• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 10. oktobra noteikumi Nr. 842 "Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2006., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145514-noteikumi-par-skirnes-dzivnieku-audzesanas-saimniecibu-atbilstibas-kriterijiem-un-skirnes-dzivnieku-audzesanas-saimniecibu-stat...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdien, 5. oktobrī

Vēl šajā numurā

12.10.2006., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 842

Pieņemts: 10.10.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.842

Rīgā 2006.gada 10.oktobrī (prot. Nr.52 31.§)
Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Ciltsdarba likuma 10.panta pirmās daļas 3.punktu
1. Noteikumi nosaka šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijus un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas kārtību.
2. Uz šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu var pretendēt saimniecības, kas nodarbojas ar šķirnes dzīvnieku audzēšanu (turpmāk — saimniecība) un atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. saimniecības ganāmpulks ir reģistrēts un dzīvnieki ir apzīmēti atbilstoši dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas un dzīvnieku apzīmēšanas kārtību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

2.2. saimniecībā vismaz gadu īsteno ganāmpulka izkopšanas plānu, kas saskaņots ar attiecīgo šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju (turpmāk — organizācija);

2.3. saimniecībā ganāmpulku pārrauga pārraudzības kārtību regulējošajos normatīvajos aktos un attiecīgās dzīvnieku sugas ciltsdarba programmā noteiktajā kārtībā;

2.4. saimniecības ganāmpulks ir izmeklēts saskaņā ar veterinārmedicīnas jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem;

2.5. atbilstoši attiecīgās dzīvnieku sugas ciltsdarba programmai saimniecī­bas ganāmpulkā audzē, selekcionē un pavairo augstvērtīgus šķirnes dzīvniekus, kas paredzēti saimniecības ganāmpulka atražošanai un pārdošanai;

2.6. saimniecībā pārbauda vaisliniekus, kā arī ganāmpulka atražošanai izmanto vaisliniekus vai bioproduktu, kas sertificēts vaislinieku, to bioprodukta un transplantējamo embriju sertifikāciju regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

2.7. dzīvnieku turēšanas apstākļi atbilst attiecīgajai lauksaimniecības dzīvnieku sugai normatīvajos aktos noteiktajām lauksaimniecības dzīvnieku vispārīgajām labturības un higiēnas prasībām;

2.8. saimniecība atbilst normatīvajos aktos noteiktajām īpašās vides prasībām piesārņojošo darbību veikšanai dzīvnieku novietnēs.
3. Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu saimniecībai piešķir komisija. Komisiju izveido Ciltsdarba valsts inspekcijā reģistrēta organizācija. Komisijas sastāvā iekļauj Ciltsdarba valsts inspekcijas pārstāvi.
4. Saimniecība, kas pretendē uz šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimnie­cības statusa iegūšanu, attiecīgajā organizācijā iesniedz vērtēšanai:

4.1. iesniegumu (pielikums);

4.2. ganāmpulka reģistrācijas kartītes kopiju;

4.3. ganāmpulka raksturojumu;

4.4. ganāmpulka izkopšanas plānu;

4.5. Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālās pārvaldes veterināro izziņu par ganāmpulka veselības stāvokli;

4.6. Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes izziņu par saimniecī­bas atbilstību vides prasībām.
5. Organizācija mēneša laikā pēc dokumentu saņemšanas apseko saimniecību, saskaņo ganāmpulka izkopšanas plānu ar attiecīgajai dzīvnieku sugai un šķirnei izstrādāto ciltsdarba programmu un piešķir šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības kandidāta statusu vienam gadam.
6. Komisija gadu pēc šo noteikumu 5.punktā minētā kandidāta statusa piešķiršanas apseko saimniecību un sastāda apsekošanas aktu.
7. Pēc saimniecības apsekošanas komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 6.punktā minēto apsekošanas aktu, mēneša laikā izvērtē saimniecības atbilstību šo noteikumu 2.punktā minētajiem atbilstības kritērijiem un pieņem attiecīgu lēmumu:

7.1. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu;

7.2. par atteikumu piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu.
8. Organizācija apkopo informāciju par saimniecībām, kurām ir piešķirts attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statuss, un:

8.1. reizi gadā publicē šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību sarakstu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis";

8.2. šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību sarakstu iesniedz Cilts­darba valsts inspekcijai.
9. Ja komisija ir pieņēmusi lēmumu par atteikumu piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu, saimniecība pēc sešiem mēnešiem (ja ir novērsti komisijas lēmumā minētie trūkumi) var atkārtoti iesniegt iesniegumu par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu.
10. Komisijas pārstāvji reizi gadā apseko attiecīgās šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības ganāmpulku un sastāda apsekošanas aktu.
11. Pēc ganāmpulka apsekošanas komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 10.punktā minēto apsekošanas aktu, pieņem attiecīgu lēmumu:

11.1. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa saglabāšanu, ja ir ievēroti šo noteikumu 2.punktā minētie atbilstības kritēriji;

11.2. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa darbības apturēšanu vai anulēšanu, ja nav ievēroti šo noteikumu 2.punktā minētie atbilstības kritēriji.
12. Komisijas lēmumu var apstrīdēt mēneša laikā, iesniedzot iesniegumu Cilts­darba valsts inspekcijā. Ciltsdarba valsts inspekcijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.
13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2000.gada 24.oktobra noteikumus Nr.368 "Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 380./383.nr.; 2002, 34.nr.).
Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 10.oktobra
noteikumiem Nr.842
Iesniegums šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanai
01.JPG (38043 bytes)
Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!