• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Konkurētspējas ministru padomes sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Valsts fondēto pensiju likumā

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Konkurētspējas ministru padomes sanāksmi Briselē

 

Pirmdien, 25.septembrī, Briselē notika Eiropas Savienības Konkurētspējas ministru padomes sanāksme, kurā tika spriests par inovāciju, konkurētspējas, vienotā tirgus politikas un Kopienas rīcības programmu veselības un patērētāju aizsardzībā. Latvijas delegāciju sanāksmē vadīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.

Eiropas valstu ekonomikas ministri sanāksmē diskutēja par Eiropas inovāciju politikas stratēģiju, uzsverot savām valstīm būtiskākos jautājumus. Diskusijās izskanēja visu valstu vēlme kopīgi veicināt inovāciju attīstību, tādā veidā paaugstinot Eiropas Savienības konkurētspēju. Latvija kopumā piekrīt diskusijās apspriestajam Eiropas Komisijas dokumenta projektam, uzsverot nepieciešamību panākt iespējami straujāku inovāciju politikas jautājuma attīstību. Somijas prezidentūra plāno apkopot valstu izteiktos viedokļus līdz gada beigām un paust kopējo nostāju.

Sanāksmes laikā panākta politiskā vienošanās par Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu, ar ko pieņem noteikumus par fasētu produktu nominālo daudzumu. Ar šo direktīvu paredzēts atcelt esošos fasēto preču nominālos lielumus, saglabājot tos tikai alkoholisko dzērienu un vīna nozarē. Direktīvas projekta pieņemšana uzskatāma par nopietnu soli likumdošanas vienkāršošanā.

Konkurētspējas padomē raisījās arī politiska diskusija par Komisijas sniegto informāciju par vienotā tirgus politikas pārskatīšanas sagatavošanu un iekšējiem tirgus rādītājiem. Komisija jau sākusi darbu pie tā un apņēmusies veikt visaptverošu ES iekšējā tirgus politikas pārskatīšanu, lai tā vairāk atbilstu pašreizējai situācijai un globālās dimensijas radītajiem izaicinājumiem. Dalībvalstis diskusijās lielā mērā atbalstīja šīs iniciatīvas īstenošanu, sniedzot savu skatījumu par iekšējā tirgus politikas attīstības virzieniem. Tika atbalstīta doma, ka ES iekšējais tirgus var būt efektīva “atbilde” uz globālās ekonomikas realitātēm, tāpēc tā turpmāk jāstiprina kopumā, kā arī jāpievērš pastiprināta uzmanība konkrētām problemātiskām nozarēm.

Pēdējais tika izskatīts jautājums par Kopienas rīcības programmu veselības un patērētāju aizsardzībā 2007.–2013.gadam, kuras mērķis ir papildināt, atbalstīt un uzraudzīt dalībvalstu politikas patērētāju aizsardzības jautājumos. Programmas ieviešanai plānotie līdzekļi 2007.–2013.gadam ir 138,8 miljoni eiro (jeb 156,8 milj. eiro pašreizējās cenās). Dalībvalstis vienbalsīgi atbalstīja sagatavoto programmas projektu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!