• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 10. oktobra noteikumi Nr. 832 "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā tiek veikta mērīšanas līdzekļu tipa apstiprināšana, pirmreizējā verificēšana un tirgus uzraudzība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2006., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.833

Ekspluatācijas aizsargjoslu noteikšanas metodika gar ūdensvadu un kanalizācijas tīkliem

Vēl šajā numurā

12.10.2006., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 832

Pieņemts: 10.10.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.832

Rīgā 2006.gada 10.oktobrī (prot. Nr.52 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā tiek veikta mērīšanas līdzekļu tipa apstiprināšana, pirmreizējā verificēšana un tirgus uzraudzība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par mērījumu vienotību" 6.panta otro daļu,
9.panta 4.1daļu un likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā tiek veikta mērīšanas līdzekļu tipa apstiprināšana, pirmreizējā verificēšana un tirgus uzraudzība" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 102.nr.; 2006, 25.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. aktīvās elektroenerģijas skaitītāji;".

2. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Tipa apstiprināšanu veic valsts aģentūra "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs" un atbilstības novērtēšanas institūcijas, kas atbilst šo noteikumu 6.punktā minētajām prasībām un par kurām Ekonomikas ministrija publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk — sertifikācijas institūcija). Pirmreizējo verificēšanu veic atbilstības novērtēšanas institūcijas, kas atbilst šo noteikumu 6.punktā minētajām prasībām un par kurām Ekonomikas ministrija publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk — inspicēšanas institūcija)."

3. Aizstāt 9.punkta otrajā teikumā vārdu "Centrs" ar vārdiem "Valsts aģentūra "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs"".

4. Aizstāt 31.punktā vārdus "Valsts metroloģiskā inspekcija" ar vārdiem "Patērētāju tiesību aizsardzības centrs".

5. Izteikt 32.un 33.punktu šādā redakcijā:

"32. Ja Patērētāju tiesību aizsardzības centrs konstatē, ka mērīšanas līdzekļi neatbilst metroloģiskajām prasībām, tas veic normatīvajos aktos par metroloģisko kontroli noteiktos pasākumus, lai nepieļautu attiecīgo mērīšanas līdzekļu piedāvāšanu tirgū un lietošanu.

33. Ja Patērētāju tiesību aizsardzības centrs konstatē, ka mērīšanas līdzeklis, kuram ir tipa apstiprinājuma zīme un pirmreizējās verificēšanas atzīme, pareizi lietots paredzētajiem mērķiem, tomēr rada draudus cilvēku veselībai un dzīvībai vai nodara zaudējumus videi, tas aptur attiecīgā mērīšanas līdzekļa piedāvāšanu tirgū, aizliedz tā lietošanu un nosūta mērīšanas līdzekļa ražotājam vai tā pilnvarotam pārstāvim pamatotu paziņojumu, kā arī informē Ekonomikas ministriju. Ekonomikas ministrija ziņo Eiropas Komisijai un Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālajām pārstāvniecībām par neatbilstības gadījumiem un veiktajiem pasākumiem."

6. Aizstāt 34. un 35.punktā vārdus "Valsts metroloģiskā inspekcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Patērētāju tiesību aizsardzības centrs" (attiecīgā locījumā).

7. Papildināt noteikumus ar 40.punktu šādā redakcijā:

"40. Līdz 2006.gada 31.decembrim valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs" veic mērīšanas līdzekļu pirmreizējo verificēšanu bez akreditācijas un atbilstoši šajos noteikumos noteiktajām prasībām, bet verificēšanas atzīmēs un sertifikātos norāda savu identifikācijas zīmi."

8. Svītrot 2.pielikuma IV nodaļas 3.a un 4.attēla apzīmējumos vārdus "vai LNMC — valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs" identifikācijas zīme".
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.Štokenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!