• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas palīdzību Libānai kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas palīdzību Libānai kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā

 

Ceturtdien, 31.augustā, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā starptautiska mēroga donoru konferencē par palīdzības sniegšanu Libānai Latvija piedāvāja ekspertīzi kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā, piemēram, Čamas ciema un Bālbekas vēsturisko centru rekonstrukcijas un restaurācijas darbos. Latvijas eksperti jau veiksmīgi līdzdarbojušies līdzīgos projektos Irākā.

Par šādu lēmumu trešdien, 30.augustā, vienojās Ministru prezidents Aigars Kalvītis, ārlietu ministrs Artis Pabriks un aizsardzības ministrs Atis Slakteris. Ārlietu ministrs uzsvēris, ka tādai mazai valstij kā Latvija iesaistīšanās starptautiskās misijās nodrošina ietekmes palielināšanu un starptautiskās sabiedrības atbalstu, ja tāds ir nepieciešams.

Konferencē piedalījās pārstāvji no vairāk nekā 40 pasaules valstīm un organizācijām, lai vienotos par palīdzību Libānas valsts atjaunošanai. Latviju konferencē pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece ekonomiskajos jautājumos Maija Manika.

Šā gada 25.jūlijā Ministru kabinets pieņēma lēmumu sniegt humāno palīdzību Libānai, nosūtot 2000 segas un 45 dažādus medikamentus 40 000 latu vērtībā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!