• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 3. oktobra noteikumi Nr. 809 "Kārtība, kādā plāno un veic Kohēzijas fonda projekta noslēguma izdevumu deklarācijas neatkarīgu pārbaudi un sagatavo atzinumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2006., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145114-kartiba-kada-plano-un-veic-kohezijas-fonda-projekta-nosleguma-izdevumu-deklaracijas-neatkarigu-parbaudi-un-sagatavo-atzinumu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.810

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.660 "Civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas izveidošanas, izmantošanas un finansēšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

06.10.2006., Nr. 160

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 809

Pieņemts: 03.10.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.809

Rīgā 2006.gada 3.oktobrī (prot. Nr.50 12.§)

Kārtība, kādā plāno un veic Kohēzijas fonda projekta noslēguma izdevumu deklarācijas neatkarīgu pārbaudi un sagatavo atzinumu

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu vadības likuma 19.pantu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Finanšu ministrijas struktūrvienība, kuras funkcijas ir nodalītas no vadošās iestādes, maksājumu iestādes un starpniekinstitūcijas funkcijām (turpmāk — neatkarīgā struktūrvienība), plāno un veic Kohēzijas fonda projekta (turpmāk — projekts) noslēguma izdevumu deklarācijas neatkarīgu pārbaudi un sagatavo atzinumu.

2. Vadošā iestāde reizi gadā pēc neatkarīgās struktūrvienības pieprasījuma iesniedz tai informāciju par nākamajam gadam plānotajiem termiņiem, kādos vadošajā iestādē iesniedzamas projektu noslēguma izdevumu deklarācijas, kā arī reizi ceturksnī kārtējā gada laikā informē neatkarīgo struktūrvienību par minēto termiņu izmaiņām.

3. Neatkarīgā struktūrvienība izstrādā projektu noslēguma izdevumu deklarāciju pārbaužu gada plānu nākamajam gadam, kā arī, ja nepieciešams, izdara grozījumus apstiprinātajā gada plānā atbilstoši šo noteikumu 2.punktā minēto termiņu izmaiņām un nosūta vadošajai iestādei, maksājumu iestādei un starpniekinstitūcijām.

4. Neatkarīgā struktūrvienība pieņem lēmumu par vadības un kontroles sistēmas pārbaužu veikšanu projektu vadībā un uzraudzībā iesaistītajās institūcijās un iekļauj šo lēmumu apstiprinātajā gada plānā.

5. Triju darbdienu laikā pēc projekta noslēguma izdevumu deklarācijas oriģināla saņemšanas un triju darbdienu laikā pēc projekta noslēguma ziņojuma (kas saskaņots ar starpniekinstitūciju) saņemšanas vadošā iestāde iesniedz tos neatkarīgajā struktūrvienībā un maksājumu iestādē.

6. Triju darbdienu laikā pēc projekta noslēguma izdevumu deklarācijas un ar vadošo iestādi saskaņotā projekta noslēguma ziņojuma saņemšanas neatkarīgā struktūrvienība nosūta starpniekinstitūcijai apstiprināto projekta noslēguma izdevumu deklarācijas pārbaudes uzdevuma darba plānu, kurā norādīts:

6.1. pārbaudes mērķis un darba apjoms;

6.2. plānotais pārbaudes uzsākšanas datums;

6.3. plānotais ziņojuma projekta par veiktajām pārbaudēm un ziņojuma par veiktajām pārbaudēm sagatavošanas datums;

6.4. pārbaudes veikšanai plānotais laiks un atbildīgie darbinieki.

7. Pēc šo noteikumu 6.punktā minētā plāna nosūtīšanas neatkarīgā struk­tūrvienība uzsāk neatkarīgu pārbaudi, kuras laikā:

7.1. pārliecinās par iepriekš veikto pārbaužu rezultātiem un atbilstoši tām sniegto ieteikumu ieviešanu;

7.2. pārbauda projekta noslēguma izdevumu deklarācijā iekļauto darījumu likumību un pareizību;

7.3. pārbauda projekta noslēguma ziņojumā iekļautās informācijas par projekta ieviešanu atbilstību Eiropas Komisijas lēmumam vai finanšu memoran­dam un tajā noteiktajam projekta mērķim;

7.4. veic vadības un kontroles sistēmas efektivitātes pārbaudes.

8. Ja neatkarīgās struktūrvienības vai citu institūciju iepriekš veiktajās pārbaudēs ir konstatētas būtiskas vadības un kontroles sistēmas nepilnības vai sistemātiska rakstura kļūdas, neatkarīgā struktūrvienība veic izdevumu izlases vai vadības un kontroles sistēmas papildu pārbaudes.

9. Ja starpniekinstitūcija ir iesniegusi projekta noslēguma izdevumu deklarāciju un ar vadošo iestādi saskaņoto projekta noslēguma ziņojumu Kohēzijas fonda jomu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajos termiņos un vadošā iestāde ir informējusi neatkarīgo struktūrvienību šo noteikumu 2.punktā minētajā kārtībā, neatkarīgā struktūrvienība veic neatkarīgu pārbaudi triju mēnešu laikā pēc minēto dokumentu saņemšanas.

10. Neatkarīgā struktūrvienība nosūta ziņojuma projektu par veiktajām pārbaudēm saskaņošanai vadošajai iestādei, maksājumu iestādei un starpniek­institūcijai ne vēlāk kā 15 darbdienas pirms Padomes 1994.gada 16.maija Regulas Nr.1164/94 par Kohēzijas fonda izveidi II pielikuma F panta 4.punktā noteiktā projekta noslēguma ziņojuma iesniegšanas termiņa Eiropas Komisijā. Ja starpniekinstitūcija triju mēnešu laikā pēc finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā noteiktā projekta beigu datuma bez pamatojuma nav iesnie­gusi vadošajā iestādē projekta noslēguma izdevumu deklarāciju un ar vadošo iestādi saskaņoto projekta noslēguma ziņojumu, neatkarīgā struktūrvienība ir tiesīga atteikties sniegt atzinumu.

11. Ja vadošajai iestādei, maksājumu iestādei vai starpniekinstitūcijai ir komentāri attiecībā uz ziņojuma projektu par veiktajām pārbaudēm, iestādes tos rakstiski iesniedz neatkarīgajā struktūrvienībā piecu darbdienu laikā pēc ziņojuma projekta par veiktajām pārbaudēm saņemšanas.

12. Ja neatkarīgā struktūrvienība ir konstatējusi būtiskus trūkumus vadības un kontroles sistēmā, projekta noslēguma izdevumu deklarācijā vai projekta noslēguma ziņojumā, tad triju darbdienu laikā pēc neatkarīgās struktūrvienības ziņojuma projekta par veiktajām pārbaudēm saņemšanas vadošā iestāde sasauc darba grupu, kurā ir iekļauti vadošās iestādes, maksājumu iestādes un starpniekinstitūcijas pārstāvji.

13. Darba grupa izvērtē ziņojuma projektā par veiktajām pārbaudēm sniegto informāciju un pieņem lēmumu par turpmāko rīcību, un vadošā iestāde rakstiski informē par to neatkarīgo struktūrvienību ne vēlāk kā septiņas darb­dienas pirms Padomes 1994.gada 16.maija Regulas Nr.1164/94 par Kohēzijas fonda izveidi II pielikuma F panta 4.punktā noteiktā projekta noslēguma ziņojuma iesniegšanas termiņa Eiropas Komisijā.

14. Neatkarīgā struktūrvienība izvērtē saņemtos vadošās iestādes, maksā­jumu iestādes un starpniekinstitūcijas komentārus vai darba grupas lēmumu un, ja nepieciešams, precizē ziņojuma projektu par veiktajām pārbaudēm.

15. Pamatojoties uz ziņojumā par veiktajām pārbaudēm minēto informā­ciju, neatkarīgā struktūrvienība sagatavo atzinumu atbilstoši Eiropas Komisijas 2002.gada 29.jūlija Regulas Nr.1386/2002, ar ko paredz sīki izstrādātus īsteno­šanas noteikumus Padomes Regulai (EK) Nr.1164/94 attiecībā uz tādas palīdzī­bas pārvaldības un kontroles sistēmām, kura piešķirta no Kohēzijas fonda, kā arī kārtību finansiālu labojumu veikšanai, III pielikuma indikatīvajam modelim.

16. Neatkarīgā struktūrvienība ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms Padomes 1994.gada 16.maija Regulas Nr.1164/94 par Kohēzijas fonda izveidi II pielikuma F panta 4.punktā noteiktā projekta noslēguma ziņojuma iesniegšanas termiņa Eiropas Komisijā nosūta maksājumu iestādei ziņojumu par veiktajām pārbaudēm un atzinumu, bet vadošajai iestādei un starpniek­institūcijai — ziņojuma par veiktajām pārbaudēm un atzinuma kopiju.

17. Kohēzijas fonda projektu vadībā un uzraudzībā iesaistītās institūcijas nodrošina neatkarīgajai struktūrvienībai neierobežotu pieeju visu veidu reģis­triem, grāmatvedības dokumentācijai un citai ar projektu saistītajai informācijai, kas nepieciešama projekta noslēguma izdevumu deklarācijas un projekta noslē­guma ziņojuma pārbaudes veikšanai.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 7.oktobri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!