Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis uzsvēra, ka Baltijas valstu izvēle par labu parlamentārām, nevardarbīgām metodēm politisko mērķu sasniegšanai būtu nozīmīga daudzos pasaules reģionos, kur politisku uzdevumu vārdā notiek terora akti, tiek nolaupīti cilvēki un nogalināti civiliedzīvotāji. Vēstnieks augstu novērtēja Baltijas valstu vienotības un neatkarīgas preses nozīmi, gan atgūstot neatkarību Atmodas laikā, gan mūsdienās attīstot demokrātiskas un ekonomiski attīstītas valsts uzbūves principus. A.Teikmanis pateicās Krievijas demokrātiskajiem spēkiem par atbalstu Baltijas brīvības ceļā, kā arī iepazīstināja ar neatkarības atgūšanas gaitu gan Latvijā, gan Baltijas valstīs.

Grāmatas prezentācijā piedalījās no Latvijas uzaicinātā publiciste, rakstniece, žurnāliste un aktīva Baltija valstu neatkarības kustības dalībniece Marina Kosteņecka, kas izteica cerību, ka grāmata būs noderīga mūsdienu Krievijai. Publiciste emocionāli stāstīja par aktīvo darbu PSRS Tautas deputātu kongresā, lai panāktu Latvijas neatkarības atjaunošanu.

“Baltijas valstu brīvības ceļš ir arī mans brīvības ceļš,” uzstājoties uzsvēra akadēmiķis, aktīvs Baltijas valstu neatkarības atbalstītājs un arī PSRS Tautas deputāts Jurijs Afanasjevs. Runā viņš uzsvēra, ka Baltijas valstis neatkarību atguva, arī pateicoties toreizējiem Krievijas demokrātiskajiem spēkiem.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Atmodas laika fotogrāfijām, kas izraisīja ievērojamu interesi. Vēstniecība vairākas grāmatas uzdāvināja Ārzemju literatūras bibliotēkai, tās saņēma arī svētku dalībnieki. Kopumā grāmatas atvēršanas pasākums notika emocionālā un Baltijas valstis atbalstošā gaisotnē, kas liecināja, ka Krievijas demokrātiskie spēki ar lielām simpātijām raugās uz Baltijas valstu panākumiem pēc neatkarības atjaunošanas.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!