• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzuna, Valsts prezidenta kausus pasniedzot vieglatlētikas sacensību 2006.gada uzvarētājiem Rīgas pilī 2006.gada 13.septembrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2006., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.09.2006., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzuna, Valsts prezidenta kausus pasniedzot vieglatlētikas sacensību 2006.gada uzvarētājiem Rīgas pilī 2006.gada 13.septembrī:

 

Godājamie sportisti! Dāmas un kungi!
Es sveicu jūs šeit, Rīgas pilī, un priecājos par izdevību personiski pasniegt jums šos kausus, ko esat nopelnījuši šīs vasaras vieglatlētikas sacensībās! Es vēlētos sirsnīgi apsveikt ne tikai pašus kausu ieguvējus, bet arī visus tos, kuri palīdzēja viņiem nonākt līdz šim priecīgajam brīdim, – Valmieras rajonu un pilsētu par to, ka tie jau ilgus gadus ziedo pūles, laiku, līdzekļus, lai šādas vieglatlētikas sacensības Latvijā notiktu, un Valmieras Jāņa Daliņa stadionu par ieguldījumu sacensību organizēšanā. Visvairāk es vēlētos pateikties pašiem sportistiem, visiem tiem, kas piedalās sacensībās, jo sports tikai uz to balstās, ka ir jābūt izdevībām parādīt to, ko katrs sportists spēj un var konkrētajā brīdī. Un šis brīdis vienmēr ir kulminācija pēc gariem un grūtiem treniņu gadiem, kuros ļoti svarīgs ir arī vecāku un dzīvesbiedru atbalsts. Protams, tas ir arī ilgstošs un liels treneru ieguldījums.
Mēs visi priecājamies, kad sportisti gūst uzvaras, jo caur tām mēs identificējamies ar viņiem. Sportistu sasniegumi reizē ir arī Latvijas sasniegums. Katrs sasniegums sportā, katra spoža uzvara, man šķiet, arī visiem tiem, lai arī cik nesportiski viņi paši varbūt ir, sniedz sajūtu, ka mūsu valstī ir ļaudis, kas spēj šādus sasniegumus gūt. Tas mums visiem dara godu un lepnumu. Jūsu gods un slava, tā teikt, atspīd uz mums visiem, tamdēļ ir arī būtiski, lai valsts līmenī tiktu sniegta atzinība sporta pasaulei un dažādiem sporta pasākumiem un sasniegumiem. Latvijā vieglatlētikā ir senas tradīcijas, tamdēļ ir būtiski, lai tās turpinātos, lai netiktu atstātas novārtā un lai mēs arī turpmāk varētu priecāties par spožām uzvarām.
Es, kļūstot par prezidenti, pārņēmu stafeti no mana priekšgājēja Gunta Ulmaņa kunga, uzņemoties patronāžu par šīm vieglatlētikas sacensībām. Esmu to saglabājusi un ceru, ka mans pēctecis šo stafeti nesīs tālāk. Es tikai vēlētos piebilst, ka šis atbalsts izpaužas tādā veidā, ka tiek izveidoti šie kausi, prezidents tos pasniedz un ir šī prezidenta patronāža. Tas ir morāls atbalsts un atzinība jums no valsts pirmās personas puses. Prakse ir pierādījusi, ka ne vienmēr prezidentam ir iespējams sporta sacensībās, pat tādās, kur viņš ir patrons, būt klāt no to sākuma līdz noslēgumam, redzēt visus sniegumus, jo prezidentam ir ļoti daudz pienākumu, ir citas sporta, kultūras un zinātnes nozares, kas arī prasa uzmanību, ir daudzi un dažādi citi dalībnieki, kas arī alkst atzinības, klātienes un atbalsta. Es kā prezidente esmu vienmēr centusies taisnīgi sadalīt savu laiku un rūpēties par to, lai visi, kas dara labu darbu, tiktu atzīti, izcelti un godināti. To daru arī šodien, tamdēļ man prieks sveikt un godināt šīs vasaras Prezidenta kausu uzvarētājus vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī komandu pārstāvjus.

 

Valsts prezidenta kausus saņēma:

Ieva Zunda – par augstvērtīgāko rezultātu sieviešu konkurencē; Ainārs Kovals – par augstvērtīgāko rezultātu vīriešu konkurencē; Rīgas pilsētas vieglatlētu komanda (pārstāve Skaidrīte Ose) – par 1. vietu komandu izcīņā; Vidzemes novada komanda (pārstāve Līga Dzene) – par 2. vietu komandu izcīņā; Kurzemes novada komanda (pārstāvis Dainis Lodiņš) – par 3. vietu komandu izcīņā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!