• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šrilankai Latvijā jauna vēstniece

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 7. decembra sēdē

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 2.jūnija rīkojumā Nr.285 "Par Peldvietu un jahtu ostu atbilstības novērtējuma komisiju".

Akceptēts grozījums Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības līgumā par gaisa satiksmi.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Ēģiptes Arābu Republikas valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām diplomātisko pasu turētājiem".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par valsts noslēpumu". Grozījumi ierobežos pieeju valsts noslēpumam personai, kura saukta pie kriminālatbildības un bijusi notiesāta par tīšu noziedzīgu nodarījumu, kā arī valsts noslēpuma izpaušanu aiz neuzmanības, izņemot gadījumus, ja persona reabilitēta.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā akreditējamas vispārējās izglītības un profesionālās izglītības programmas un izglītības iestādes". Izglītības iestāde tiek akreditēta, pamatojoties uz izglītības iestādes dibinātāja vai vadītāja iesniegumu vai tās ministrijas iesniegumu, kuras pārziņā ir izglītības iestāde, vai Izglītības valsts inspekcijas priekšlikumu.

Valdība akceptēja noteikumus "Bīstamo kravu autopārvadājumu noteikumi". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek Eiropas valstu nolīgumā par bīstamo kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu minēto bīstamo kravu starptautiskie un iekšzemes autopārvadājumi. Ministrijām līdz 1999. gada 20.decembrim uzdots iesniegt nepieciešamos normatīvo aktu grozījumu projektus bīstamo kravu autopārvadājumu jomā.

Akceptēti noteikumi "Integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas uzraudzības padomes nolikums". Integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas uzraudzības padome ir Ministru kabineta izveidota institūcija bez juridiskas personas tiesībām, kura koordinē un konsultē megasistēmas projekta realizāciju efektīvas valsts pārvaldes vajadzībām.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Dienvidāfrikas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Pasaules tirdzniecības organizācijas ietvaros pieņemto Ministru deklarāciju par tirdzniecību ar informācijas tehnoloģijas produktiem".

Akceptēts rīkojums "Par elektroenerģijas gada patēriņa apjomu, kas nepieciešams kvalificētā elektroenerģijas lietotāja statusa iegūšanai 2000.gadā". Tas nosaka, ka 2000.gadā kvalificētā elektroenerģijas lietotāja statusu var iegūt tie elektroenerģijas lietotāji, kuru elektroenerģijas gada patēriņa apjoms nav mazāks par 100 miljoniem kilovatstundu (kWh).

Valdība akceptēja valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepciju.

Akceptēts rīkojums "Par Banku augstskolas rektora apstiprināšanu". Par rektoru apstiprināta ekonomikas zinātņu maģistre Baiba Brigmane.

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Roberta Jurdža, zemkopības ministra Aigara Kalvīša un ekonomikas ministra Vladimira Makarova sniegtā informācija par pārtikas produktu sertifikāciju. Noteikts, ka turpmāk dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu ražošanas procesa kontroli organizēs Zemkopības ministrija, bet pārējo pārtikas produktu ražošanas procesa kontroli — Labklājības ministrija. Zemkopības ministram kopīgi ar labklājības ministru uzdots izveidot darba grupu noteikumu projekta par pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību sagatavošanai, ņemot vērā šo protokollēmumu.

Pieņemta zināšanai iekšlietu ministra Mareka Segliņa un satiksmes ministra Anatolija Gorbunova sniegtā informācija par jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas Republikas Valsts Valdības un diplomātisko sakaru pārvaldes likvidāciju. Nolemts atbalstīt Satiksmes ministrijas priekšlikumu par Latvijas Republikas oficiālās korespondences piegādi, izmantojot bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Latvijas pasts" kurjerpastu. Finansu ministram Edmundam Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt Satiksmes ministrijai 20849,24 latus Latvijas Valsts Valdības un diplomātisko sakaru pārvaldes bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanai.

Pieņemta zināšanai informācija par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Nodarbinātības valsts dienests" darbības modeli un efektivitāti.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par ieņēmumiem un izdevumiem Valsts īpašuma privatizācijas fondā 1999.gadā.

Akceptēta Satiksmes ministrijas iesniegtā koncepcija par kontroli autopārvadājumu jomā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par akciju sabiedrības "Pirmā Latvijas Komercbanka" valsts akcijām".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 8.oktobra rīkojumā Nr.493 "Par valsts pilnvarnieku iecelšanu bezpeļņas organizācijā valsts akciju sabiedrībā "Valsts robežbūve"".

Valdība nolēma rīkojuma projektu "Par J.Reiniku" Ministru kabineta sēdē izskatīt vienlaikus ar pārskatu par Drošības policijas iepriekšējo darbību un turpmākās darbības plānu. Paredzams, ka jautājums tiks izskatīts Ministru kabineta 21.decembra sēdē.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par pasākumu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!