• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kazahstānas vēstieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2006., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas parlamenta priekšsēdētāja vizīti

Vēl šajā numurā

31.08.2006., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kazahstānas vēstieka iepazīšanās vizīti

 

Pie Ministru prezidenta

Trešdien, 30.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar jauno Kazahstānas Republikas vēstnieku Latvijā Tleukhanu Kabdrakhmanovu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents apsveica vēstnieku jaunajā amatā un izteica cerību, ka abu valstu labās attiecības paplašināsies un izdosies īstenot lielus sadarbības projektus, tai skaitā dzelzceļa tranzīta jomā un jaunā Zīda ceļa izveidē no Ķīnas caur Kazahstānu, Krieviju uz Latviju.

Ministru prezidents norādīja uz nepieciešamību jau tuvākajā laikā uzsākt darbu pie tiesiskās palīdzības līguma sagatavošanas un aktīvi strādāt pie studentu apmācības programmām.

Aigars Kalvītis novēlēja vēstniekam panākumus jaunajā amatā un apliecināja Latvijas valdības vēlmi veicināt politisko un ekonomisko sadarbību ar Kazahstānu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 30.augustā, tikās ar jauno Kazahstānas vēstnieku Latvijā Tleuhanu Kabdrahmanovu (Tleukhan Kabdrakhmanov) un pārrunāja gaidāmo Latvijas un Kazahstānas ārlietu ministru tikšanos, kas plānota šī gada septembrī ANO Ģenerālās asamblejas laikā.

Vienlaikus ministrs un vēstnieks apsprieda īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles vizīti Kazahstānā un sadarbību informācijas tehnoloģiju jomā. Vēstnieks informēja, ka informācijas tehnoloģijas Kazahstānā attīstās ļoti strauji.

Ārlietu ministrs atzina, ka šobrīd Latvijas un Kazahstānas sadarbība ir ļoti laba un pragmatiska, un pozitīvi novērtēja Kazahstānas uzņēmēju interesi par investīciju iespējām Latvijā.

Vēstnieks informēja, ka plāno pastiprināt diplomātisko pārstāvību Rīgā un šobrīd tiek meklētas pašākas un piemērotākas telpas konsulāro funkciju veikšanai.

Pašlaik Latvija ir viena no nedaudzām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurai ir vēstniecība jaunajā Kazahstānas galvaspilsētā Astanā. Kazahstānas vēstnieks Latvijā Tleuhans Kabdrahmanovs rezidē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Pie ekonomikas ministra

Trešdien, 30.augustā, ekonomikas ministram Aivaram Štokenbergam tiekoties ar Kazahstānas Republikas vēstnieku Latvijas Republikā Tleuhanu Kabdrahmanovu (Tleukhan Kabdrakhmanov), pārrunātas Latvijas un Kazahstānas ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas.

A.Štokenbergs uzsvēra Latvijas vēlmi paplašināt sadarbību ar Kazahstānu un norādīja uz tās nozīmīgo lomu reģionā un lielo ekonomiskās izaugsmes potenciālu. Arī T.Kabdrahmanovs apliecināja Kazahstānas ieinteresētību plašāk sadarboties ar Latviju un vēlmi attīstīt sadarbību potenciāli izdevīgajā pakalpojumu jomā. Amatpersonas apliecināja savstarpējo ieinteresētību sadarboties pakalpojumu sfērā, tai skaitā naftas tranzīta nozarē.

Ir vērojama būtiska abu valstu sadarbības aktivizēšanās. Šā gada jūlijā norisinājās Kazahstānas Republikas prezidenta Nursultana Nazarbajeva valstsvizīte Latvijā un maijā Rīgā notika Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas sēde.

2005.gadā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Kazahstānu sasniedza 37,2miljonus ASV dolāru (2004.gadā – 23,8milj.). 2005.gadā Kazahstāna bija 12.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā ārpus ES. 2005.gadā salīdzinājumā ar 2004.gadu Latvijas eksporta apjoms uz Kazahstānu bija samazinājies par 19,2%, savukārt imports palielinājies sešas reizes. Latvijas galvenās eksporta preču grupas uz Kazahstānu 2005.gadā bija ķīmiskās rūpniecības, mašīnas, elektriskās iekārtas, pārtikas rūpniecības produkti un koksne. Latvijas galvenās importa preču grupas no Kazahstānas 2005.gadā bija metāli un minerālie produkti.

Ekonomikas ministrijasSabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!