• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 19. septembra noteikumi Nr. 766 "Reģionālās attīstības uzraudzības un novērtēšanas sistēmas darbībā iesaistīto institūciju informācijas apmaiņas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2006., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144270-regionalas-attistibas-uzraudzibas-un-novertesanas-sistemas-darbiba-iesaistito-instituciju-informacijas-apmainas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.767

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumos Nr.448 "Noteikumi par valsts nozīmes derīgo izrakteņu atradnēm un to izmantošanas kārtību, valsts nozīmes derīgo izrakteņu izmantošanas kārtību, kā arī zemes dzīļu izmantošanas atļauju vai licenču izsniegšanas konkursa...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

26.09.2006., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 766

Pieņemts: 19.09.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.766

Rīgā 2006.gada 19.septembrī (prot. Nr.48 1.§)
Reģionālās attīstības uzraudzības un novērtēšanas sistēmas darbībā iesaistīto institūciju informācijas apmaiņas kārtība
Izdoti saskaņā ar Reģionālās attīstības likuma 14.panta ceturto punktu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek informācijas apmaiņa starp reģionālās attīstības uzraudzības un novērtēšanas sistēmas (turpmāk - sistēma) darbībā iesais­tītajām institūcijām.
2. Sistēmas uzdevums ir nodrošināt reģionālajā politikā iesaistītās puses ar informāciju lēmumu pieņemšanai reģionālās politikas izstrādes un īstenošanas procesā.
II. Iesaistītās institūcijas
3. istēmas darbībā ir iesaistītas šādas institūcijas:

3.1. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (turpmāk - ministrija) un tās padotībā esošās iestādes;

3.2. nozaru ministrijas - Ekonomikas ministrija, Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Kultūras ministrija, Labklājības ministrija, Satiksmes ministrija, Tieslietu ministrija, Zemkopības ministrija, Veselības ministrija, Vides ministrija un to padotībā esošās institūcijas;

3.3. plānošanas reģionu attīstības aģentūras;

3.4. pašvaldības.
4. Par sistēmas darbību ir atbildīga ministrija.
5. Sistēmas ieviešanu un uzturēšanu nodrošina Valsts reģionālās attīstības aģentūra (turpmāk - aģentūra).
6. Nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem ir tiesības iesniegt ministrijai priekšlikumus sistēmas darbības uzlabošanai.
III. Informācijas apmaiņa
7. Nozaru ministrijas vai to padotībā esošās institūcijas ministrijai iesniedz informāciju par to pārziņā esošajiem:

7.1. reģionālās attīstības atbalsta instrumentu rezultatīvajiem (tai skaitā finanšu resursu un darbības rezultātu) rādītājiem;

7.2. nozari raksturojošiem rādītājiem.
8. Nozaru ministrijas vai to padotībā esošās institūcijas reizi gadā iesniedz ministrijai šo noteikumu 7.punktā minēto informāciju par kārtējo gadu.
9. Ministrija slēdz ar nozaru ministrijām vai to padotībā esošām institūcijām starpresoru vienošanos par informācijas apmaiņu, kurā nosaka:

9.1. šo noteikumu 7.punktā minētās informācijas saturu;

9.2. datu apmaiņas formātu;

9.3. pieejamības nosacījumus informācijas sistēmām, kas ir nozaru ministriju vai to padotībā esošo institūciju pārziņā un kurās tiek apkopota šo noteikumu 7.punktā minētā informācija pēc administratīvi teritoriālā iedalījuma;

9.4. sadarbības nosacījumus ar nozaru ministriju padotībā esošajām iestādēm.
10. Plānošanas reģionu attīstības aģentūras un pašvaldības pēc aģentūras pieprasījuma iesniedz aģentūrai nepieciešamo informāciju teritoriju attīstības analīzei.
11. Pamatojoties uz sistēmā iesaistīto institūciju iesniegto informāciju, aģentūra sagatavo teritoriju attīstības analīzi, tai skaitā reģionālās attīstības atbalsta instrumentu (jeb nozaru politiku īstenošanas instrumentu, kas ietekmē valsts teritoriju attīstību) darbības analīzi.
12. Informācijas aprite sistēmas ietvaros tiek nodrošināta, lietojot reģionālās attīstības uzraudzības un novērtēšanas informācijas sistēmu. Šīs informācijas sistēmas darbību organizē un vada ministrija.
13. Reģionālās attīstības uzraudzības un novērtēšanas informācijas sistēmā uzkrātā informācija un aģentūras sagatavotā teritoriju attīstības analīze ir publiski pieejama.
IV. Noslēguma jautājumi
14. Šo noteikumu 9.punktā minēto starpresoru vienošanos sagatavo un noslēdz deviņu mēnešu laikā pēc noteikumu spēkā stāšanās.
15. Šo noteikumu 7.punktā minēto informāciju nozaru ministrijas vai to padotībā esošās institūcijas pirmo reizi ministrijai iesniedz par laikposmu no 2004.gada.
16. Gada laikā pēc Integrētās valsts informācijas sistēmas ieviešanas ministrija nodrošina informācijas apmaiņu ar šo noteikumu 3.punktā minētajām institūcijām, izmantojot Integrēto valsts informācijas sistēmu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!