• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, uzrunājot pasaules latviešu jauniešu konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2006., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa, apmeklējot Nītaures vidusskolu 2006.gada 1. septembrī:

Vēl šajā numurā

05.09.2006., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, uzrunājot pasaules latviešu jauniešu konferenci

01.JPG (11010 bytes)
Vakar, 4.septembrī, pasaules latviešu jauniešu konferences “Mēs – latvieši pasaulē” dalībniekus uzrunāja īpašu uzdevumu ministre sabiedrības integrācijas lietās Karina Pētersone (attēlā) un ārlietu ministrs Artis Pabriks
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 4.septembrī, uzrunājot pasaules latviešu jauniešu konferences “Mēs – latvieši pasaulē” dalībniekus, aicināja jauniešus saglabāt latvisko identitāti un attīstīt mūsu tautas identitātes eiropeisko aspektu, vērtības. Viņš norādīja, ka stipras tautas spēj apvienot moderno ar tradicionālo, saglabājot savas tautas unikalitāti.

“Mēs varam būt gan aktīva un moderna Eiropas Savienības valsts, gan maza valsts Eiropas nomalē, kas baidās no visa jaunā, no citiem un no sevis pašas. Nāciju var salīdzināt ar ugunskuru, un tieši jūs esat tie, kam šī uguns ir jāuztur,” teica ārlietu ministrs.

Artis Pabriks uzsvēra: lai gan mazai valstij ir daudz grūtāk lemt par savu likteni, jo tas pakļauts lielvalstu iegribām, tomēr to var panākt, esot politiski un ekonomiski aktīvai. “Mēs nevaram izvēlēties vieglāko ceļu un norobežoties no starptautiskajiem notikumiem, jo tad izšķirošā brīdī kāds var novērsties no mums,” teica ārlietu ministrs.

Artis Pabriks pateicās portāla latviesi.com veidotājiem, uzsverot moderno tehnoloģiju nozīmi komunikācijā un informācijas iegūšanā, kas palīdz uzturēt saikni arī starp latviešu jauniešiem Latvijā un ārvalstīs.

Pasaules latviešu jauniešu konference “Mēs – latvieši pasaulē” notiek “Tautiešu mēneša 2006” ietvaros. Tās mērķis ir pulcināt aktīvos ārpus Latvijas dzīvojošos jauniešus, lai rastu risinājumus uz daudzajām aktuālajām problēmām, ar kādām saskaras latviešu jaunatne ārpus Latvijas.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!