• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas profesionālās mākslas ražas svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pēc Atmodas neesam gulējuši. Esam domājuši un cīnījušies par savu valodu"

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas profesionālās mākslas ražas svētkos

Turpinot labās un noturīgās Rudens izstāžu tradīcijas, mākslas muzejā "Arsenāls" 1.decembrī atklāja vērienīgu ekspozīciju "Rudens’99". Mākslinieku savienība bija aicinājusi visus savus biedrus piedalīties tajā ar vienu šajā gadā radītu mākslas darbu. Savus darbus izstādījuši 238 Mākslinieku savienības biedri — gleznotāji, grafiķi, tēlnieki, fotogrāfi, metālmākslinieki un tekstilmākslinieki. No to autoru darbiem, kas nav radošās savienības biedri, žūrijas komisija izraudzījusi eksponēšanai vēl 30 darbus. Tādējādi izstādē ir 268 mākslas darbi, kas visai izteiksmīgi atklāj Latvijas mākslas ainu. Kā atzīmēja izstādes kuratore Inga Bunkše, ekspozīcijas iekārtotāji Ivars Heinrihsons un Aigars Bikše radījuši vēl nepieredzētu mākslas izstādi, noklājot "Arsenāla" velvētās sienas līdz griestiem un radot karaļpils zāles iespaidu.

Izstādes atklāšanas svētkos piedalījās kupla mākslinieku un mākslas zinātnieku saime, mākslas lietpratēji un interesenti. Svinīgi tika pasniegtas Mākslinieku savienības, Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes balvas.

Par labākajiem izstādē "Rudens’99" eksponētajiem darbiem tika apbalvota Biruta Baumane un Pēteris Sidars, par veiksmīgāko debiju šajā izstādē — Kristiāna Dimitere.

Par labākajām personālizstādēm 1999. gadā balvas saņēma Sandra Krastiņa (izstāde "Gleznas un gleznas" Valsts mākslas muzejā), Laimonis Blumbergs (izstāde "50 akmens sievas" Mākslinieku savienības galerijā) un Egils Rozenbergs (izstāde Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā).

Par veiksmīgāko izstādes kuratora darbu 1999.gadā balvu saņēma Helēna Demakova (Latvijas ekspozīcija Venēcijas mūsdienu mākslas biennālē) un par izcilāko mākslas zinātnieka sniegumu 1999.gadā — Eduards Kļaviņš (rakstu sērijas, katalogs "Stāsti, stāstītāji").

Par kuratores darbu izstādes "Esības prieks" sarīkošanā balvu saņēma Dace Lielā.

Aina Rozeniece,  LV nozares redaktore

MA1.JPG (21916 BYTES)
Jānis Strupulis. "Vikungu kalēji". No medaļu cikla "Vikingu kultūra"

MA2.JPG (26737 BYTES)
Mārcis Stumbris. "Centrālais laukums"

MA3.JPG (42218 BYTES)
Maija Dragūne. "Vecs parks

MA4.JPG (46706 BYTES)
Auseklis Baušķenieks. "Vai drīkst?" Foto: Harijs Burmeisters

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!