• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 19. septembra noteikumi Nr. 769 "Par dienasnaudas un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu apmēru no Latvijas valsts vai pašvaldību budžeta finansētā starptautiskā projektā iesaistītam ārvalsts ekspertam, kurš uzturas Latvijas Republikā vai citā valstī, kas nav viņa dzīvesvietas valsts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2006., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.770

Kārtība, kādā veicama privatizācija ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi

Vēl šajā numurā

26.09.2006., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 769

Pieņemts: 19.09.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.769

Rīgā 2006.gada 19.septembrī (prot. Nr.48 7.§)
Par dienasnaudas un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu apmēru no Latvijas valsts vai pašvaldību budžeta finansētā starptautiskā projektā iesaistītam ārvalsts ekspertam, kurš uzturas Latvijas Republikā vai citā valstī, kas nav viņa dzīvesvietas valsts
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu
1. Noteikumi nosaka dienasnaudas un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu apmēru, kāds tiek maksāts no Latvijas valsts vai pašvaldību budžeta finansētā starptautiskā projektā iesaistītam ārvalsts ekspertam, kurš šī projekta ietvaros uzturas Latvijas Republikā vai citā valstī, kas nav viņa dzīvesvietas valsts.
2. Starptautisks projekts šo noteikumu izpratnē ir starptautisks palīdzības projekts, kura mērķis ir sniegt palīdzību valstij, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, lai veicinātu šīs valsts un tās sabiedrības ilgtermiņa attīstību. Starptautisks projekts ir no Latvijas valsts vai pašvaldību budžeta pilnā apmērā vai daļēji finansēta nekomerciāla aktivitāte (aktivitāšu kopums) ar skaidri noteiktiem īstenošanas rezultātiem, īstenotājiem un labuma guvējiem, ja projektā piedalās vismaz viens ārvalsts eksperts.
3. Ārvalsts eksperts šo noteikumu izpratnē ir ārvalstnieks, kurš nav algas nodokļa maksātājs Latvijas Republikā, bet kurš īsteno starptautiskajā projektā paredzētās aktivitātes vai saņem mantisku vai nemantisku labumu no projekta īstenošanas.
4. Dienasnauda tiek maksāta ārvalsts ekspertam, lai kompensētu papildu izdevumus, kas rodas starptautiska projekta īstenošanas laikā (piemēram, par ēdināšanu, dažādiem pakalpojumiem). Izdevumi par viesnīcu (naktsmītni) ārvalsts ekspertam tiek segti, ieskaitot brokastu izdevumus viesnīcā. Dienasnauda un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi tiek maksāti laikā, kad ārvalsts eksperts starptautiska projekta ietvaros uzturas Latvijas Republikā vai citā valstī, kas nav viņa dzīvesvietas valsts. Dienasnaudai un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumiem ir kompensācijas raksturs.
5. Dienasnauda un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi, kas maksājami ārvalsts ekspertam, tiek noteikti atbilstoši Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumiem Nr.219 "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi" šādā apmērā:

5.1. par laiku, kad ārvalsts eksperts starp­tautiska projekta ietvaros uzturas Latvijas Republikā, - apmērā, kāds paredzēts darbiniekiem par došanos komandējumā uz Lietuvu vai Igauniju. Ja dienasnaudas un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu norma, kas maksājama darbiniekiem par došanos komandējumā uz Lietuvu vai Igauniju, nav vienādā apmērā, ārvalsts ekspertam tiek maksāts lielākais dienasnaudas apmērs un segts lielākais viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu apmērs;

5.2. par laiku, kad ārvalsts eksperts starptautiska projekta ietvaros uzturas citā valstī, kas nav viņa dzīvesvieta, - apmērā, kāds paredzēts darbiniekiem par došanos komandējumā uz attiecīgo valsti.
6. Ja starptautiska projekta finansēšanā piedalās arī citas valstis vai starptautiskas organizācijas (starptautiska projekta līdzfinansētāji) un no Latvijas valsts vai pašvaldību budžeta piešķirtais finansējums ir mazāks par pusi no starptautiska projekta kopējā budžeta, ārvalsts ekspertam maksājamais dienasnaudas apmērs tiek noteikts saskaņā ar projekta līdzfinansētāju nosacījumiem.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministra vietā - bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!