• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - akreditējot Latvijas vēstnieku Ķīnā; - uzrunājot ASV Tirdzniecības palātas pārstāvjus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.1999., Nr. 404/405 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.455

Par S.Goldes atbrīvošanu no izglītības un zinātnes ministra pienākumu pildīšanas

Vēl šajā numurā

07.12.1999., Nr. 404/405

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— akreditējot Latvijas vēstnieku Ķīnā

V.JPG (18261 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 3.decembrī, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Ķīnā Eināram Semanim (attēlā).

Sarunā Valsts prezidente un vēstnieks apsprieda Latvijas un Ķīnas līdzšinējos kontaktus un abu valstu turpmāko attiecību veidošanu.

Valsts prezidente novēlēja E.Semanim sekmes vēstnieka pienākumu pildīšanā.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— uzrunājot ASV Tirdzniecības palātas pārstāvjus

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 3. decembrī, teica uzrunu ASV Tirdzniecības palātas pārstāvjiem.

Valsts prezidente izteica gandarījumu, ka ASV Tirdzniecības palātas pārstāvji aktīvi iesaistās palātas aktivitātēs.

V.Vīķe—Freiberga uzrunā skaidroja Latvijas pašreizējās politiskās un ekonomiskās aktualitātes, aicinot uzņēmējus investēt Latvijā kā valstī, kas dinamiski attīstās, sekmīgi iekļaujas Eiropas un pasaules politiskajos, ekonomiskajos procesos un spēj piedāvāt interesantas sadarbības iespējas ārvalstu uzņēmējiem.

Valsts prezidente uzsvēra, ka valsts ir izdarījusi milzīgu darbu, ļoti īsā laikā noejot ceļu no totalitāras sistēmas uz demokrātisku, neatkarīgu valsti, no centralizētas ekonomikas uz brīvo tirgu, un pašreiz ir gatava arī tikpat dinamiski veidot savu nākotni. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, Latvija jau tagad var uzsākt iestāšanās sarunas vairāk nekā 10 sadaļās un pabeigt tās līdz 2003.gadam. Valsts prezidente atzīmēja, ka Eiropas Savienībā (ES) pašlaik notiek iekšējās reformas, un izteica cerību, ka to īstenošana nebūs šķērslis jaunu dalībvalstu uzņemšanai. Pēc Valsts prezidentes sacītā, Latvija vēlas sniegt savu ieguldījumu, lai jaunā Eiropa izveidotos par dinamisku un spēcīgu reģionu. Latvija nākamā gadsimta sākumā būs stabila Baltijas jūras reģiona valsts, kas aktīvi sadarbosies ar kaimiņvalstīm, sacīja V.Vīķe-Freiberga.

Valsts prezidente atzīmēja, ka tikko ir atgriezusies no oficiālās vizītes Zviedrijā, kas 2000.gadu ir pasludinājusi par Baltijas valstu gadu, tā deklarējot Baltijas valstis kā īpašu prioritāti savā ārpolitikā. Arī Somija, pēc V.Vīķes-Freibergas gūtās pieredzes, savas ES prezidentūras laikā ir aktīvi atbalstījusi Baltijas valstis, uzsverot šī reģiona nozīmi jaunās Eiropas veidošanā.

Valsts prezidente apsveica tos ASV uzņēmējus, kuri izdarījuši tālredzīgu izvēli sākt uzņēmējdarbību Latvijā, kas ir plašu iespēju valsts. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Latvija ir atvērta investīcijām un Eiropas Komisijas nesen sniegtais pozitīvais atzinums par funkcionējošo tirgus ekonomiku Latvijā to pierāda. Pēc Valsts prezidentes vārdiem, nacionālā valūta ir vēl viens stimuls, kas var pārliecināt par drošību investēt Latvijā. "Lats ir Latvijas veiksmes stāsts," sacīja Valsts prezidente.

Runājot par Latvijas ekonomisko situāciju, V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka valsti ir ietekmējusi Krievijas ekonomiskā krīze, tomēr tā devusi arī stimulu Latvijas ražotājiem atrast savu vietu citu valstu tirgū, skatot ekonomiskos procesus globālā kontekstā.

Valsts prezidente uzsvēra, ka ASV sniedz Latvijai nozīmīgu atbalstu, un izteica cerību, ka arī ASV uzņēmēji paplašinās savu sadarbību ar Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!