• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu iecirkņu darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2006., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES tiesību aktu īstenošanu vides jomā 2005.gadā

Vēl šajā numurā

27.09.2006., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu iecirkņu darbu

Šodien, 27.septembrī, durvis vērs 9.Saeimas vēlēšanu iecirkņi, kas līdz vēlēšanu dienai, 7.oktobrim, būs atvērti četras stundas dienā.

Šajā laikā vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs, taču varēs iepazīties ar 9.Saeimas vēlēšanām reģistrētajiem deputātu kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, partiju un partiju apvienību priekšvēlēšanu programmām, balsošanas kārtību. Sākot ar 27.septembri, vēlēšanu iecirkņi pieņems arī vēlētāju pieteikumus balsošanas organizēšanai vēlētāju atrašanās vietā. Lūgt organizēt balsošanu savā atrašanās vietā var gan vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī, gan šo vēlētāju aprūpētāji.

Lai pieteiktu balsošanu atrašanās vietā, vēlētājam jāuzraksta iesniegums, kas jānogādā tuvākajā vēlēšanu iecirknī. Nogādāt iesniegumu vēlēšanu iecirknī var jebkura vēlētāja uzticības persona – sociālais darbinieks, radinieks, draugs, pastnieks vai kaimiņš. Iesniegumā jāmin vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods un precīza adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai. Vēlams norādīt arī ēkas ārdurvju kodu, ja tāds ir, un kontakttālruni, pa kuru vēlētājs sazvanāms problēmsituācijās.

Vēlētāju ērtībām Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir sagatavojusi iesnieguma paraugu, kas ir izplatīts vēlēšanu iecirkņiem un ir pieejams arī CVK interneta mājaslapā. CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atgādina, ka vēlēšanu iecirkņu komisijām noteikti jāpieņem arī brīvā formā rakstīti iesniegumi. Tāpat jāatceras, ka balsošanu vēlētāja atrašanās vietā nevar pieteikt pa telefonu, jo rakstveida iesniegums ir vienīgā iespēja, kā izvairīties no viltus pieteikumiem. Parakstot iesniegumu, vēlētājs uzņemas atbildību par izsaukuma patiesumu. Lai vēlētājiem atvieglotu pieteikšanās kārtību, CVK ir paredzējusi, ka vēlētāja uzticības persona šādu pieteikumu var aizpildīt arī vēlēšanu iecirknī.

9.Saeimas vēlēšanām Latvijā ir izveidoti 953 vēlēšanu iecirkņi, bet ārvalstīs – 53 vēlēšanu iecirkņi. Informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laikiem pieejama pašvaldībās, pilsētu, pagastu vai novadu vēlēšanu komisijās, CVK mājaslapā www.cvk.lv, kā arī šādas izziņas pieejamas, piezvanot uz CVK informatīvo tālruni vēlētājiem – 7049999.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!