• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - pēc Valsts valodas likuma pieņemšanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1999., Nr. 410/411 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienu ritumā: - Eiropas diplomatzinēju sanāksme notiks Rīgā; - jauns ziņu avots par Latviju un ES; - bibliotēka integrācijai; - kas būs 1999.gada "Eiropas cilvēks"?

Vēl šajā numurā

10.12.1999., Nr. 410/411

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— pēc Valsts valodas likuma pieņemšanas

VIKE-FREIBERGA-PRESENE-LV.JPG (32033 BYTES) 9.12.1999., pl.14.35 Foto: A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 9. decembrī, preses īssaietā izteica gandarījumu par Valsts valodas likuma pieņemšanu un pateicās Saeimai un īpaši Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijai par labi paveikto darbu.

Iebildumi, kas izvirzīti pret iepriekšējo Valsts valodas likuma redakciju, ir ņemti vērā, un Saeimas nu pieņemtais likums gan atbilst starptautiskajām prasībām, gan arī aizsargā latviešu valodu. Šis likums skaidri norāda, ka Latvijā ir tikai viena valsts valoda —latviešu valoda. Pieņemto likuma redakciju izvērtējuši starptautiskie eksperti, un viņiem nav bijis pretenziju. Tas, ka atsevišķos gadījumos par valsts valodas lietošanu publiskajos pasākumos paredzēts valdības lēmums, atvieglo likumu no nevajadzīgām atrunām, padarot to pārskatāmāku, sacīja Valsts prezidente. Viņa pauda uzskatu, ka valdība, lemjot par valsts valodas lietošanu, izvērtēs katru gadījumu atsevišķi un rūpīgi. Valsts valodas likums izraisījis emocijas tautā un arī ticis saistīts ar partiju pozicionēšanos. Taču to, ka par Valsts valodas likumu nebalsoja viena koalīcijas partija, Vaira Vīķe-Freiberga neuzskata par valdības koalīcijas nestabilitātes pazīmi.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!