• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 29. augusta noteikumi Nr. 701 "Kārtība, kādā veicama priekšapmaksa un iesniedzams apliecinājums par priekšapmaksu, izpērkot pilsētas zemi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142687-kartiba-kada-veicama-prieksapmaksa-un-iesniedzams-apliecinajums-par-prieksapmaksu-izperkot-pilsetas-zemi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.702

Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 6.maija noteikumos Nr.171 "Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās"

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 701

Pieņemts: 29.08.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.701

Rīgā 2006.gada 29.augustā (prot. Nr.44 6.§)

Kārtība, kādā veicama priekšapmaksa un iesniedzams apliecinājums par priekšapmaksu, izpērkot pilsētas zemi

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 24.panta pirmo daļu un 32.panta septīto daļu

 

1.Noteikumi nosaka:

1.1.kārtību, kādā pirms zemesgabala izpirkšanas līguma slēgšanas veicama priekšapmaksa privatizācijas sertifikātos atbilstoši zemes kadastrālajai vērtībai (turpmāk – priekšapmaksa);

1.2.kārtību, kādā Pilsētas zemes izpirkšanas reģistrā reģistrētie dzīvojamo ēku īpašnieki vai augļu dārzu lietotāji, kuriem zeme piešķirta augļu dārzu ierīkošanai ar apbūves tiesībām, iesniedz apliecinājumu par zemes izpirkšanas maksājumu privatizācijas sertifikātos pirms zemes izpirkšanas līguma slēgšanas (turpmāk – apliecinājums).

2.Priekšapmaksai par pilsētas zemi valsts akciju sabiedrība “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (turpmāk – banka) atver privatizācijas sertifikātu uzkrāšanas kontu par katru pilsētas (novada) administratīvo teritoriju.

3.Banka paziņo attiecīgajai pilsētas (novada) domei par atvērto privatizā­cijas sertifikātu uzkrāšanas kontu.

4. Pēc zemes lietotāja pieprasījuma pilsētas (novada) dome izsniedz izziņu atbilstoši Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 32.panta piektajai daļai. Izziņai pievieno informāciju par pārskaitāmo privatizācijas sertifikātu skaitu.

5.Informāciju par šo noteikumu 4.punktā minētās izziņas izsniegšanu pilsētas (novada) dome triju darbdienu laikā nosūta bankai.

6.Veicot priekšapmaksu, zemes lietotājs uzrāda pilsētas (novada) domes izsniegto izziņu.

7.Zemes lietotājs var veikt priekšapmaksu tikai no sava privatizācijas sertifikātu konta.

8.Priekšapmaksas izpildi apliecina sertifikātu pārveduma uzdevums, kurā norādīts maksātāja privatizācijas sertifikātu konta numurs, par attiecīgo zemes­gabalu pārskaitīto sertifikātu skaits un mērķis – priekšapmaksa, kā arī atzīme par pilsētas (novada) domes izsniegtās izziņas numuru un izsniegšanas datumu.

9.Persona, kura veikusi priekšapmaksu, attiecīgajā pilsētas (novada) domē iesniedz sertifikātu pārveduma uzdevumu par zemes izpirkšanas maksājumu privatizācijas sertifikātos pirms zemes izpirkšanas līguma slēgšanas.

10.Pilsētas (novada) dome informāciju par apliecinājuma iesniegšanu ieraksta Pilsētas zemes izpirkšanas reģistrā atbilstoši Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumiem Nr.640 “Noteikumi par pilsētas zemes izpirkšanas reģistrā ierakstāmajām ziņām un reģistra vešanas kārtību”.

11.Priekšapmaksas veikšanai iemaksātos privatizācijas sertifikātus banka dzēš tāpat kā par zemes izpirkumu saņemtos privatizācijas sertifikātus atbilstoši Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumiem Nr.210 “Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi”.

12.Ja dienā, kad pieņemts lēmums par zemes nodošanu īpašumā par maksu, tā zemesgabala kadastrālā vērtība, par kuru veikta priekšapmaksa, zemes masveida kadastrālo vērtēšanu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir mainījusies un no jauna noteiktā zemesgabala kadastrālā vērtība ir mazāka par kadastrālo vērtību, par kuru veikta priekšapmaksa, vērtības starpību privatizā­cijas sertifikātos pārskaita atpakaļ. Pilsētas zemes komisija lēmumā par zemes nodošanu īpašumā par maksu norāda atpakaļ pārskaitāmo vai samaksājamo sertifikātu daudzumu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā – finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 2.septembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!