• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 10.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2006., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 9.oktobra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

11.10.2006., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 10.oktobra sēdē

 

FM: Par grozījumiem 2006.gada valsts budžetā

Ministru kabinetā (MK) otrdien, 10.oktobrī, akceptēti grozījumi likumā par valsts budžetu 2006.gadam. Likumprojektā Finanšu ministrija apkopojusi datus atbilstoši ministriju un citu centrālo valsts iestāžu priekšlikumiem. Paredzams, ka grozījumi likumā par valsts budžetu jau šonedēļ tiks iesniegti izskatīšanai Saeimā.

Faktiskā ekonomiskā izaugsme, salīdzinot ar 2006.gada budžeta prognozēm, ir bijusi straujāka, un tiek prognozēts 11% liels iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums, salīdzinot ar 7,5% 2006.gada budžeta izstrādes laikā. Ņemot vērā straujo ekonomisko izaugsmi un nodokļu administrācijas veiksmīgo darbu, grozījumi likumā par valsts budžetu paredz palielināt valsts budžeta ieņēmumus par 154,1 miljoniem latu – līdz 3,39 miljardiem latu.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumus paredzēts palielināt kopumā par 67,6 miljoniem latu – līdz 2,46 miljardiem latu. Pieaugumu nodrošinās lielāki pievienotās vērtības nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa, iedzīvotāju ienākuma nodokļa, azartspēļu nodokļa un nenodokļu ieņēmumi.

Speciālā budžeta ieņēmumi pieaugs par 86,4 miljoniem latu, galvenokārt palielinoties sociālās apdrošināšanas iemaksu apjomam.

Budžeta grozījumos paredzēti papildu izdevumi pašvaldībām – 19,2 miljoni latu investīciju projektiem, 7,40 miljoni latu – pedagogu darba samaksas paaugstināšanai, bet 3,6 miljoni – dažādu pasākumu finansēšanai. Paaugstināts arī pašvaldību aizņēmuma palielinājums – par 37 miljoniem latu, kā arī pašvaldību galvojumu palielinājums – par 10 miljoniem latu, un kopējais aizņēmumu un galvojumu saistību pieļaujamais palielinājums pēc grozījumiem ir plānots 96,28 miljoni latu.

Ar budžeta grozījumiem no valsts pamatbudžeta tiek papildus piešķirti 239,15 miljoni latu šādām nozarēm un to prioritārajiem pasākumiem:

*Aizsardzības ministrijai – 12,19 miljoni latu;

*Ārlietu ministrijai – 2,68 miljoni latu;

*Ekonomikas ministrijai - 1,57 miljoni latu;

*Finanšu ministrijai – 35,07 miljoni latu;

*Iekšlietu ministrijai – 24,52 miljoni latu;

*Izglītības un zinātnes ministrijai – 15,36 miljoni latu;

*Zemkopības ministrijai - 3,42 miljoni latu;

*Satiksmes ministrijai – 29,78 miljoni latu;

*Labklājības ministrijai – 4,48 miljoni latu;

*Tieslietu ministrijai – 3,73 miljoni latu;

*Vides ministrijai - 497 tūkstoši latu;

*Kultūras ministrijai – 9,77 miljoni latu;

*Veselības ministrijai – 53,87 miljoni latu;

*Bērnu un ģimenes lietu ministrijai – 61,25 tūkstoši latu;

*Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātam – 624,21 tūkstotis latu;

*Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātam – 105,05 tūkstoši latu;

*Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai – 776, 28 tūkstoši latu;

*Valsts cilvēktiesību birojam – 27,84 tūkstoši latu;

*Augstākajai tiesai – 90,99 tūkstoši latu;

*Prokuratūrai – 12,42 tūkstoši latu;

*Radio un televīzijai – 1,08 miljons latu;

*Valsts cilvēktiesību birojam – 27,84 tūkstoši latu;

*mērķdotācijām pašvaldībām – 30,23 miljoni latu u.c.

Iekšlietu ministrijai 9,99 miljonus latu plānots papildus piešķirt, lai nodrošinātu finansējumu atvaļinājuma pabalsta izmaksām par 2005.gadu, atvaļinājuma pabalsta parāda izmaksām bijušajiem ierēdņiem, kas atvaļināti no dienesta līdz 2005.gada 31.augustam, un atvaļinājuma pabalsta parāda izmaksām par 2003.–2004.gadu Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ierēdņiem.

Izglītības un zinātnes ministrijai pedagogu darba samaksas paaugstināšanai no 2006.gada 1.septembra papildus paredzēti 3,43 miljoni latu, augstāko mācību iestāžu investīciju projektu īstenošanai – 2,75 miljoni, bet atbalstam augstas klases sasniegumu sportam – papildu 3,33 miljoni latu. Pedagogu darba algu paaugstināšanai papildu finansējums paredzēts arī Zemkopības ministrijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Kultūras ministrijas un Veselības ministrijas budžetā, kā arī pašvaldībām, kopumā šim mērķim paredzot 12,6 miljonus latu.

Labklājības ministrijai bērna kopšanas pabalsta izmaksu nodrošināšanai atbilstoši likumam “Grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā” paredzēti papildu 2,4 miljoni latu.

Kultūras ministrijai paredzēts papildu finansējums Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likuma nodrošināšanai – 2,59 miljoni latu, bet darbinieku algu paaugstināšanai – 1,83 miljoni latu.

Veselības ministrijai neatliekamu pasākumu īstenošanai veselības aprūpē un institūciju pamatfunkciju nodrošināšanai papildus plānoti 20,6 miljoni latu, bet atbalstam Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas ieviešanai – 32,9 miljoni (tai skaitā iekļauts finansējums pašvaldību un pārējām veselības aprūpes iestādēm – 8,49 miljoni latu un vietējām slimnīcām – 4 miljoni latu).

Zemkopības ministrijas budžetā 25,81 miljona latu apmērā veikta līdzekļu pārdale starp programmām un apakšprogrammām, lai nodrošinātu ilgstoša sausuma dēļ nodarīto zaudējumu kompensāciju izmaksu lauksaimniekiem.

Ar grozījumiem likumā par valsts budžetu 2006.gadam veikti arī tehniski precizējumi:

*veikta līdzekļu pārdale starp atsevišķu ministriju programmām (apakšprogrammām);

*veikta līdzekļu pārdale starp vienas ministrijas programmām (apakšprogrammām), kā arī līdzekļu pārdale starp atsevišķiem izdevumu ekonomiskās klasifikācijas kodiem;

*atbilstoši sagaidāmajām prognozēm precizēti ieņēmumi no ārvalstu finanšu palīdzības un tiem atbilstoši izdevumi, kā arī to neizlietotie atlikumi uz 2006.gada 1.janvāri;

*atbilstoši sagaidāmajām prognozēm precizēti ieņēmumi par sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem un tiem atbilstoši izdevumi.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!