• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2006., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.09.2006., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē

 

VidM: Par kārtību, kādā antīko transportlīdzekļu renovācijā varēs izmantot lakas un krāsas ar paaugstinātu šķīdinātāja saturu

Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē izsludināts Vides ministrijas izstrādātais Ministru kabineta (MK) noteikumu grozījumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 1.novembra noteikumos Nr.833 “Noteikumi par gaistošo organisko savienojumu emisiju ierobežošanu no noteiktiem produktiem””.

Šis noteikumu projekts nodrošina iespējas antīko transportlīdzekļu renovācijā noteiktā kārtībā iegādāties un izmantot transportlīdzekļu galīgās apdares materiālus, kuru sastāvā ir paaugstināts šķīdinātāja saturs.

Šobrīd spēkā esošās tiesību aktu normas pieļāva noteiktu laku un krāsu produktu izmantošanu tikai kultūras pieminekļu restaurācijā, atjaunošanā un uzturēšanā.

Noteikumu projektā noteikts: lai saņemtu licenci noteiktu transportlīdzekļa galīgās apdares materiālu iegādei antīko transportlīdzekļu pārklājumu restaurācijai, būs jāsaņem biedrības “Latvijas Antīko automobiļu klubs” apliecinājums par transportlīdzekļa statusa atbilstību antīkā transportlīdzekļa statusam.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

ZM: Par Latvijas līdzdalību ES meža un vides monitoringa programmā

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Par Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un Eiropas Kopienu komisijas līgumu (līguma numurs Nr.07030101/2006/431287/FF/B1) par programmu “Forest Focus” 2005 saskaņā ar Komisijas Lēmumu C(2006) 874”, ko ceturtdien, 31.augustā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Šie MK noteikumi apstiprina līgumu starp Eiropas Komisiju un Zemkopības ministriju par meža un vides mijiedarbības monitoringa programmas “Forest Focus” izpildi, kā arī pilnvaro ZM valsts sekretāri Laimdotu Straujumu parakstīt šo līgumu.

Eiropas Parlamenta un Padomes Regulā par mežu un vides mijiedarbības monitoringu Kopienā (Forest Focus) noteikts, ka dalībvalstīm ir jāveic ilgtermiņa meža stāvokļa monitorings. Regulā noteiktās darbības īstenojamas saskaņā ar valstu programmām, kuras apstiprina Eiropas Komisija (EK). Pamatojoties uz šīm iesniegtajām programmām, EK lemj par finanšu atbalstu to attaisnotajām izmaksām.

Lai īstenotu valsts programmas posmu ar nosaukumu “Forest Focus – LV 2005–2006”, ar EK lēmumu Latvijai par programmas 2005.gada posmu piešķirts finansiāls atbalsts 92,235 tūkstoši eiro. Par atbildīgo institūciju programmas īstenošanai atzīta Zemkopības ministrija. Tādējādi, lai saņemtu Eiropas Komisijas piešķirto finansējumu par programmas attaisnotajām izmaksām, ZM ir jānoslēdz līgums ar Eiropas Komisiju. Līgumā noteiktas par programmas izpildi atbildīgās institūcijas, kopējās un attaisnojamās izmaksas un maksāšanas kārtība, dalībnieku lomas un pienākumi, finanšu pārvaldība un uzraudzība, kā arī citi nosacījumi.

 

ZM: Par finansiāli atbalstāmām kvotām biodegvielas ražošanai

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu ikgadējā minimāli nepieciešamā biodegvielas daudzuma ražošanai un nosaka finansiāli atbalstāmās kvotas biodegvielai”, kas izsludināti Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē.

Saskaņā ar MK noteikumiem “Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu ikgadējā minimāli nepieciešamā biodegvielas daudzuma ražošanai un nosaka finansiāli atbalstāmās kvotas biodegvielai” divas reizes gadā tiek veikts tiešā atbalsta pārrēķins, veicot arī grozījumus šajos noteikumos. Šī gada otrajā pusē aprēķins veikts, pamatojoties uz biodegvielas ražotāju un Ekonomikas ministrijas sniegto informāciju par vidējo mazumtirdzniecības cenu 2006.gada pirmajos sešos mēnešos. Līdz ar to aprēķinātā tiešā atbalsta likme 2006.gada otrajā pusgadā ir 210 lati par 1000 litriem biodīzeļdegvielas un 160 lati par 1000 litriem bioetanola. Iepriekšējā likme bija 160 lati par 1000 litriem biodīzeļdegvielas un 130 lati par 1000 litriem bioetanola.

2006.gadā finansiāli atbalstāmās kvotas biodegvielai tika noteiktas tādā apmērā, lai nodrošinātu Padomes Direktīvas par biodegvielu un citu atjaunojamo degvielu izmantošanas veicināšanu transportā izpildi, kā arī biodegvielas izmantošana sasniegtu 2% no valstī patērētās bioloģiskas izcelsmes degvielas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!