• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu sadarbību ceļu satiksmes drošībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2006., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas renesansi

Vēl šajā numurā

12.09.2006., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu sadarbību ceļu satiksmes drošībā

8.septembrī Viļņā notika 29.Baltijas valstu transporta ministru tikšanās, kurā Latviju pārstāvēja satiksmes ministra Krišjāņa Petera vadītā delegācija. Viens no galvenajiem jautājumiem tikšanās laikā bija ceļu satiksmes drošība.

Baltijas valstu transporta ministri parakstīja deklarāciju par sadarbību ceļu satiksmes drošības jomā. Latvijas satiksmes ministrs uzrunāja pārējo valstu pārstāvjus jautājumā par ceļu satiksmes drošību, iepazīstinot ar Latvijas pieredzi un turpmākajiem plāniem šajā jomā.

Abu kaimiņvalstu pārstāvji ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas pieredzi šajā jautājumā, jo Lietuvas un Igaunijas pieredze nav tik pozitīva. Tā kā visu triju valstu galvenās problēmas šajā jomā ir ļoti līdzīgas, Baltijas valstu pārstāvji parakstīja deklarāciju par turpmāko sadarbību ceļu satiksmes drošības jomā.

Tā kā Latvijas pieredze šajā jomā ir vislabākā, paredzēts, ka sākotnēji Latvija dalīsies savā pieredzē. Deklarācijas galvenais mērķis ir izstrādāt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopējo plānu ceļu satiksmes drošības uzlabošanā.

Parakstīta arī deklarācija par 1.transporta koridora (ziemeļu – dienvidu koridors) vienotu transporta koridora attīstību. Šis transporta koridors ietver sevī projektu “Via Baltica” un “Rail Baltica” attīstību. Deklarācijas galvenais uzdevums ir koordinēt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sadarbību, lai panāktu iespējami veiksmīgāku šo projektu virzību Eiropas Komisijā.

Baltijas valstu transporta ministru tikšanās laikā runāts arī par vairākiem citiem transporta nozarē būtiskiem jautājumiem, tai skaitā par jūrnieku nodarbinātības problēmām un par iekšzemes kravu pārvadājumu tirgus liberalizāciju.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!