• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Rumānijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Rumānijas prezidentu

 

BUHARESTE4.JPG (19167 bytes)

Vakar, 28.septembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piedalījās Frankofonijas galotņu sanāksmē Bukarestē. Sanāksmes laikā prezidente tikās ar Rumānijas prezidentu Trajanu Basesku
Foto: Gatis Bergmanis

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 28.septembrī, Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē tikās ar Rumānijas prezidentu Trajanu Basesku (Traian Basescu). Sarunā prezidente apsveica Rumāniju ar to, ka Eiropas Komisija ir paziņojusi par Rumānijas un Bulgārijas uzņemšanu Eiropas Savienībā ar 2007.gada 1.janvāri. Trajans Basesku izteica pateicību Latvijai par tās apsveikumu un atbalstu, ko mūsu valsts sniegusi Rumānijai eirointegrācijas procesā. Viņš arī informēja Vairu Vīķi-Freibergu, kādi uzdevumi Rumānijai vēl jāveic pirms 1.janvāra, kā arī atzina, ka eirointegrācijas process Rumānijai ir bijis pietiekami garš un sarežģīts, tomēr tā ir labākā izvēle Rumānijas nākotnes veidošanā.

Abas puses apspriedās par Latvijas un Rumānijas sadarbību militārajā jomā, kā arī gaidāmo NATO galotņu sanāksmi šī gada novembra beigās Rīgā. Prezidente augstu novērtēja sadarbību, kas ir izveidojusies ar Rumāniju, tai patrulējot Baltijas valstu gaisa telpā NATO ietvaros. Rumānija tiek gaidīta NATO galotņu sanāksmē, lai kopīgi ar citām NATO dalībvalstīm lemtu par būtiskākajiem NATO pārveides jautājumiem. Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas un Rumānijas dalība pasaules miera misijās.

Vaira Vīķe-Freiberga un Trajans Basesku pārrunāja arī ANO reformas jautājumus un Latvijas prezidentes oficiālo kandidatūru uz ANO ģenerālsekretāra amatu. Rumānijas prezidents apsveica Vairas Vīķes-Freibergas kandidēšanu uz ANO ģenerālsekretāra amatu, atzinīgi novērtējot to argumentāciju, kāda tika sniegta, piesakot Latvijas prezidentes oficiālo kandidatūru, tajā skaitā par Austrumeiropas reģiona pārstāvēšanu ANO vadībā un citiem būtiskiem argumentiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!