• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - par bērnu tiesībām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— par bērnu tiesībām Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 7.decembrī, tikās ar Cilvēktiesību biroja vadītāju Olafu Brūveru un Latvijas Bērnu fonda priekšsēdētāju, Saeimas Bērnu tiesību apakškomisijas vadītāju Andri Bērziņu.

Sarunā O.Brūvers un A.Bērziņš darīja zināmu Valsts prezidentei savu viedokli par pašreizējo situāciju bērnu tiesību aizsardzībā.

Pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar likumdošanu un tās ievērošanu, bērnu adopciju, vardarbību pret bērniem.

V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka bērnu tiesību aizsardzībā darbojas dažādas valsts iestādes un sabiedriskās organizācijas, bet tās nav pietiekami koordinētas, tādēļ trūkst konkrētas institūcijas, kas sekotu līdzi tam, kā tiek aizsargātas bērnu tiesības.

Pēc Valsts prezidentes vārdiem, viņa arī turpmāk ir paredzējusi nopietni pievērsties bērnu tiesību jautājumiem. Pirms tikšanās ar O.Brūveru un A.Bērziņu V.Vīķe-Freiberga jau ir tikusies ar ASV Maijo slimnīcas klīniskās psiholoģijas profesoru Viljamu Frīdrihu un nevalstiskās organizācijas "Centrs pret vardarbību bērnu un ģimenes atbalstam" vadītāju Sandru Sebri, lai spriestu par problēmām, kas skar bērnu seksuālo izmantošanu un bērnu rehabilitāciju, bērnu tiesību aizsardzību internātskolās un citus jautājumus. Valsts prezidente vēl decembrī ir plānojusi apmeklēt internātskolas un bērnunamus, lai pārliecinātos par bērnu tiesību aizsardzību noteiktās Latvijas vietās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!