• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes informācija "Par eksporta cenām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauksaimnieki un nodokļi

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija

Par eksporta cenām

1999.gada III ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, eksporta cenas kopumā samazinājās par 1,9%. Kopējais eksporta cenu līmeņa pazeminājums bija vērojams jau ceturto ceturksni pēc kārtas. Šā gada III ceturksnī lielākais cenu kritums bija koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 13,5%, kā arī koksnei un tās izstrādājumiem — par 3,2%. Eksporta cenas samazinājās arī tekstilmateriāliem un tekstilizstrādājumiem — par 3%, dzīvniekiem un lopkopības produkcijai un pārtikas rūpniecības produktiem (ieskaitot dzērienus un tabaku) — par 2,7%. Precēm, kas apvienotas nodaļā "Dažādas rūpniecības preces" (mēbelēm, rotaļlietām u.c.), eksporta cenas pazeminājās par 1,1%, bet mašīnām un mehānismiem; elektriskajām iekārtām — par 0,7%.

Tai pašā laikā eksporta cenas pieauga par 3,1% metāliem un to izstrādājumiem, kā arī ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkcijai — par 2,3%.

1999.gada III ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada III ceturksni, eksporta cenas Latvijā kopumā samazinājās par 5,5%. Nozīmīgs cenu kritums bija nodaļā "Dažādas rūpniecības preces" — par 14,3%, kā arī dzīvniekiem un lopkopības produkcijai — par 13,1%. Eksporta cenas samazinājās arī koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 9,5%, pārtikas rūpniecības produktiem (ieskaitot dzērienus un tabaku) — par 7,5%). Kosnei un tās izstrādājumiem eksporta cenas pazeminājās par 5,9%, tekstilmateriāliem un tekstilizstrādājumiem — par 5,4%, bet mašīnām un mehānismiem; elektriskajām iekārtām — par 2,3%.

Vienlaikus eksporta cenas pieauga ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkcijai (par 5,9%), kā arī metāliem un to izstrādājumiem (par 3,1%).

Cenu statistikas departamenta Ražotāju cenu indeksu daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!