• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tuvo Austrumu bruņotā konflikta izvērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2006., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Moldovā

Vēl šajā numurā

08.09.2006., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tuvo Austrumu bruņotā konflikta izvērtējumu

 

Latvijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis trešdien, 6.septembrī, uzstājoties Eiropas Parlamenta debatēs par bruņoto konfliktu Tuvajos Austrumos, aicināja ES elites politiķus runāt atklātu valodu par bruņotā konflikta cēloņiem. Atzinīgi vērtējot EP rezolūcijas projektā pausto aicinājumu pilnveidot kopējās ārējās un drošības politikas jautājumu saskaņošanu un ieroču eksporta kontroles pastiprināšanu uz konflikta zonu, deputāts vienlaikus norādījis uz vairākiem starptautiskajās debatēs neatbildētiem jautājumiem, kas netieši liecina – par konflikta cēloņiem netiek runāts.

“Pamatota ir rezolūcijas projektā iekļautā prasība par kustības “Hezbollah” atbruņošanu. Taču dīvaini, ka šī organizācija neatrodas ES teroristisko organizāciju sarakstā! Toties šajā sarakstā atrodas Irānas demokrātiskā opozīcija “Mojahedin”. Lai gan EP regulāri prasa “Mojahedin” izslēgt no šī saraksta, tas līdz šim nav noticis. Vai “Hezbollah” ES teroristisko organizāciju sarakstā netiek iekļauta tāpēc, ka ir pārstāvēta Libānas valdībā?!” debatēs retoriski jautāja Ģ. V. Kristovskis.

“Pieņemu, ka Eiropas kopējā ārējās un drošības politikas saskaņošana nav vienkāršs process. Īpaši ja runa ir par ilgstošiem konfliktiem Vidējos Austrumos,” norādīja deputāts. Taču vienlaikus Ģ. V. Kristovskis uzsvēra, ka konflikta izprovocēšana ar tik milzīgiem zaudējumiem varētu būt pietiekams iemesls, lai runātu atklātu valodu. “Tā vien šķiet, ka, priecājoties par spēju koncentrēt milzīgus līdzekļus rekonstrukcijas darbiem un miera spēku izvietošanai Vidējos Austrumos, godīgas atbildes uz fundamentāliem jautājumiem par bruņotā konflikta cēloņiem netiek meklētas.”

Iveta Bojāre, EP Nāciju Eiropas grupas preses administratore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!