• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aktīvāku sadarbību ar Latīņamerikas valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2006., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ungārijas prezidenta valstsvizīti Latvijā 5. - 6.septembrī

Vēl šajā numurā

06.09.2006., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aktīvāku sadarbību ar Latīņamerikas valstīm

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 4.septembrī, tikās ar Latvijas goda konsuli Argentīnā Mirdzu Restbergu de Zaltu. Abas puses bija vienisprātis, ka turpmāk lielāka uzmanība jāpievērš attiecību veidošanai ar Latīņamerikas valstīm, jo šajā reģionā vērojama ekonomiskā attīstība.

Artis Pabriks informēja, ka jau no 1.septembra Spānijas vēstniecībā Meksikā stažēšanos uzsākusi Ārlietu ministrijas Amerikas un Karību valstu nodaļas trešā sekretāre Līga Briģe. Stažiera uzdevums ir divarpus mēnešu laikā veicināt sadarbības iespējas ekonomikā, tūrismā, izglītībā un kultūrā ar Meksiku un Latīņamerikas valstīm, kā arī veikt reģiona izpēti un nodibināt kontaktus. Ministrs uzsvēra, ka tuvākajos gados būtu jārod līdzekļi Latvijas vēstniecības atvēršanai kādā no Latīņamerikas valstīm.

Mirdza Restberga de Zalta informēja, ka Latvijas goda konsuliem Latīņamerikas valstīs ir liels darba apjoms, tādēļ aicināja domāt par jaunu kandidatūru izvirzīšanu goda konsulu amatam. Viņa uzsvēra, ka tādās valstīs kā Argentīna, Brazīlija un Venecuēla ir arī lielas latviešu kopienas.

Ārlietu ministrs un goda konsule pārrunāja situāciju arī citās Latīņamerikas valstīs.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!