• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas, Maķedonijas un Kazahstānas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2006., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Spānijas aizsardzības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

21.09.2006., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas, Maķedonijas un Kazahstānas sadarbību

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 19.septembrī, Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas sesijas ietvaros tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministru Antonio Milososki (Antonio Milososki) un Kazahstānas Republikas ārlietu ministru Kasimžomartu Tokajevu (Kassymzhomart Tokaev), lai pārrunātu valstu tālākās sadarbības iespējas.

Antonio Milososkis informēja, ka Maķedonija un citas Adrijas jūras valstis vēlētos atkārtot Baltijas valstu veiksmes stāstu, jo šajās valstīs vēl ir jāveic vairākas sociālās un politiskās reformas, ko Latvija un citas Baltijas valstis ļoti īsā laikā sekmīgi izdarījušas. Viņš arī pauda vēlmi šī gada nogalē apmeklēt Latviju, Lietuvu un Igauniju, lai smeltos Baltijas valstu pieredzi reformu jautājumos.

Ministri vienojās izskatīt iespēju turpmāk organizēt ekspertu vizītes, lai sekmētu pieredzes apmaiņu dažādu nozaru jautājumos, kā arī paplašināt abu valstu līgumtiesisko attiecību bāzi.

Kazahstānas ārlietu ministrs Arti Pabriku informēja, ka Kazahstāna plāno pastiprināt diplomātisko pārstāvību Rīgā un pašlaik tiek meklētas lielākas un piemērotākas telpas konsulāro funkciju veikšanai.

Kasimžomarts Tokajevs pateicās Artim Pabrikam par sekmīgi organizēto Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva vizīti Latvijā, kas notika šā gada 17. un 18.jūlijā. Viņš informēja, ka Kazahstānas delegācijas locekļi pauduši atzinību par Latvijas Okupācijas muzejā izvietoto ekspozīciju un vēlmi līdzīgā veidā izskaidrot arī Kazahstānas vēsturi.

Ministri vienojās tuvākajā laikā parakstīt tiesiskās palīdzības līgumu starp Latviju un Kazahstānu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!