• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 26. septembra noteikumi Nr. 786 "Kārtība, kādā Saeimas, nozares ministrijas vai Latvijas Bankas specializētie atašeji uzsāk, pilda un izbeidz dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.787

Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumi attiecībā uz vilcienu kustību un manevru darbu

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 786

Pieņemts: 26.09.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.786

Rīgā 2006.gada 26.septembrī (prot. Nr.49 2.§)
Kārtība, kādā Saeimas, nozares ministrijas vai Latvijas Bankas specializētie atašeji uzsāk, pilda un izbeidz dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā
Izdoti saskaņā ar Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 11.panta piekto daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Saeimas, nozares ministrijas vai Latvijas Bankas (turpmāk - nosūtītāja institūcija) specializētie atašeji (turpmāk - specializētais atašejs) uzsāk, pilda un izbeidz dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā.
2. Šie noteikumi neattiecas uz kārtību, kādā dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā uzsāk, pilda un izbeidz aizsardzības atašeji.
3. Pirms specializētā atašeja iecelšanas amatā nosūtītāja institūcija nosūta Ārlietu ministrijai vēstuli, kurā tā informē par izvirzīto pretendentu, pievienojot pretendenta dzīves aprakstu (Curriculum vitae) un amata apraksta projektu atbilstoši veicamā darba specifikai Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā (turpmāk - diplomātiskā un konsulārā pārstāv­niecība). Vēstulē nosūtītāja institūcija vienlaikus apliecina, ka:

3.1. pretendents atbilst Valsts civildienesta likumā un Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā noteiktajām prasībām (izņemot Saeimas un Latvijas Bankas izvirzītos pretendentus);

3.2. pretendentam ir piešķirta speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam un sertifikāts darbam ar Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (turpmāk - NATO) vai Eiropas Savienības klasificēto informāciju.
4. Kārtību, kādā pretendentu novērtē pirms diplomātiskā ranga piešķiršanas, lai noteiktu atbilstību diplomātiskajam un konsulārajam dienestam, nosaka Ministru kabineta instrukcija.
5. Pretendentu, kurš atbilst šo noteikumu 3.punktā minētajām prasībām un ir saņēmis Ārlietu ministrijas Atestācijas komisijas pozitīvu novērtējumu, nosūtītāja institūcija ieceļ amatā un ārlietu ministrs piešķir diplomātisko rangu uz laiku, kas noteikts Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 14.panta otrajā daļā.
6. Ārlietu ministrija piecu darbdienu laikā rakstiski informē nosūtītāju institūciju par pieņemto lēmumu.
7. Uzsākot pildīt dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā, specializētais atašejs iesniedz diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītājam darba uzdevumu, ko tam noteikusi nosūtītāja institūcija. Par izmaiņām darba uzdevumā specializētais atašejs laikus rakstiski informē diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītāju.
8. Specializētais atašejs reizi ceturksnī, ne vēlāk kā līdz nākamā ceturkšņa piecpadsmitajam datumam, iesniedz nosūtītājai institūcijai un diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītājam pārskatu par specializētā atašeja kompetencē esošajiem veiktajiem uzdevumiem.
9. Specializētā atašeja dienesta pienākumu izpildei saņemto un sagatavoto valsts noslēpuma objektu, NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas uzskaiti un apriti veic diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā tam speciāli norīkots sevišķās lietvedības darbinieks vai apakšreģistra birojs Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumu Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi" noteiktajā kārtībā.
10. Lēmumu par ikgadējā atvaļinājuma un citu atvaļinājumu piešķiršanu un nosūtīšanu darba (dienesta) komandējumos, mācību komandējumos vai darba braucienos pieņem nosūtītāja institūcija, specializētajam atašejam to saskaņojot ar diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītāju. Specializētajam atašejam ir pienākums informēt diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītāju par nosūtītājas institūcijas pieņemto lēmumu.
11. Beidzot dienesta pienākumu pildīšanu diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā, specializētais atašejs ar amata izpildi saistītos lietvedības dokumentus un materiālus nodod attiecīgo pienākumu pārņēmējam, bet, ja tāda nav, nosūtītājai institūcijai. Valsts noslēpuma objektus, NATO vai Eiropas Savienības klasificēto informāciju specializētais atašejs nodod Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumu Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi" noteiktajā kārtībā.
12. Lēmumu par specializētā atašeja atstādināšanu vai atcelšanu no amata pieņem nosūtītāja institūcija. Ja diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītāja rīcībā ir informācija, kas var būt par iemeslu specializētā atašeja atstādināšanai vai atcelšanai no amata, diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vadītājs par to rakstiski informē nosūtītāju institūciju un Ārlietu ministriju.
13. Nosūtītāja institūcija ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā rakstiski informē Ārlietu ministriju par specializētā atašeja atstādināšanu vai atcelšanu no amata, kā arī par specializētā atašeja dienesta attiecību diplomātiskajā un konsulārajā dienestā izbeigšanu pēc paša vēlēšanās.
14. Specializētā atašeja darbību finansiāli nodrošina nosūtītāja institūcija.
15. Šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minētais nosacījums par atbilstību Valsts civildienesta likuma prasībām uz Ekonomikas ministriju attiecināms pēc likuma "Par valsts budžetu 2007.gadam" spēkā stāšanās.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministrs A.Pabriks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!