• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2006. gada 1. augusta saistošie noteikumi Nr. 51 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas, afišu, sludinājumu un citas vizuālās informācijas izvietošanu Rīgā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2006., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdien, 14. septembrī

Vēl šajā numurā

21.09.2006., Nr. 151

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 51

Pieņemts: 01.08.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.51

Rīgā 2006.gada 1.augustā (prot. Nr.46, 10.§)

Par pašvaldības nodevu par reklāmas, afišu, sludinājumu un citas vizuālās informācijas izvietošanu Rīgā

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 14.panta otrās daļas 4.punktu un 43.panta pirmās daļas 7.punktu, likuma “Par nodokļiem un nodevām” 10.panta trešo daļu un 12.panta pirmās daļas 7.punktu un Ministru kabineta 28.06.2005. noteikumu Nr.480 “Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas” 12.punktu un 16.4.apakšpunktu

Lietotie termini

Izkārtne — vizuālā informācija, kas izvietota tieši pie jebkuras iestādes (arī valsts un pašvaldības), fiziskās vai juridiskās personas komercdarbības veikšanas vietas un informē par tās veiktās darbības raksturu (piemēram, prokuratūra, skola, veikals, viesnīca, banka, darbnīca, rūpnīca, birojs u.c.), darba laiku. Izkārtnē var tikt ietverti citi saimnieciskās darbības veikšanai nepieciešamie dati par iestādes, uzņēmuma vai komersanta nosaukumu, pārdodamās produkcijas sortimentu, pakalpojumu veidiem. Ja eksponēšanas laukuma attiecība informācijai par preču piegādātājiem vai to preču zīmēm, papildinformācijai par realizējamo produkciju, cenu atlaidēm un akcijām pret izkārtnē ietverto informāciju pārsniedz proporciju 2 : 1, tad tā uzskatāma par reklāmu.

Digitālais ekrāns — jebkuras formas vai jebkura veida priekšmets, konstrukcija vai būve, kas speciāli veidots digitālās vai video reklāmas izvietošanai publiskā vietā vai vietā, kas vērsta pret publisku vietu.

Eskorta pakalpojumu reklāma — reklāma, kurā par samaksu tiek piedāvāti personu — pavadoņu pakalpojumi (svinīgos pasākumos, izbraucienos, brīvā laika pavadīšanai, izklaidei u.tml.), ja šīs personas neveic noteiktus profesionālos pienākumus (gida, autovadītāja, aktiera, dziedātāja u.tml. pienākumus).

Īslaicīga reklāma, īslaicīgs reklāmas objekts — reklāmas objekts, kura izvietošanas laiks nepārsniedz trīs mēnešus, tā uzstādīšanai netiek izgatavotas speciālas konstrukcijas konstruktīvā saistībā ar būvi vai veikti rakšanas darbi un tā izvietošanai nav nepieciešams izstrādāt būvprojektu.

Mobilā reklāma — reklāma uz speciāli reklāmai izgatavotām vai izmantotām piekabēm, konstrukcijām uz transportlīdzekļa un reklāma uz cilvēku pārnēsājamiem plakātiem, stendiem, transparentiem.

Pašreklāmas plakāts — obligāti izvietojams plakāts uz tīkla reklāmas objektiem laikā, kad uz tiem netiek izvietots reklāmas akcijas vai reklāmas devēja plakāts. Pašreklāmas plakāti apliekami ar pašvaldības nodevu par reklāmas, afišu, sludinājumu un citas vizuālās informācijas izvietošanu.

Publiska vieta — ceļi (jebkura satiksmei izbūvēta teritorija, kurā ietilpst, piemēram, braucamā daļa, ietve, nomale, sadalošā josla), tuneļi, laukumi, gājēju apakšzemes pārejas, dzelzceļu staciju, autoostu un lidostu zāles, gaiteņi, satiksmes ejas, parki, skvēri un citas speciāli iekārtotas brīvdabas atpūtas vietas, neiznomāta, neapbūvēta vai citādi neiekārtota valsts vai pašvaldību zeme, kā arī ēku fasādes, ja uz tām izvieto reklāmu vai aģitācijas materiālus.

Reklāma — ar saimniecisko vai profesionālo darbību saistīts jebkuras formas vai jebkura veida paziņojums vai pasākums, kura nolūks ir veicināt preču vai pakalpojumu (arī nekustamā īpašuma, tiesību un saistību) popularitāti vai pieprasījumu pēc tiem.

Reklāmas akcija — pasākums, kad publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, tiek izplatīta informācija, kuras mērķis ir radīt patērētājos un pircējos interesi par pārdodamo produkciju, pakalpojumu veidiem, idejām, kā arī par objektiem, kuros noris tirdzniecība, par pakalpojumu sniegšanu vai arī citiem pasākumiem saimnieciskās darbības uzlabošanai, ienākumu gūšanai vai popularitātes palielināšanai.

Reklāmas objekts — jebkuras formas vai jebkura veida priekšmets, konstrukcija vai būve, kas speciāli veidots reklāmas izvietošanai pilsētas vidē.

Reklāmas objekta marķējums — obligāti izvietojama informācija uz visiem reklāmas objektiem ar tā īpašnieka rekvizītiem — komersanta nosaukumu vai personas uzvārdu, tālruņa numuru, kuras izmērs un izvietojums jāsaskaņo Rīgas pilsētas būvvaldē.

Slietnis — neliels (līdz 1,5 m augsts) reklāmas objekts, kas tiek izvietots pie jebkuras iestādes, organizācijas vai saim­nieciskās darbības veikšanas vietas tās darba laikā.

Sociālā reklāma — nekomerciāla reklāma, kurā netiek reklamēts konkrētas izcelsmes (ražotāja) produkts vai pakalpojums un kura vērsta uz sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanu dažādās jomās.

Tīkla reklāma — reklāmas objektu sistēma, ko veido reklāmas izvietotājs publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, kuram reklāmas objektu, reklāmas plakātu izvietošana vai reklāmas vietu iznomāšana ir komercdarbība.

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk — noteikumi) nosaka kārtību, kādā uzliek pašvaldības nodevu par reklāmas, afišu, sludinājumu un citas vizuālās informācijas (turpmāk — nodeva) izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Noteikumu mērķis ir regulēt un nodrošināt ieņēmumus Rīgas pilsētas pašvaldības budžetā no publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, izvietotās reklāmas, afišām, sludinājumiem un citas vizuālās informācijas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

3. Noteikumi neattiecas uz izkārtnēm, kā arī uz funkcionālo informāciju — valsts un pašvaldības dienestu norādēm (ceļa zīmes, transporta pieturvietu zīmes, ielu nosaukumu norādes u.tml.), kas tiek izgatavotas un izvietotas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

4. Izvietojot un ekspluatējot reklāmas, afišas, sludinājumus un citu vizuālo informāciju, jāievēro šie noteikumi, Latvijas Republikas likumi un citi normatīvie akti.

5. Par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Saeimas vēlēšanām un pašvaldību vēlēšanām Rīgas pilsētas pašvaldība iekasē Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā aprēķināmo maksu, piemērojot šajos noteikumos noteiktos zonas koeficientus un maksas par pašvaldībai piederošas, piekrītošas, līdz Rīgas domes lēmuma pieņemšanai par zemes gabala izmantošanu vai līdz īpašuma tiesību atjaunošanai rīcībā esošas zemes (turpmāk — pašvaldības zeme) izmantošanu koeficientus.

II. Nodevas maksātāji un objekts

6. Nodevas maksātāji ir fiziskās un juridiskās personas, kas izvieto reklāmu, afišas, sludinājumus un citu vizuālo informāciju publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, uz Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošām ēkām, kā arī citās tam atvēlētās vietās.

7. Nodevas objekts ir reklāma, afiša, sludinājumi un cita vizuālā informācija, kas tiek izvietota Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, uz Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošām ēkām, kā arī citās tam atvēlētās vietās.

8. No nodevas tiek atbrīvota nekomerciāla vizuālā informācija:

8.1. sociālā reklāma;

8.2. par labdarības pasākumiem;

8.3. par valsts un pašvaldības rīkotiem vai atbalstītiem pasākumiem, mākslu, kultūru, zinātni un izglītību veicinošiem pasākumiem;

8.4. par dabas (vides) aizsardzību un ar to saistītiem pasākumiem (ja netiek reklamēts konkrēta ražotāja produkts vai pakalpojums);

8.5. par veselības aizsardzību vai ar to saistītiem pasākumiem (ja netiek reklamēts konkrēta ražotāja produkts vai pakalpojums);

8.6. par valsts un Rīgas pilsētas pašvaldības rīkotiem vai atbalstītiem sporta pasākumiem;

8.7. par valsts un Rīgas pilsētas pašvaldības rīkotiem starptautiskiem pasākumiem;

8.8. Latvijas Republikas likumos un normatīvajos aktos noteiktā obligāti izvietojamā informācija;

8.9. Rīgas pilsētas pašvaldības rīkoto un atbalstīto pasākumu reklāma un informācija par tiem (arī svētku noformējums);

8.10. pilsētai nepieciešamā informācija — norādes, informatīvās kartes, shēmas u.c.

9. Izvietojot 8.punktā norādīto nekomerciālo vizuālo informāciju, kas atbrīvota no nodevas, informācija par pasākumu sponsoriem un atbalstītājiem (to logotipi, uzņēmumu nosaukumi, preču zīmes) nedrīkst aizņemt vairāk par 20% no kopējās vizuālās informācijas platības, un tā jāizvieto norobežotā laukumā plakāta malā.

10. Reklāmas objekta marķējums jāizvieto ārpus reklāmas laukuma. Ja tas tiek papildināts ar tekstuālu informāciju, piemēram, “Brīva vieta Jūsu reklāmai”, vai izvietots iznomājamajā reklāmas laukumā, tad uzskatāms par reklāmu un apliekams ar nodevu.

11. Izvietojot slietni uz pašvaldības zemes, tas apliekams ar nodevu.

12. Rīgas dome var samazināt nodevu vai atbrīvot no tās, pieņemot lēmumu par katru atsevišķu gadījumu, ja, izvietojot reklāmas objektu, tiek nodrošināta pilsētai nepieciešamās orientējošās informācijas un mazo arhitektūras formu izgatavošana, izvietošana, apkope, uzturēšana un līdzīga rakstura darbība pilsētas infrastruktūras uzlabošanai.

III. Nodevas likme, koeficienti, aprēķināšanas kārtība

13. Nodevas likmi nosaka Rīgas dome.

14. Ziņas par reklāmu, reklāmas objekta izmēriem, daudzumu (skaitu), izvietošanas adresi un izvietošanas periodu nodevas aprēķināšanai iesniedz reklāmas devējs (vai izvietotājs), kurš ir atbildīgs par sniegto ziņu pareizību.

15. Nodevu aprēķina pēc formulas:

N = B x L x Z x T x M x Zn, kur

N — nodeva;

B — reklāmas nodevas bāzes likme Ls 1,30;

L — reklāmas laukums;

Z — zonas koeficients;

T — tematikas koeficients;

M — izvietošanas laiks mēnešos (viena diena — viena trīsdesmitā daļa no mēneša);

Zn — koeficients maksai par pašvaldības zemes izmantošanu reklāmas vajadzībām.

Ja reklāmas virsmas izmērs ir mazāks par diviem kvadrātmetriem, aprēķinos piemēro minimālo virsmas laukuma izmēru — divus kvadrātmetrus.

Ja reklāmas laukums pārsniedz piecdesmit kvadrātmetrus, tad reklāmas laukums tiek aprēķināts pēc formulas 0,3 x L+35.

Ja izvietošanas laiks ir mazāks par vienu dienu, aprēķinos piemēro minimālo izvietošanas laiku 1/30 (viena diena).

16. Zonas koeficienti:

16.1. 1.zona = 4;

16.2. 2.zona = 3;

16.3. 3.zona = 2;

16.4. 4.zona = 1.

Rīgas zonējums koeficienta piemērošanai noteikts šo noteikumu pielikumā.

17. Tematikas koeficienti:

17.1. alus un vīna reklāma — 5;

17.2. pārējo alkoholisko dzērienu reklāma — 7;

17.3. tabakas izstrādājumu reklāma — 5;

17.4. eskorta pakalpojumu reklāma — 5;

17.5. pārējās reklāmas, afišas, sludinājumi un cita vizuālā informācija — 1.

18. Koeficients par pašvaldības zemes izmantošanu reklāmas vajadzībām:

18.1. Zn = 1,15 — koeficients par pašvaldības zemes izmantošanu 1.zonā;

18.2. Zn = 1,10 — koeficients par pašvaldības zemes izmantošanu 2.zonā;

18.3. Zn = 1,05 — koeficients par pašvaldības zemes izmantošanu 3.zonā;

18.4. Zn = 1,03 — koeficients par pašvaldības zemes izmantošanu 4.zonā.

Rīgas zonējums koeficienta piemērošanai noteikts šo noteikumu 1.pielikumā.

19. Izvietojot uz pašvaldības zemes 8.punktā noteikto vizuālo informāciju, kas tiek atbrīvota no nodevas, maksa par pašvaldības zemes izmantošanu tiek aprēķināta pēc formulas:

B x L x Z x M x (Zn – 1)

20. Izvietojot reklāmu, afišas, sludinājumus un citu vizuālo informāciju par Rīgas pilsētas pašvaldības rīkotajiem pasākumiem, maksa par pašvaldības zemes izmantošanu reklāmas vajadzībām netiek aprēķināta.

21. Reklāmas akciju laikā nodeva tiek aprēķināta:

21.1. piemērojot minimālo izvietošanas laiku viena diena — viena trīsdesmitā daļa no mēneša;

21.2. piemērojot zonas koeficientu;

21.3. izvietojot reklāmas akcijas vajadzībām speciālas konstrukcijas, teltis, skatuvi u.tml., tiek aprēķināta to kubatūra (m3 — piemērojot spēkā esošo m2 likmi; neregulāru formu priekšmetiem, apjomiem pēc to ārējiem izmēriem aprēķinos izmantojot paralēlskaldņa aprēķināšanas formulu).

22. Mobilajai reklāmai un reklāmai uz sabiedriskā transporta tiek piemērots zonas koeficients 2,5.

IV. Nodevas maksāšanas kārtība un kontrole

23. Lai saņemtu paziņojumu par nodevu par reklāmas, afišu, sludinājumu un citas vizuālās informācijas izvietošanu konstruktīvā saistībā ar būvi un reklāmas pasi, Rīgas pilsētas būvvaldē (turpmāk — Būvvalde) 15 dienu laikā pēc reklāmas izvietošanas (gleznojuma pabeigšanas) jāiesniedz realizētās reklāmas fotogrāfija (10 x 15 cm), nodevas maksātāja rekvizīti (Uzņēmumu reģistra izsniegta reģistrācijas apliecības kopija, faktiskā adrese, nodokļu maksātāja konts kredītiestādē, tālruņa numurs; fiziskai personai — personas kods, adrese, tālruņa numurs), jāuzrāda Būvvaldē saskaņotais projekts, reklāmas izvietošanas periods, reklāmas atrašanās vieta. Ja reklāma realizēta atbilstoši saskaņotajam projektam, reklāmas pase tiek izsniegta pēc maksājumu grafikā noteiktā pirmā maksājuma veikšanas. Ja maksājums tiek veikts ar bankas pārskaitījumu, tad, saņemot reklāmas pasi, jāuzrāda maksājumu apliecinoši dokumenti.

24. Izvietojot īslaicīgu reklāmu vai īslaicīgu reklāmas objektu, paziņojums par pašvaldības nodevu tiek izsniegts vienlaicīgi ar projekta saskaņošanu. Nodeva šajā gadījumā jāsamaksā:

24.1. trīs darba dienas pirms izvietošanas, ja maksājums tiek veikts ar bankas pārskaitījumu;

24.2. vienu dienu pirms izvietošanas, ja maksājums tiek veikts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta kasē.

25. Reklāmas objekta ar piesaisti zemei/konkrētai vietai ekspluatācija ir atļauta tikai tad, kad saņemts Būvvaldes akts par pieņemšanu ekspluatācijā, reklāmas pase un paziņojums par nodevu.

26. Pēc reklāmas objekta ar piesaisti zemei/konkrētai vietai uzstādīšanas tā īpašnieks vai tā pilnvarotā persona iesniedz Būvvaldē iesniegumu, lai saņemtu aktu par pieņemšanu ekspluatācijā. Nododot reklāmas objektu ekspluatācijā, jāiesniedz realizētās reklāmas fotogrāfija (10 x 15 cm), nodevas maksātāja rekvizīti (Uzņēmumu reģistra izsniegta reģistrācijas apliecības kopija, faktiskā adrese, nodokļu maksātāja konts kredītiestādē, tālruņa numurs; fiziskai personai — personas kods, adrese, tālruņa numurs). Pēc objekta pieņemšanas ekspluatācijā tiek sagatavota reklāmas pase, paziņojums par nodevu un maksājumu grafiks. Reklāmas pase tiek izsniegta pēc maksājumu grafikā noteiktā pirmā maksājuma veikšanas. Ja maksājums tiek veikts ar bankas pārskaitījumu, tad, saņemot reklāmas pasi, jāuzrāda maksājumu apliecinoši dokumenti. Reklāmas pasē tiek uzrādīti visi reklāmu veidojošie elementi.

27. Ja izsniegta reklāmas objekta izvietošanas atļauja, bet objekts netiek nodots ekspluatācijā noteiktajā termiņā un reklāmas izvietotājs nav iesniedzis Būvvaldē iesniegumu par izvietošanas atļaujas termiņa pagarināšanu, tad nodeva tiek aprēķināta, sākot no izvietošanas atļaujā noteiktā termiņa pēdējās dienas.

28. Ja reklāma nav realizēta atbilstoši saskaņotajam/akceptētajam projektam, tad Būvvalde ir tiesīga izsniegt pagaidu ekspluatācijas atļauju reklāmas ekspluatācijai, nosakot termiņu, kurā jānovērš pagaidu ekspluatācijas atļaujā norādītās nepilnības un neatbilstības saskaņotajam/akceptētajam projektam. Pagaidu ekspluatācijas atļauja tiek izsniegta kopā ar paziņojumu par nodevu.

29. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments koriģē nodevas maksājumus, veicot pārrēķinus likumā “Par nodokļiem un nodevām” noteiktajā kārtībā.

30. Pārmaksātās nodevas summas, pamatojoties uz motivētu maksātāja iesniegumu, tiek atmaksātas maksātājam likumā “Par nodokļiem un nodevām” noteiktajā kārtībā.

31. Paziņojums par nodevu tiek izsniegts kopā ar maksājumu grafiku.

32. Paziņojumā par nodevu tiek uzrādīts nodevas apmērs par vienu mēnesi un kopējā summa par visu periodu.

33. Ja tiek sagatavots un izsniegts paziņojums par nodevu, bet reklāma netiek izvietota vai arī tiek noņemta pirms paziņojumā noteiktā termiņa beigām, tad nodevas maksātājam Būvvaldē jāiesniedz iesniegums. Paziņojumu par nodevu anulē no iesnieguma saņemšanas datuma, ja pārbaudot konstatēts, ka reklāma/reklāmas objekts ir demontēta. Šajā gadījumā tiek anulēta arī reklāmas pase.

34. Patvaļīga reklāmas, reklāmas objekta, afišas, sludinājumu, citas vizuālās informācijas izvietošana un soda nomaksa par tās patvaļīgu izvietošanu neatbrīvo no nodevas samaksas.

35. Konstatējot faktu par patvaļīgu reklāmas, reklāmas objekta, afišas, sludinājuma vai citas vizuālās informācijas izvietošanu, tiek sastādīts akts un no akta sastādīšanas dienas līdz šī objekta demontāžai patvaļīgi izvietotās reklāmas izvietotājam/reklāmas devējam jāveic nodevas maksājums.

36. Par nokavētu nodevas (arī soda naudas) maksājumu samaksas termiņa nokavējumu maksātājam tiek aprēķināta nokavējuma nauda — 0,05 procenti no laikā nenomaksāta pamatparāda par katru nokavēto dienu.

37. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, saņemot nodevas maksātāja iesniegumu, var izdarīt izmaiņas maksājumu grafikā.

38. Nodeva ieskaitāma Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pamatbudžeta kontā. No iekasētajiem līdzekļiem 40% tiek izlietoti Būvvaldes materiāli tehniskās bāzes nodrošinājumam, darbinieku kvalifikācijas celšanai, darbinieku atalgojumam, kā arī iespējamām papildu izmaksām, organizējot šo noteikumu piemērošanas procesā kvalitatīvu sadarbību ar attiecīgajām valsts un pašvaldības institūcijām.

39. Nodevas maksājumus kontrolē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Īstenojot nodevas maksājumu kontroli, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam ir visas tiesību aktos noteiktās nodokļu administrācijas tiesības.

V. Nodevas aprēķināšanas un maksāšanas kārtība tīkla reklāmas uzņēmumiem

40. Paziņojumu par nodevu tīkla reklāmas objektu izvietotājam izsniedz mēneša beigās par nākamo mēnesi. Paziņojumus izraksta katram reklāmas objektu veidam atsevišķi par visām reklāmas izvietošanai paredzētajām plaknēm, piemērojot tematikas koeficientu 1.

41. Līdz katra nākamā mēneša 20.datumam Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments veic pārrēķinu atbilstoši iepriekšējā mēnesī saskaņotajiem reklāmas plakātiem un to izvietošanas vietām, piemērojot 15.punktā minētos tematikas koeficientus, kā arī 8.punktā noteiktos atbrīvojumus no nodevas, un rakstveidā dara zināmu nodevas maksātājam iepriekšējā mēnesī aprēķinātās nodevas un pārrēķinātā maksājuma starpību, kas tiek pieskaitīta vai atņemta nodevas apmēram par nākamo mēnesi.

42. Ja tiek demontēti esoši vai uzstādīti jauni reklāmas objekti, mainītas to izvietojuma vietas, līdz nākamā mēneša 10.datumam reklāmas izvietotājam jāiesniedz Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā informācija par reklāmas objektu skaitu, pievienojot reklāmas objektu atrašanās vietu sarakstu.

VI. Atbildība par šo noteikumu neievērošanu

43. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir atbildīgs par šo noteikumu izpildes novērošanu.

44. Ja nodeva netiek maksāta šo noteikumu noteiktajā kārtībā pilnā apmērā ilgāk nekā divus mēnešus, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir tiesīgs anulēt reklāmas pasi un uzsākt reklāmas vai speciāli šim nolūkam veidotā reklāmas objekta demontāžas procedūru, piedzenot izdevumus no vainīgās puses.

45. Savlaicīgi nesamaksāto nodevu piedzen likumā “Par nodokļiem un nodevām” paredzētajā kārtībā. Par nodevas maksāšanā pieļautajiem pārkāpumiem iestājas likumā paredzētā atbildība.

VII. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

46. Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonu pieņemto lēmumu viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas var apstrīdēt, vēršoties pie Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora, bet Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora lēmumu likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Noslēguma jautājumi

47. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Rīgas Balss” nedēļas laikā pēc to reģistrācijas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

48. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 01.07.1997. saistošos noteikumus Nr.3 “Par pašvaldības nodevu par reklāmu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Rīgā, kā arī to izvietošanas kārtību”, Rīgas domes 26.08.1997. saistošos noteikumus Nr.6 “Par grozījumiem Rīgas domes 01.07.1997. sais­tošajos noteikumos Nr.3 “Par pašvaldības nodevu par reklāmu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Rīgā, kā arī to izvietošanas kārtību””, Rīgas domes 08.06.1999. saistošos noteikumus Nr.30 “Par grozījumiem Rīgas domes 01.07.1997. saistošajos noteikumos Nr.3 “Par pašvaldības nodevu par reklāmu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Rīgā, kā arī to izvietošanas kārtību”” un Rīgas pilsētas izpilddirektora 07.11.1997. rīkojumu Nr.RD-97-482-ir “Par Rīgas domes 01.01.1997. lēmuma Nr.3924 darbībai nepieciešamo dokumentu apstiprināšanu”.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Aksenoks

Rīgā 2006.gada 4.augustā

 


Pielikums

Rīgas domes 01.08.2006. saistošajiem noteikumiem Nr.51

Rīgas zonējums nodevas aprēķināšanai un maksas par pašvaldības zemes izmantošanu reklāmas vajadzībām noteikšanai*

1.zona

Vecrīga

11.novembra krastmala – Krišjāņa Valdemāra iela – Basteja bulvāris – Aspazijas bulvāris – 13.janvāra iela.

2.zona

Centrs

Daugavas krastmala no Vanšu tilta līdz Eksportostai – Eksporta iela – Hanzas iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Alojas iela – Tallinas iela – Aleksandra Čaka iela – Matīsa iela – Avotu iela – Lāčplēša iela – dzelzceļš – Gogoļa iela – Turgeņeva iela – Daugavas krastmala – 13.janvāra iela – Aspazijas bulvāris – Basteja bulvāris – Krišjāņa Valdemāra iela.

Ja šajā teritorijā esošās ielas posms atrodas 1.zonas teritorijā, šim ielas posmam piemērojams 1.zonas koeficients.

Mežaparks

Meža prospekts – Ezermalas iela – Cimzes iela – Ķīšezera krasts – Ķīšezera iela – Kokneses prospekts – Glika iela – Stendera iela – Visbijas prospekts – Inčukalna iela.

Daugavgrīvas osta

Daugavas krasts – Rīgas jūras līča krasts – Flotes iela–Daugavgrīvas cietoksnis – Buļļupes ieteka Daugavā.

Ielas

13.janvāra ielas posms no Aspazijas bulvāra virzienā uz Marijas ielu

Akadēmiķa Mstislava Keldiša iela

Aleksandra Čaka iela

Anniņmuižas bulvāris

Augusta Deglava iela

Bāriņu iela

Barona ielas posms no Tallinas ielas līdz Gaisa tiltam

Biķernieku ielas posms no Brīvības gatves līdz Juglas ielai

Brīvības gatve

Brīvības ielas posms no Tallinas ielas līdz Gaisa tiltam

Bruņinieku iela

Dārzciema iela

Daugavgrīvas iela

Daugavgrīvas šoseja

Duntes iela

Dzelzavas iela

Dzirnavu iela

Džutas iela

Eksporta iela

Ezermalas iela

Firsa Sadovņikova iela

Flotes iela

Gaigalas iela

Ganību dambis

Gogoļa iela

Gunāra Astras iela

Ģertrūdes iela

Hanzas iela

Ieriķu iela

Ilūkstes iela

Jaunciema gatve

Juglas iela

Jūrmalas gatve

Kalnciema ielas posms no Slokas ielas līdz Lielirbes ielai

Kārļa Ulmaņa gatve

Krasta iela

Krišjāņa Valdemāra iela

Krustpils iela

Kurzemes prospekts

Ķīšezera iela

Lāčplēša iela

Lielirbes iela

Lielvārdes iela

Lokomotīves iela

Lubānas ielas posms no Slāvu apļa līdz Augusta Deglava ielai

Lugažu iela

Mārupes iela

Maskavas iela

Matīsa iela

Mīlgrāvja iela

Mūkusalas iela

Pērnavas iela

Piedrujas iela

Piestātnes iela

Pildas iela

Pulkveža Brieža iela

Raņķa dambis

Ropažu iela

Salaspils iela

Satekles iela

Skanstes iela

Slokas ielas posms no Uzvaras bulvāra līdz Kalnciema ielai

Senču iela

Sergeja Eizenšteina iela

Slāvu iela

Stabu iela

Tallinas iela

Tilta iela

Ulbrokas iela

Uzvaras bulvāris

Vairoga iela

Valmieras iela

Vestienas iela

Vienības gatve

Viestura prospekts

Viskaļu iela

Ziepniekkalna iela

Zirņu iela

Ja šajā sarakstā esošās ielas posms atrodas 1.zonas teritorijā, šim ielas posmam piemērojams 1.zonas koeficients.

Tilti

Akmens tilts

Salu tilts

Vanšu tilts

3.zona

Centram piegulošā teritorija

Daugavgrīvas iela līdz Ziemeļu tilta trasei (Bukultu iela – Spilves iela) – Eksportosta – dzelzceļa loks gar Brasas staciju un Zemitānu staciju līdz Matīsa ielai – Mazā Matīsa iela – dzelzceļa stacija “Vagonu parks” – dzelzceļš – Slāvu iela – Dienvidu tilta trase – Daugavas krasts – Bieķengrāvis – Mūkusalas ielas gals – Bauskas iela – Kārļa Ulmaņa gatve – Lielirbes iela – Kalnciema iela.

Ja šajā teritorijā esošās ielas posms minēts 2.zonas ielu sarakstā, tam piemērojams 2.zonas koeficients.

Teika

Brīvības gatve – Šmerļa iela – Stāmerienas iela – Stūrīša iela – Dzērbenes iela – Lielvārdes iela – Biķernieku iela.

Ja šajā teritorijā esošās ielas posms minēts 2.zonas ielu sarakstā, tam piemērojams 2.zonas koeficients.

Aplokciems

Ķīšezera krasts – Aplokciema ielas abas puses – Viestura prospekts – Lēdurgas iela – Mores iela.

Ja šajā teritorijā esošās ielas posms minēts 2.zonas ielu sarakstā, tam piemērojams 2.zonas koeficients.

Ielas

Āgenskalna iela

Aizsaules iela

Albatrosu iela

Alises iela

Anniņmuižas iela

Apuzes iela

Asītes iela

Atlantijas iela

Augusta Dombrovska iela

Baložu ielas posms no Āgenskalna ielas līdz Kalnciema ielai

Baseina iela

Bauskas iela

Bebru iela

Berģu iela

Biķernieku ielas posms no Juglas ielas līdz pilsētas robežai

Braslas iela

Buļļu ielas posms no Daugavgrīvas ielas līdz Kleistu ielai

Čiekurkalna 1.līnija

Čiekurkalna 2.līnija

Dagmāras iela

Dambja iela

Dammes iela

Dzintara iela

Dzirciema iela

Emmas iela

Ezera iela

Gaiļezera iela

Gaujas iela

Gobas iela

Gramzdas iela

Granīta iela

Graudu iela

Grenču iela

Ģimnastikas iela

Hipokrāta iela

Ilūkstes iela

Jūrkalnes iela

Kaivas iela

Kalnciema ielas posms no Lielirbes ielas līdz Mūkupurva ielai

Kandavas iela

Kantora iela

Kapteiņu iela

Kastrānes iela

Katlakalna iela

Kleistu iela

Kreimeņu iela

Kristapa iela

Krustabaznīcas iela

Kuldīgas iela

Lēdurgas iela

Lidoņu iela

Lielā iela

Liepājas iela

Lizuma iela

Lubānas ielas posms no Rēznas ielas līdz Salaspils ielai

Malienas iela

Mālu iela

Mangaļu prospekts

Mārkalnes iela

Meldru iela

Melnsila iela

Murjāņu iela

Nīcgales iela

Ojāra Vācieša iela

Ozolciema iela

Pakalniešu iela

Parādes iela

Priedaines ielas posms no Mūkupurva ielas līdz Zolitūdes ielai

Prūšu iela

Rātsupītes iela

Rostokas iela

Rucavas iela

Rušonu iela

Saulkalnes iela

Sesku iela

Silciema iela

Silikātu iela

Slokas ielas posms no Kalnciema ielas līdz Kurzemes prospektam

Spilves iela

Stārķu iela

Stāvvadu iela

Stirnu iela

Stūrmaņu iela

Šampētera iela

Šmerļa iela

Tadaiķu iela

Taisnā iela

Tēriņu iela

Tvaika iela

Upesciema iela

Upesgrīvas ielas posms no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Daibes ielai

Vaidavas iela

Valdeķu iela

Varoņu iela

Veiksmes iela

Vecāķu prospekts

Ventspils iela

Vietalvas iela

Vīlipa iela

Višķu iela

Volguntes iela

Zentenes iela

Zolitūdes iela

Ja šajā sarakstā esošās ielas posms atrodas 1. vai 2.zonas teritorijā, šim ielas posmam piemērojams attiecīgi 1. vai 2.zonas koeficients.

4.zona

Pārējā Rīgas pilsētas teritorija

Ja šajā teritorijā esošās ielas posms minēts 2. vai 3.zonas ielu sarakstā, tam piemērojams attiecīgi 2. vai 3.zonas koeficients.

* Saskaņā ar pievienoto karti “Rīgas zonējums nodevas aprēķināšanai un maksas par pašvaldības zemes izmantošanu reklāmas vajadzībām noteikšanai”.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Aksenoks

 

Rīgas zonējums nodevas aprēķināšanai un maksas par pašvaldības zemes izmantošanu reklāmas vajadzībām noteikšanai

09.JPG (131666 bytes)

Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes Pilsētvides nodaļas vadītāja, galvenā vides dizaina speciāliste, arhitektūras pārvaldes vadītāja vietniece A.Goldberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!