• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV papildu militāro atbalstu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2006., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas paziņojumu

Vēl šajā numurā

06.10.2006., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV papildu militāro atbalstu Latvijai

Amerikas Savienoto Valstu vēstniece Latvijā Ketrina Toda Beilija paziņoja, ka ASV Kongress un ASV valdība ir nolēmusi piešķirt ASV Ārvalstu militārā finansējuma programmai (FMF) Latvijā papildu finansējumu 1,485 miljonu dolāru vērtībā. Šīs programmas ietvaros šogad Latvija jau ir saņēmusi 4,5 miljonu atbalstu no Kongresa 2005.gadā apstiprinātā Koalīcijas solidaritātes fonda, līdz ar to kopējais FMF finansējums 2006.gadā ir 5,95 miljoni dolāru.

Paralēli arī Starptautiskā militārās izglītības un apmācības programma Latvijā (IMET) šogad ir saņēmusi 1,3 miljonu atbalstu militāro mācību organizēšanai.

ASV vēstniece Ketrina Toda Beilija apgalvo: “Papildfinansējums ir rādītājs tam, cik Latvija ir nozīmīga kā ASV sabiedrotā un NATO partnere globālajā karā pret terorismu. ASV militārā finansējuma programmas un Koalīcijas solidaritātes fonda finansiālais atbalsts būs noderīgs militārā aprīkojuma iegādei, lai turpinātu Latvijas bruņoto spēku ilgtermiņa attīstības programmu un izveidotu tos par pilnībā savietojamiem ar NATO un spējīgiem cīnīties ar apdraudējumu 21.gadsimtā.”

2005.gadā Latvija no ASV Ārvalstu militārās finansējuma programmas saņēma 4,96 miljonus. Iepriekšējo gadu finansiālo atbalstu Latvija ir ieguldījusi vairākos nozīmīgos projektos: paaugstinājusi militārās vadības prasmes un kontroles sistēmas NATO samita drošībai, ir pasūtītas 30 daudzfunkcionālās apvidus automašīnas, iegādāti droši digitālie radio aparāti un nakts redzamības aprīkojums efektīvām misijām, kā arī niršanas aprīkojums atmīnēšanas operācijām, lai garantētu drošību Latvijas ostās un krasta apsardzē.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!