• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu dokumentu viltošanu Balvu rajona Kubuļu pagastā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2006., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunievēlētais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess

Vēl šajā numurā

11.10.2006., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu dokumentu viltošanu Balvu rajona Kubuļu pagastā

 

Pirmdien, 9.oktobrī, notika Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā CVK pārrunāja iespējamo rīcību saistībā ar atklāto vēlēšanu dokumentu viltošanu Balvu rajona Kubuļu pagasta 328. vēlēšanu iecirknī.

Jau ziņots, ka CVK ir saņēmusi informāciju, ka viena no Kubuļu pagasta vēlēšanu iecirkņa komisijas loceklēm varētu būt balsotāju sarakstos ierakstījusi piecus viņai zināmus vēlētājus, kas patiesībā vēlēšanu iecirknī nav balsojuši.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzina, ka šis ir ļoti nopietns un ārkārtējs gadījums, kas prasa tūlītēju un rūpīgu izmeklēšanu un vainīgo saukšanu pie likumā paredzētās atbildības, tomēr šis gadījums nevar būt par pamatu visu 9.Saeimas vēlēšanu rezultātu atcelšanai.

Sliktākajā gadījumā CVK lems par 328. vēlēšanu iecirkņa rezultātu atcelšanu. Šajā gadījumā 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus noteiks vēlēšanu rezultāti pārējos 1005 vēlēšanu iecirkņos.

CVK arī vienojās līdz galīgo 9.Saeimas vēlēšanu rezultātu paziņošanai apkopot un izvērtēt visu pieejamo informāciju saistībā ar šo gadījumu, lai pieņemtu lēmumu par to, vai Balvu rajona Kubuļu pagasta 328.vēlēšanu iecirkņa rezultāti ir vai nav līdzskaitāmi 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

Vienlaikus CVK pieņēma lēmumu interneta mājaslapā publiskot provizoriskos vēlēšanu rezultātus par kandidātu saņemtajiem plusiem un svītrojumiem. Pirmā šāda informācija CVK mājaslapā varētu tikt publiskota nedēļas otrajā pusē, kad būs pārbaudīti pirmie no rajonu un republikas pilsētu vēlēšanu komisijām saņemtie balsu skaitīšanas protokoli.

Kristīne Bērziņa,
CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!