• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2006. gada 31. jūlija saistošie noteikumi Nr. 20 "Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2006., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1992.gada 24.marta sēdes stenogramma
Rīta sēdē

Vēl šajā numurā

13.09.2006., Nr. 146

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20

Pieņemts: 31.07.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.20

Rēzeknē 2006.gada 31.jūlijā (prot. Nr.24, 15.§)

Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas 19.05.1994. likuma “Par pašvaldībām” 21.pantu un 43.panta 1.daļas 4.punktu

 

1. Lietoto terminu skaidrojums

Apstādījumi — kokiem, dekoratīviem krūmiem un puķēm apstādīti laukumi, joslas (parasti apdzīvotās vietās vai gar ceļiem).

Datorsaloni — internetkafejnīcas, internetsaloni, datorsaloni (izņemot datortehnikas un to programmu tirdzniecības vietas), kur par samaksu tiek sniegti interneta, datorspēļu un tamlīdzīga rakstura pakalpojumi.

Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja — pašvaldības vai privātpersonas apsaimniekojamā viena vai daudzstāvu dzīvojamā mājā, kurā atrodas vismaz divi dzīvokļu īpašumi un ir koplietošanas telpa (kāpņu telpa, gaitenis u.c.).

Izjādes — pasākumi, kuri tiek organizēti ar mērķi sniegt apmeklētājiem iespēju noteiktā maršrutā vai teritorijā jāt ar zirgiem vai ponijiem un citiem dzīvniekiem, kurus izmanto izjādēm.

Izklaides vietas — kafejnīcas, bāri, restorāni, klubi, spēļu nami, azartspēļu zāles, diskotēkas, deju zāles u.c.

Juridiskā persona — šo noteikumu izpratnē jebkura persona, kura veic noteiktu komercdarbību.

Muzicēšana — dziedāšana vai kāda mūzikas instrumenta spēlēšana.

Pirotehniskais izstrādājums — izstrādājums, kas satur degošu vai eksplozīvu maisījumu un ir paredzēts dūmu, skaņas vai gaismas efekta radīšanai, signalizācijai vai svētku uguņošanai.

Publiski pasākumi — sabiedrībai pieejamas dažādu veidu atklātas akcijas (piemēram, sarīkojumi, koncerti, sporta spēles u.c.), kas tiek organizētas uz ceļiem (jebkura satiksmei izbūvēta teritorija, kas sastāv no braucamās daļas, ietves, nomales, sadalošās joslas, saliņas), tuneļos, laukumos, gājēju apakšzemes pārejās, dzelzceļu stacijās, autoostu un lidostu zālēs, gaiteņos un satiksmes ejās, kā arī parkos, skvēros, citās atklātās, speciāli iekārtotās brīvdabas atpūtas vietās neatkarīgi no zemes vai ēku piederības.

Publiska vieta — ceļi (jebkura satiksmei izbūvēta teritorija, kas sastāv no braucamās daļas, ietves, nomales, sadalošās joslas, saliņas), tuneļi, laukumi, dzelzceļu staciju un autoostu zāles, gaiteņi un satiksmes ejas, kā arī skolu un bērnudārzu teritorijas, parki, skvēri, citas speciāli iekārtotas brīvdabas atpūtas vietas un neiznomāta, neapbūvēta vai citādi neiekārtota valsts vai pašvaldības zeme.

Sabiedriskā kārtība — sabiedrībā vispārpieņemtās uzvedības, morāles un ētikas normas.

Transportlīdzeklis — ceļu satiksmes noteikumu izpratnē ierīce, kas pēc savas konstrukcijas paredzēta braukšanai pa ceļiem ar motora palīdzību vai bez motora.

Zaļā zona — Rēzeknes pilsētas teritorijā publiskā lietošanā esošie meži, apstādījumi un zālāji.

Zālājs (zāliens) — mežos, apstādījumos (parkos, skvēros, dārzos u.c.) vai praktiskām vajadzībām ierīkots laukums ar mākslīgi sēto un/vai pašsēto zāļu zelmeni.

2. Vispārīgie noteikumi

2.1. Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi ir izstrādāti, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

2.2. Šie noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām, kuras uzturas Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

2.3. Noteikumu profilaktiskais mērķis ir veicināt sabiedriskās kārtības noteikumu cienīšanu, kā arī atturēt personas no pārkāpumu izdarīšanas.

2.4. Naudas sodus, kurus uzliek bērniem vecumā no 14 līdz 18 gadiem, maksā bērnu vecāki, aizbildņi vai personas, kas viņus aizstāj. Ja bērns vecumā no 14 līdz 18 gadiem ir nodarbināts saskaņā ar Darba likumu, uzlikto naudas sodu maksā pats bērns no saviem ienākumiem.

3. Sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumi un administratīvā atbildība par to izdarīšanu

3.1. Nepiedienīga uzvedība.

3.1.1. Spļaudīšanās publiskās vietās — uzliek naudas sodu līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.1.2. Par ubagošanu, zīlēšanu vai uzmākšanos apkārtējiem ar zīlēšanu un buršanu publiskās vietās — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.1.3. Par punktā 3.1.2. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 10 (desmit) līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.1.4. Par sēdēšanu sabiedriskās vietās uz atpūtas soliņu atzveltnēm un uz ielu brauktuvju norobežojošajām konstrukcijām, kā arī par staigāšanu, stāvēšanu pa atpūtas soliņiem, vai gulēšanu uz tiem — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz pieciem latiem.

3.1.5. Par punktā 3.1.4. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 5 (pieciem) līdz 15 (piecpadsmit) latiem.

3.1.6. Par ielu vai citu publisko vietu, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju koplietošanas telpu piegružošanu ar sīkiem sadzīves atkritumiem (izsmēķiem, sērkociņiem, sau­lespuķu sēklām, papīriem, pudelēm u.tml.) — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 5 (pieciem) līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.1.7. Par punktā 3.1.6. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 30 (trīsdesmit) līdz 100 (simts) latiem.

3.1.8. Uzturēšanās un nakšņošana daudzdzīvokļu dzīvojamo māju bēniņos, pagrabos, kāpņu telpās — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 15 (piecpadsmit) latiem.

3.1.9. Par punktā 3.1.8. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 15 (piecpadsmit) līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.1.10. Par attiecīgās izglītības, kultūras, sporta, medicīnas un citās publiskās iestādēs kārtības noteikumu neievērošanu — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.1.11. Par punktā 3.1.10. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 30 (trīsdesmit) līdz 150 (simt piecdesmit) latiem.

3.2. Pārkāpumi publiskos pasākumos.

3.2.1. Par jebkādu dzērienu ienešanu stikla iepakojumā publisko pasākumu norises vietās — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 100 (simts) latiem.

3.2.2. Par bezalkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību stikla iepakojumā publisko pasākumu norises vietās — uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 30 (trīsdesmit) līdz 150 (simts piecdesmit) latiem.

3.2.3. Par atklātu staigāšanu ar asiem priekšmetiem, kuri nav aukstie ieroči, beisbola vālītēm, stekiem, sitamajiem riņķiem un tamlīdzīgiem rīkiem publisko pasākumu norises vietās, izņemot gadījumus, kad šādi rīki ir nepieciešami pasākuma norisei, — uzliek naudas sodu no 10 (desmit) līdz 100 (simts) latiem.

3.2.4. Par ļaunprātīgu iekļūšanu no publikas atdalītajās teritorijās, pārkāpjot ar nožogojuma lentēm, aizsargbarjerām un citām žogveida konstrukcijām noteiktās šādu teritoriju robežas publisko pasākumu norises vietās, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.3. Pārkāpumi alkoholisko dzērienu aprites jomā.

3.3.1. Par alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību publisko pasākumu norises vietās, ja to ar īpašu lēmumu nav atļāvusi Rēzeknes pilsētas dome, — uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 200 (divsimts) līdz 1000 (tūkstotis) latiem.

3.3.2. Par alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību stikla iepakojumā publisko pasākumu norises vietās — uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 50 (piecdesmit) līdz 500 (piecsimts) latiem.

3.4. Naktsmiera traucēšana.

3.4.1. Par remontdarbu veikšanu, dažādu mehānismu darbināšanu, klaigāšanu, dziedāšanu, pirotehnisko izstrādājumu lietošanu (izņemot Jaungada un Līgo svētku naktis), skaļu muzicēšanu vai mūzikas atskaņošanu un tamlīdzīgām darbībām, kas traucē iedzīvotāju naktsmieru laikā no plkst. 23.00 līdz 6.00, ja tas nav saskaņots ar Rēzeknes pilsētas domi un/vai ieinteresētiem iedzīvotājiem, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.4.2.Par punktā 3.4.1 paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 25 (divdesmit pieciem) līdz 150 (simts piecdesmit) latiem.

3.5. Transportlīdzekļu radītie trokšņi.

3.5.1. Par ilgstošu transportlīdzekļu darbināšanu (ilgāk par 10 minūtēm) pie dzīvojamām mājām vai arī citās publiskās vietās, ja tas nav saistīts ar preču izkraušanu, vai neatliekamajiem remontdarbiem, kas traucē iedzīvotāju naktsmieru laikā no plkst. 23.00 līdz 6.00, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.5.2. Par punktā 3.5.1. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 10 (desmit) līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.5.3. Bojātas autosignalizācijas lietošana transportlīdzeklī, kā rezultātā notiek autosignalizācijas spontāna iedarbošanās un tās skaņa traucē iedzīvotāju naktsmieru laikā no plkst. 23.00 līdz 6.00, — uzliek naudas sodu no 5 (pieciem) līdz 50 (piecdesmit) latiem.

3.6. Pārkāpumi, kas saistīti ar transportlīdzekļu izmantošanu.

3.6.1. Par transportlīdzekļu mazgāšanu, to profilaktisko vai tehnisko apkopi šim nolūkam neparedzētā publiskā vietā — uzliek naudas sodu no 5 (pieciem) līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.6.2. Par punktā 3.6.1. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 25 (divdesmit pieciem) līdz 200 (divsimts) latiem.

3.6.3. Par braukšanu ar transportlīdzekli un/vai to novietošanu stāvēšanai zaļajā zonā — uzliek naudas sodu līdz 50 (piecdesmit) latiem.

3.6.4. Par punktā 3.6.3. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no50 (piecdesmit) līdz 250 (divsimt piecdesmit) latiem.

3.7. Pārkāpumi, kas saistīti ar bērniem.

3.7.1. Par bērnu iesaistīšanu smēķēšanā, tai skaitā tabakas izstrādājumu nodošanu bērna rīcībā, ja to izdarījuši bērni vecumā līdz 14 gadiem, — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.7.2. Par bērnu iesaistīšanu smēķēšanā, tajā skaitā tabakas izstrādājumu nodošanu bērna rīcībā, ja to izdarījuši bērni vecumā no 14 līdz 18 gadiem, — bērniem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.7.3. Par bērnu iesaistīšanu smēķēšanā, tajā skaitā tabakas izstrādājumu nodošanu bērna rīcībā, ja to izdarījusi pilngadīgā persona, — uzliek naudas sodu līdz 50 (piecdesmit) latiem.

3.7.4. Par bērnu vecumā līdz 14 gadiem smēķēšanu — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.7.5. Par punktā 3.7.4. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, no 30 (trīsdesmit) līdz 50 (piecdesmit) latiem.

3.7.6. Par bērnu vecumā no 14 līdz 18 gadiem smēķēšanu — bērniem uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.7.7. Par bērnu atrašanos izklaides vietās, kurās alkoholiskie dzērieni tiek tirgoti patērēšanai uz vietas, no plkst. 22.00 līdz 08.00, — uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 100 (simts) līdz 500 (piecsimt) latiem.

3.7.8. Par punktā 3.7.7. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — juridiskajām personām uzliek naudas sodu no 500 (piecsimt) līdz 1000 (tūkstotis) latiem.

3.7.9. Par bērnu vecumā līdz 14 gadiem atrašanos datorsalonos mācību laikā — darbdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00, kā arī nakts laikā no 23.00 līdz 6.00 — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.7.10. Par bērnu vecumā no 14 līdz 16 gadiem atrašanos datorsalonos mācību laikā — darbdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00, kā arī nakts laikā no 23.00 līdz 6.00 — bērniem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.7.11. Par bērnu vecumā līdz 16 gadiem atrašanos datorsalonos mācību laikā — darbdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00, kā arī nakts laikā no 23.00 līdz 6.00, — juridiskajām personām uzliek naudas sodu no 50 (piecdesmit) līdz 300 (trīssimt) latiem.

3.7.12. Par punktā 3.7.10. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — juridiskajām personām uzliek naudas sodu no 300 (trīssimt) līdz 700 (septiņsimt) latiem.

3.7.13. Par bērnu vecumā līdz 14 gadiem atrašanos spēļu zālēs un/vai piedalīšanos azartspēlēs — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, līdz 50 (piecdesmit) latiem.

3.7.14. Par bērnu vecumā no 14 līdz 18 gadiem atrašanos spēļu zālēs un/vai piedalīšanos azartspēlēs — bērnam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 30 (trīsdesmit) latiem.

3.7.15. Par bērnu atrašanos spēļu zālēs un/vai piedalīšanos azartspēlēs — juridiskajām personām uzliek naudas sodu no 100 (simts) līdz 500 (piecsimt) latiem.

3.7.16. Par punktā 3.7.15. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — juridiskajām personām uzliek naudas sodu no 500 (piecsimt) līdz 1000 (tūkstotis) latiem.

3.7.17. Par bērnu, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, atrašanos publiskā vietā bez vecāku vai viņu aizstājēju uzraudzības nakts laikā no 23.00 līdz 6.00, — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, līdz 50 (piecdesmit) latiem.

3.7.18. Par bērnu vecumā līdz 14 gadiem rotaļāšanos uz pilsētas ielu, pagalmu braucamās daļas, kā arī par bērnu vecumā līdz 14 gadiem atrašanos būvlaukumos vai celtnēs, kuras nav nodotas ekspluatācijā, — uzliek naudas sodu bērnu vecākiem, aizbildņiem vai personām, kas viņus aizstāj, līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.7.19. Par bērnu vecumā no 14 līdz 18 gadiem rotaļāšanos uz pilsētas ielu, pagalmu braucamās daļas, būvlaukumos vai būvobjektos, kā arī par bērnu vecumā no 14 līdz 18 gadiem atrašanos celtnēs, kuras nav nodotas ekspluatācijā, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu bērniem līdz 15 (piecpadsmit) latiem.

3.8. Smēķēšanas ierobežojumi Rēzeknes pilsētā.

3.8.1. Par smēķēšanu parkos, skvēros, peldvietās, ja šajās vietās ir izlikti informatīvie uzraksti vai simboli par smēķēšanas aizliegumu, izņemot vietas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai, — uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.8.2. Par smēķēšanu tuvāk par 5 metriem no daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām, ja pie sienām ir izlikti informatīvie uzraksti vai simboli par smēķēšanas aizliegumu, izņemot vietas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai, — uzliek naudas sodu no 5 (pieciem) līdz 25 (divdesmit pieciem) latiem.

3.8.3. Par smēķēšanu tuvāk par desmit metriem no ieejām Latvijas Republikā atļauto reliģisko konfesiju vai draudžu baznīcās, klosteros, lūgšanas namos u.c., ja šajās vietās ir izlikti informatīvie uzraksti vai simboli par smēķēšanas aizliegumu, — uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.9. Atbildība par citiem pārkāpumiem.

3.9.1. Par vizināšanos ar skrituļslidām, skrituļdēļiem, skrejriteņiem un tamlīdzīgiem rīkiem pa pilsētas ielām, ietvēm, laukumiem — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.9.2. Par peldēšanos, makšķerēšanu, mazgāšanos, dzīvnieku peldināšanu, veļas mazgāšanu apstādījumu dīķos, strūklakās un upēs, kur tas aizliegts, — uzliek naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem.

3.9.3. Par punktā 3.9.2. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 10 (desmit) līdz 20 (divdesmit) latiem.

3.9.4. Par publisku pasākumu organizēšanu bez saskaņošanas ar Rēzeknes pilsētas domi — uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 200 (divsimt) līdz 500 (piecsimt) latiem.

3.9.5. Par punktā 3.9.4. paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 500 (piecsimt) līdz 1000 (tūkstoš) latiem.

3.9.6. Par pilsētas apstādījumu bojāšanu, ziedu plūkšanu un tamlīdzīgām darbībām — uzliek naudas sodu līdz 200 (divdesmit) latiem.

3.9.7. Par punktā 3.9.6 paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek naudas sodu no 20 (divdesmit) līdz 100 (simts) latiem.

3.9.8. Par ugunskuru kurināšanu, izņemot publiskos pasākumus, kuros ugunskuru kurināšana ir saskaņota ar Rēzeknes pilsētas domi, un Līgo svētkus, ja tiek ievērota ugunsdrošības tehnika, — uzliek naudas sodu līdz 250 (divsimt piecdesmit) latiem.

3.9.9. Par valsts un pašvaldības izvietoto aizlieguma, ierobežojuma vai ceļa zīmju bojāšanu un pārvietošanu — uzliek naudas sodu līdz 100 (simts) latiem.

3.9.10. Par izjādēm, ja izjāžu vieta un maršruts nav saskaņots ar zemes valdītāju (apsaimniekotāju) vai Rēzeknes pilsētas domi, — uzliek naudas sodu līdz 50 (piecdesmit) latiem.

4. Saistošo noteikumu izpildes kontrole

4.1. Amatpersonas, kuras ir tiesīgas kontrolēt saistošo noteikumu izpildi un sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus savas kompetences ietvaros.

4.1.1. Valsts policijas Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbinieki un Rēzeknes pilsētas pašvaldības policijas darbinieki dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

4.1.2. Rēzeknes pašvaldības struktūrvienību amatpersonas savas kompetences ietvaros, ja tiesības sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu viņām noteiktas ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja rīkojumu.

4.1.3. Pārkāpumu izdarīšanas vietā bez protokola sastādīšanas, izsniedzot noteikta parauga kvīti, Rēzeknes pilsētas pašvaldības policijas darbinieki un punktā 4.1.2 norādītās amatpersonas var pārkāpējam uzlikt naudas sodu līdz 10 (desmit) latiem. Ja pārkāpējs apstrīd soda uzlikšanu, tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

4.2. Iekasētās soda naudas sadalījums.

4.2.1. 40% no iekasētās soda naudas paliek to institūciju rīcībā, kas uzlikušas sodu, darbinieku materiālajai stimulēšanai un tehnisko līdzekļu iegādei.

4.2.2. 60% no iekasētās soda naudas tiek ieskaitīti Rēzeknes pilsētas domes speciālā budžeta kontā.

5. Pārejas noteikumi

5.1. Rēzeknes pilsētas domes 31.07.2006. saistošie noteikumi Nr.20 “Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi” stājas spēkā likumā noteiktajā kārtībā.

5.2. Ar šo saistošo noteikumu stāšanos spēkā zaudē spēku Rēzeknes pilsētas domes 10.10.2002. saistošie noteikumi Nr.27 “Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi”, Rēzeknes pilsētas domes 11.12.2003. saistošie noteikumi Nr.30 “Papildinājumi Rēzeknes pilsētas domes 2002.gada 10.oktobra saistošajos noteikumos Nr. 27 “Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi”” un Rēzeknes pilsētas domes lēmums Nr.202 “Par Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumiem”.

5.3. Rēzeknes pilsētas domes Lietu pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai likumā noteiktajā laikā nodrošināt saistošo noteikumu publicēšanu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vietējos laikrakstos.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs J.G.Vjakse

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!