• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par SVF atbalstu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1999., Nr. 412/415 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības kārtību

Vēl šajā numurā

14.12.1999., Nr. 412/415

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par SVF atbalstu Latvijai

Piektdien, 10.decembrī, Starptautiskā valūtas fonda Direktoru padome apstiprināja Latvijas valdības ekonomiskās politikas memorandu un nolēma atbalstīt Latvijai rezerves kredītu 33 miljonu SDR vērtībā maksājumu bilances stabilizācijai.

"Latvija vienā dienā, piektdien, ir saņēmusi divus augstus starptautiskus novērtējumus — uzaicinājumu uz iestāšanās sarunām ar Eiropas Savienību un Starptautiskā valūtas fonda akceptu Latvijas ekonomiskajai un fiskālajai politikai.

Valūtas fonda Direktoru padomes lēmums atbalstīt Latvijas ekonomiskās politikas memorandu apliecina, ka valdības īstenotā politika finansu un ekonomikas jomā ir pareiza un lielais darbs, veidojot 2000.gada budžetu atbilstoši starptautiskajām prasībām, neraugoties uz opozīcijas iebildumiem, nav bijis veltīgs," uzskata finansu ministrs Edmunds Krastiņš.

Starptautiskā valūtas fonda lēmums piešķirt Latvijai rezerves kredītu maksājumu bilances stabilizācijai nozīmē, ka Latvijas centrālā banka nepieciešamības gadījumā varētu šos līdzekļus aizņemties no Starptautiskā valūtas fonda. Taču Latvijas ekonomiskās politikas memorandā ir minēta arī apņemšanās šo aizdevumu neizmantot, tādēļ var droši apgalvot, ka Latvija nākamgad rezerves aizdevumu neizmantos.

Latvijas ekonomiskās politikas memorandā, ko paraksta finansu ministrs un Latvijas Bankas prezidents, minētas valdības apņemšanās finansu un fiskālajā, kā arī strukturālo reformu jomā. Memorands noteic, ka valsts budžeta fiskālais dfeficīts 2000.gadā nepārsniegs 81 miljonu latu jeb 2% no iekšzemes kopprodukta un ka tiks turpināta privatizācija un strukturālās reformas.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!