• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, tiekoties ar Eiropas Komisijas viceprezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2006., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 14.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

19.09.2006., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Eiropas Komisijas viceprezidentu

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 14.septembrī Briselē, tiekoties ar Eiropas Komisijas prezidenta vietnieku, ES tieslietu un iekšlietu komisāru Franko Fratīni (Franco Frattini), pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar vīzu režīma atcelšanu visu ES dalībvalstu pilsoņiem ieceļošanai tādās valstīs kā ASV, Kanāda, Brazīlija un Austrālija.

Eiropas Komisijas viceprezidents apliecināja, ka ar šīm valstīm noris aktīvs dialogs par vīzu paritātes ieviešanu un tuvākajā laikā varētu tikt panākts pozitīvs rezultāts sarunās ar Austrāliju un Brazīliju. Eiropas Komisijai ir arī plāns, kā risināt sarunas ar ASV un Kanādu.

Artis Pabriks akcentēja, ka Latvijai vīzu režīma atcelšana ir svarīgs nosacījums valstu sadarbības veicināšanai, politisko, ekonomisko, kultūras un citu sakaru veidošanai, tāpēc Latvija ir ieinteresēta pēc iespējas drīzāk panākt pozitīvu risinājumu. Tāpat ir būtiski, lai ieceļošanas nosacījumi dažādu ES dalībvalstu pilsoņiem neatšķirtos. Franko Fratīni apstiprināja, ka sarunās tiek ņemtas vērā Latvijas intereses un pret valstīm, kas nevēlēsies ieviest vīzu paritāti, Eiropas Savienības institūcijas nākotnē, iespējams, varētu spert pretsoļus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!