• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 10. oktobra noteikumi Nr. 834 "Kārtība, kādā sagatavo un iesniedz pārskatus PHARE programmas un Pārejas programmas īstenošanas un uzraudzības nodrošināšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2006., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145506-kartiba-kada-sagatavo-un-iesniedz-parskatus-phare-programmas-un-parejas-programmas-istenosanas-un-uzraudzibas-nodrosinasanai

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.835

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 12.jūnija noteikumos Nr.242 "Divpusējās ārvalstu finanšu palīdzības projektu reģistrācijas kārtība"

Vēl šajā numurā

12.10.2006., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 834

Pieņemts: 10.10.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.834

Rīgā 2006.gada 10.oktobrī (prot. Nr.52 17.§)

Kārtība, kādā sagatavo un iesniedz pārskatus PHARE programmas un Pārejas programmas īstenošanas un uzraudzības nodrošināšanai

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības finanšu instrumentu PHARE programmas un Pārejas programmas likuma 13.panta ceturto daļu un 15.panta astoto daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1.Noteikumi nosaka:

1.1.kārtību, kādā sagatavojami un iesniedzami pārskati PHARE programmas un Pārejas programmas (turpmāk – programmas) īstenošanas nodrošināšanai;

1.2.programmu uzraudzības nodrošināšanai nepieciešamo pārskatu iesniegšanas kārtību.

2. Programmu īstenošanā un uzraudzībā iesaistītā amatpersona, kurai ir iesniegts pārskats saskaņā ar šiem noteikumiem, var pieprasīt pārskata sagatavotājam precizēt pārskatu (nosūtot pieprasījumu rakstiski un elektroniski uz pārskata sagatavotāja norādīto elektroniskā pasta adresi), ja tajā ir konstatētas kļūdas. Pārskata sagatavotājs piecu darbdienu laikā iesniedz precizēto pārskatu, nosūtot to rakstiski un elektroniski uz programmu īstenošanā un uzraudzībā iesaistītās amatpersonas norādīto elektroniskā pasta adresi.

II. Vecākās nozares amatpersonas pārskati

3.Vecākā nozares amatpersona:

3.1.katru ceturksni līdz piecpadsmitajai darbdienai nodrošina programmas progresa pārskata (1.pielikums) sagatavošanu par laikposmu līdz iepriekšējā ceturkšņa beigām un iesniedz to programmas atbildīgajai amatpersonai (rakstiski un elektroniski uz programmas atbildīgās amatpersonas norādīto elektroniskā pasta adresi);

3.2.divas reizes gadā saskaņā ar Programmu vienotās uzraudzības komitejas apstiprināto uzraudzības darba plānu kārtējam gadam nodrošina programmu uzraudzības ziņojuma (2.pielikums) sagatavošanu un iesniedz to nacionālajam koordinatoram ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos (rakstiski un elektroniski uz nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos norādīto elektroniskā pasta adresi).

4.Ja vecākā nozares amatpersona saņem programmas atbildīgās amatpersonas vai nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos pieprasījumu (rakstiski un elektroniski uz vecākās nozares amatpersonas norādīto elektroniskā pasta adresi), tā nodrošina attiecīgi šo noteikumu 3.1. vai 3.2.apakšpunktā minēto pārskatu iesniegšanu citā noteiktā termiņā, kas nav mazāks par septiņām darbdienām no pieprasījuma saņemšanas dienas.

III. Programmas atbildīgās amatpersonas pārskati

5.Programmas atbildīgā amatpersona sagatavo un iesniedz nacionālajai atbildīgajai amatpersonai (rakstiski un elektroniski uz nacionālās atbildīgās amatpersonas norādīto elektroniskā pasta adresi) šādus pārskatus:

5.1.katru mēnesi līdz trešajai darbdienai – programmas maksājuma plānu (3.pielikums), kas ietver informāciju par maksājumiem, kas veikti līdz iepriekšējā mēneša beigām, un maksājumu prognozi nākamajiem astoņiem mēnešiem;

5.2.katru mēnesi līdz piektajai darbdienai – pārskatu par programmas noslēgto līgumu un veikto maksājumu apjomiem (4.pielikums) par laikposmu līdz iepriekšējā mēneša beigām;

5.3.katru ceturksni līdz divdesmitajai darbdienai – programmas progresa pārskatu (1.pielikums) par laikposmu līdz iepriekšējā ceturkšņa beigām.

6.Ja nākamajos divos mēnešos plānotie maksājumi pārsniedz 20% no attiecīgajai programmai paredzēto finanšu līdzekļu kopsummas, programmas atbildīgā amatpersona šo noteikumu 5.1.apakšpunktā norādītajam programmas maksājuma plānam pievieno skaidrojumu par papildu finanšu līdzekļu nepieciešamību un iesniedz Eiropas Komisijā.

7.Ja notikušas izmaiņas, kas var ietekmēt finanšu līdzekļu pieprasījuma termiņu no Eiropas Komisijas, programmas atbildīgā amatpersona vienas darb­dienas laikā pēc attiecīga pieprasījuma saņemšanas iesniedz nacionālajai atbildīgajai amatpersonai aktualizētu programmas progresa pārskatu (1.pielikums) un programmas maksājuma plānu (3.pielikums).

8.Programmas atbildīgā amatpersona sešu nedēļu laikā pēc programmu ieviešanas iesniedz nacionālajai atbildīgajai amatpersonai (rakstiski un elektroniski uz nacionālās atbildīgās amatpersonas norādīto elektroniskā pasta adresi) šādu informāciju:

8.1.programmas progresa pārskatu (1.pielikums);

8.2.informāciju par programmu ietvaros atmaksājamiem finanšu līdzekļiem (līguma numurs un nosaukums, atmaksājamo finanšu līdzekļu apjoms), ja programmu finanšu līdzekļi turēti speciālajos garantiju kontos vai ja programmu īstenošanas laikā konstatēta neatbilstība, kas paredz finanšu līdzekļu atmaksu;

8.3.informāciju par programmu ietvaros veiktajiem auditiem (projekta vai līguma numurs un nosaukums, audita veicējs, ir vai nav konstatēta neatbilstība, finanšu līdzekļu apjoms, kas atzīts par neatbilstošu);

8.4.apliecinājumu, ka visi neizmantotie programmu finanšu līdzekļi ir atmaksāti un visi dati par līgumiem ir atjaunoti Eiropas Komisijas finanšu pārskatu informācijas sistēmā.

9.Programmas atbildīgā amatpersona sagatavo un iesniedz nacionālajam koordinatoram ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos (rakstiski un elektroniski uz nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos norādīto elektroniskā pasta adresi) šādus pārskatus:

9.1.katru mēnesi līdz piektajai darbdienai – pārskatu par programmas noslēgto līgumu un veikto maksājumu apjomiem (4.pielikums) par laikposmu līdz iepriekšējā mēneša beigām;

9.2.katru ceturksni līdz divdesmitajai darbdienai – programmas progresa pārskatu (1.pielikums) par laikposmu līdz iepriekšējā ceturkšņa beigām;

9.3.divas reizes gadā saskaņā ar Programmu vienotās uzraudzības komitejas apstiprināto uzraudzības darba plānu kārtējam gadam – programmu uzraudzības ziņojumu (2.pielikums) par tiem programmu projektiem, kuru īstenošanas tehnisko vadību veic programmas atbildīgā amatpersona.

10.Ja programmas atbildīgā amatpersona saņem nacionālās atbildīgās amatpersonas vai nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos pieprasījumu (rakstiski un elektroniski uz programmas atbildīgās amatpersonas norādīto elektroniskā pasta adresi), tā nodrošina attiecīgi šo noteikumu 5. un 8.punktā vai 9.punktā minēto pārskatu iesniegšanu citā noteiktā termiņā, kas nav mazāks par 10 darbdienām no pieprasījuma saņemšanas dienas.

IV. Nacionālās atbildīgās amatpersonas un nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos pārskati

11.Nacionālā atbildīgā amatpersona piecu darbdienu laikā pēc attiecīga pieprasījuma saņemšanas iesniedz nacionālajam koordinatoram ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos (rakstiski un elektroniski uz nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos norādīto elektroniskā pasta adresi) finanšu pārskatu par programmas finanšu līdzekļu izlietojumu (5.pielikums).

12.Nacionālā atbildīgā amatpersona apkopo šo noteikumu 8.punktā minēto informāciju, sagatavo gala izdevumu deklarāciju un divu mēnešu laikā pēc programmu ieviešanas iesniedz to Eiropas Komisijā saskaņā ar tās noteikto gala izdevumu deklarācijas veidlapu.

13.Nacionālā atbildīgā amatpersona sagatavo informāciju par programmu finanšu līdzekļu plānoto un faktisko izlietojumu un iesniedz Eiropas Komisijā tās noteiktajā termiņā atbilstoši pieprasītajam informācijas apjomam.

14.Nacionālais koordinators ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos saskaņā ar apstiprināto uzraudzības darba plānu iesniedz Programmu vienotās uzraudzības komitejā:

14.1. programmu ieviešanas statusa ziņojumu;

14.2.programmu sektoru izvērtēšanas starpposmu ziņojumus un programmu izvērtēšanas gala ziņojumu par valsti.

V. Noslēguma jautājums

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2005.gada 16.augusta noteikumus Nr.598 "Kārtība, kādā sagatavo un iesniedz pārskatus Eiropas Savienības finanšu instrumentu PHARE programmas un programmas "Pārejas līdzekļi administratīvās spējas stiprināšanai" īstenošanas un uzraudzības nodrošināšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 131.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 13.oktobri.

Pielikumi 1-5

DOC 49 kb

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!