• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas lēmumu piešķirt bezvīzu režīmu Igaunijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2006., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas gatavību iesaistīties Libānas atjaunošanā

Vēl šajā numurā

04.10.2006., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas lēmumu piešķirt bezvīzu režīmu Igaunijai

 

Saistībā ar 27.septembrī Kanādas Pilsonības un imigrācijas departamenta paziņojumu par bezvīzu režīma piešķiršanu Igaunijai Latvijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Kanādas pieņemtais lēmums ir ne tikai kopīgs septiņu (Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Ungārijas, Slovākijas, Polijas) jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu panākums, bet arī nozīmīgs sasniegums visas Eiropas Savienības kontekstā, apliecinājums paveiktā darba efektivitātei. Latvija atzinīgi vērtē Eiropas Komisijas aktivitātes, aizstāvot jauno ES dalībvalstu intereses bezvīzu dialogā ar Kanādu un ASV.

Latvijai ir veiksmīgs dialogs un sadarbība ar Kanādu bezvīzu jautājumā, kas turpināsies arī nākotnē. Bezvīzu režīma jautājums bija viens no galvenajiem Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizītes laikā Kanādā no 20. līdz 26.septembrim. Arī šī gada 3.martā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja bezvīzu jautājumu akcentēja, tiekoties ar Danielu Žanu, Kanādas Imigrācijas departamenta ministra vietnieka asistentu, un Latvija puse iesniedza Iekšlietu ministrijas sagatavoto materiālu par Latvijas imigrācijas situāciju, pasu un robežu drošību, kas raksturo Latvijas paveikto minētajā jautājumā. 2005.gada 11.novembrī notika Kanādas Ārlietu departamenta un Kanādas Pilsonības un imigrācijas departamenta delegācijas vizīte Rīgā.

2003.gada 1.janvārī Latvija vienpusēji noteica bezvīzu režīmu Kanādas pilsoņu ieceļošanai Latvijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!