• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Partija "Tēvzemes Savienība", 9.Saeimas priekšvēlēšanu programma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2006., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas parlamenta deputāta vizīti

Vēl šajā numurā

31.08.2006., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Partija “Tēvzemes Savienība”
9.Saeimas priekšvēlēšanu programma

Nacionāli centriskās partijas “TĒVZEMES SAVIENĪBA” galvenais uzdevums ir atjaunot LATVIJU kā latviešu tautas Dzimteni. Atjaunot nacionālo un sociālo taisnīgumu. Tikai veidojot nacionālo spēku vienotību, sociālo slāņu solidaritāti un veicot pilnīgu deokupāciju, ir iespējams nodrošināt latviešu tautai cilvēku cienīgu dzīvi. Nopietni jāapdomā iespējas sasaukt Satversmes sapulci. Jāaptur ekonomisko iemeslu izsauktā emigrācija, kura var radīt viesstrādnieku pieplūdumu Latvijā, draudot ar demogrāfiskās krīzes iespēju. Valdošās koalīcijas iztapības politika attiecībās ar ES un Krieviju ir ļāvusi pieaugt valstij un tautai nelabvēlīgo spēku ietekmei. Valstī turpinās nodevīgā naturalizācijas politika korumpēto ierēdņu vadībā. Mēs veiksim:

1. Sociālajā jomā. Noteiksim minimālās pensijas un minimālās algas lielumu ne mazāku kā 1,5 izdzīvošanas minimumi, nosakot, ka no šī līmeņa ienākumiem netiek ņemts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Vientuļiem pensionāriem paredzēsim papildu pabalstu 15% apmērā no minimālās pensijas. Ieviesīsim progresīvo nodokļu sistēmu ienākumiem, kuri augstāki par 3,5 izdzīvošanas minimumiem. Ierobežosim budžeta iestādēs maksimālo algu desmitkārtīgas minimālās algas apmērā. Subsidēsim darba vietas invalīdiem. Veicināsim valsts un pašvaldību dzīvojamā fonda celtniecību. Veselības aizsardzības budžetu četros gados palielināsim līdz 7% no IKP.

2. Nacionālajā jomā. Veicināsim tautiešu atgriešanos Dzimtenē. Nekādus atvieg­lojumus viesstrādnieku ievešanai. Veiksim valsts atbalstu tām Latvijā tradicionālām minoritātēm, kurām nav savas mītnes zemes. Veicot naturalizāciju, piešķirsim pilsonību, tikai pamatojoties uz vismaz divu pilsoņu galvojumu. Ierobežosim imigrāciju līdz brīdim, kad pamatnācijas īpatsvars sasniegs 75%. Izmantosim 75% no Latvijā ienākošās Eiropas struktūrfondu naudas cilvēkresursu attīstībai. Latvijas okupētās teritorijas Abrenes atgūšana. Reāla repatriācijas programma. Zemes īpašumu lieluma ierobežošana ārzemniekiem.

3. Korupcijas apkarošanas jomā. Nodrošināsim iedzīvotāju tiesību aizstāvību tiesā, prokuratūrā. Atcelsim tiesnešu ievēlēšanu uz mūžu. Nodrošināsim nulles deklarācijas un legālās prezumpcijas ieviešanu. Ieviesīsim ierēdņu rotāciju. Veiksim privatizācijas līgumu izpildes pārbaudes un anulēsim nelikumīgās privatizācijas. Kukuļņēmējus sodīsim ar reāliem sodiem. Likvidēsim politiķu barotavas – politiskās padomes un valdes valsts un pašvaldības uzņēmumos. Veiksim izmaiņas likumdošanā, nodrošinot Ministru prezidenta tiesības veikt valsts saimnieciskās pārvaldes vadītāju nomaiņu. Aktivizēsim Valsts kontroles darbu, koordinējot to kopā ar KNAB un Ģenerālprokuratūru. Maksimālie sodi par cilvēku tirdzniecību un pedofiliju.

4. Ekonomikas jomā. Sniegsim valsts atbalstu ražošanas uzsākšanai produkcijai ar augstu pievienoto vērtību. Sniegsim nodokļu atlaides ražošanas uzsākšanai
valsts depresīvajos reģionos, palīdzot mazo un vidējo uzņēmumu izveidē. Iesaistīsimies stratēģisko tranzītceļu tīklu ANO un Eiropas Savienības attīstības programmās, ūdens transporta ceļa Dņepra-Daugava Eiropas projektā, veidojot līdz 10 000 darba vietu.

5. Kultūrā, zinātnē un izglītībā. Nodrošināsim valsts atbalstu nacionālai kultūrai, tautas tradīciju izkopšanai, valsts valodas aizsardzību globalizācijas procesā. Aizliegsim varmācības, pornogrāfijas un homoseksuālisma propagandu. Nodrošināsim obligāto vidējo izglītību, pastiprinot Latvijas vēstures mācīšanu un patriotisko audzināšanu. Četros gados zinātnes budžetu palielināsim līdz 2% no IKP.

6. Reģionālajā un vides politikā. Veiksim pašvaldību pilnvaru paplašināšanu. Pagastu apvienošanu veiksim pēc brīvprātības principa. Pārtrauksim celtniecību kāpu zonās un Rīgas centra arhitektonisko izkropļošanu. Nodrošināsim likumu izpildi tauvu joslās un nojauksim nelikumīgās celtnes par būvētāju līdzekļiem. Nodrošināsim stingru kontroli par ievesto produktu ekoloģisko tīrību.

7. Ārpolitikā un aizsardzībā. Turpināsim sadarbību ar Ziemeļvalstīm, veidojot Baltijas jūras valstu bloku ES ietvaros (Ziemeļu dimensija). Sadarbību ar Krieviju veidosim uz 1920.gada 11.augusta miera līguma pamata. Stiprināsim profesionālo armiju, attīstot zemessardzi. Piedalīsimies ANO akceptētajās akcijās. Nodrošinot terorisma apkarošanu, ieviesīsim uz robežas biometriskās atpazīšanas sistēmas pēc sejas.

Mēs darīsim to, lai mūsu tauta atgūtu savu valsti!

Pēteris Abrickis, Andrejs Ancāns, Inta Baltiņa, Nikolajs Baranovskis, Imants Birze, Imants Burvis, Mārtiņš Draudiņš, Ilgonis Erdmanis, Guntis Ikars Francis, Ināra Giriča, Jānis Kraulers, Gundaris Langrāts, Vitālijs Lukjaņenoks, Jevgeņija Martinsone, Marģers Martinsons, Atis Pakrastiņš, Aivars Pušpurs, Juris Rēķis, Ivars Rozenšteins, Imants Saulītis, Paulis Siliņš, Ēriks Skuja , Māris Spriņģis, Igors Šiškins, Vladimirs Vasiļjevs, Klāvs Veinbahs, Gunārs Zaķis, Bruno Zeiliņš, Viktorija Zemīte, Varimants Zemītis, Arnis Zviedris

9.Saeimas deputātu kandidātu saraksti

Rīgas vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Mārtiņš Draudiņš

2. Pēteris Abrickis

3. Arnis Zviedris

4. Gundaris Langrāts

5. Aivars Pušpurs

6. Ivars Rozenšteins

7. Guntis Ikars Francis

8. Paulis Siliņš

9. Ēriks Skuja

10. Jānis Kraulers

11. Viktorija Zemīte

12. Bruno Zeiliņš

13. Ilgonis Erdmanis

14. Ināra Giriča

15. Juris Rēķis

16. Nikolajs Baranovskis

17. Vitālijs Lukjaņenoks

18. Māris Spriņģis

19. Marģers Martinsons

20. Inta Baltiņa

21. Vladimirs Vasiļjevs

22. Imants Saulītis

23. Varimants Zemītis

24. Imants Birze

25. Gunārs Zaķis

26. Jevgeņija Martinsone

27. Atis Pakrastiņš

28. Andrejs Ancāns

29. Igors Šiškins

30. Klāvs Veinbahs

31. Imants Burvis

Vidzemes vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Imants Burvis

2. Mārtiņš Draudiņš

3. Gundaris Langrāts

4. Jānis Kraulers

5. Aivars Pušpurs

6. Ivars Rozenšteins

7. Guntis Ikars Francis

8. Paulis Siliņš

9. Ēriks Skuja

10. Pēteris Abrickis

11. Arnis Zviedris

12. Bruno Zeiliņš

13. Ilgonis Erdmanis

14. Juris Rēķis

15. Nikolajs Baranovskis

16. Imants Birze

17. Māris Spriņģis

18. Imants Saulītis

19. Inta Baltiņa

20. Viktorija Zemīte

21. Gunārs Zaķis

22. Marģers Martinsons

23. Varimants Zemītis

24. Atis Pakrastiņš

25. Vladimirs Vasiļjevs

26. Jevgeņija Martinsone

27. Andrejs Ancāns

28. Ināra Giriča

29. Klāvs Veinbahs

Latgales vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Imants Burvis

2. Mārtiņš Draudiņš

3. Pēteris Abrickis

4. Arnis Zviedris

5. Aivars Pušpurs

6. Ivars Rozenšteins

7. Viktorija Zemīte

8. Nikolajs Baranovskis

9. Jānis Kraulers

10. Paulis Siliņš

11. Guntis Ikars Francis

12. Ēriks Skuja

13. Ināra Giriča

14. Juris Rēķis

15. Ilgonis Erdmanis

16. Bruno Zeiliņš

17. Māris Spriņģis

18. Varimants Zemītis

19. Inta Baltiņa

Kurzemes vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Jānis Kraulers

2. Mārtiņš Draudiņš

3. Imants Burvis

4. Arnis Zviedris

5. Pēteris Abrickis

6. Gundaris Langrāts

7. Aivars Pušpurs

8. Ivars Rozenšteins

9. Bruno Zeiliņš

10. Guntis Ikars Francis

11. Ēriks Skuja

12. Ināra Giriča

13. Juris Rēķis

14. Paulis Siliņš

15. Vitālijs Lukjaņenoks

16. Marģers Martinsons

17. Gunārs Zaķis

Zemgales vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Imants Burvis

2. Mārtiņš Draudiņš

3. Arnis Zviedris

4. Pēteris Abrickis

5. Gundaris Langrāts

6. Aivars Pušpurs

7. Ivars Rozenšteins

8. Jānis Kraulers

9. Paulis Siliņš

10. Viktorija Zemīte

11. Guntis Ikars Francis

12. Ēriks Skuja

13. Ilgonis Erdmanis

14. Igors Šiškins

15. Juris Rēķis

16. Nikolajs Baranovskis

17. Gunārs Zaķis

18. Vladimirs Vasiļjevs

Ziņas par 9.Saeimas deputātu kandidātiem

Ziņas: Pēc deputātu kandidāta parakstītās, Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtās un reģistrētās informācijas. Saeimas vēlēšanu likuma 11.panta 4.punkta noteiktajā ārvalstu pilsonības (pavalstniecības) apakšpunktā “c)”, apakšpunktā “h)” par sadarbību ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu izlūkdienestiem un valsts drošības dienestiem un īpašumu, transportlīdzekļu, parādsaistību, aizdevumu, kapitāla daļu (akciju, paju), skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumu, vērtspapīru apakšpunktā“i)” – uzrādot tās pozīcijas, kuras informāciju satur, un neuzrādot tās, kurās atbildēts ar “nav”, “neesmu sadarbojies” vai “0,00 Ls”. – Red.

Pēteris Abrickis

a)Dzimis: 1960; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Jūrmala.

e)Darbavietas un amati: SIA Trigers, prezidents.

f)Izglītība: Rīgas Elektromehāniskais tehnikums (1980), sakaru tehniķis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: pilnībā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zeme, Rīgas raj. Ādažu pag. “Blāzmas”, (īpašumā); dzīvoklis, Rīgā, Ganu ielā 6–18, (īpašumā); zeme, Rīgas raj. Sauriešu pag., (īpašumā); dzīvoklis, Rīgā, A.Čaka ielā 47–5, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): Mercedes Benz, izlaides gads 1993, reģistrācijas gads 1995.

Nekustamie īpašumi, kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām: dzīvoklis, Rīgā, A.Čaka ielā 47–5, (iznomā).

Kandidāta parādsaistību kopējā summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas: 350000,00Ls.

Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas): SIA Haupa ēkas, 0,4(skaits), 10000,00Ls; SIA Trigers, 0,5, 100000,00Ls.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: SEB Unibanka, 10000,00Ls.

Andrejs Ancāns

a)Dzimis: 1955; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: šķīries.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: SIA “Sanfleks”, direktors; biedrība “Uzticības telefons”, priekšsēdētājs.

f)Izglītība: Rīgas Medicīnas institūts (1981), ārsts–psihiatrs; Rīgas 2.medicīnas skola (1973), feldšeris.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: teicama.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zeme, “Jaunraņķi”, Lapmežciems, Tukuma raj., (īpašumā).

Nekustamie īpašumi, kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām: dzīvoklis, Palmu ielā 20–28, Rīgā, LV1006, (nomā).

Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas): SIA “Sanfleks”, 2(skaits), 1000,00Ls.

Inta Baltiņa

a)Dzimusi: 1964; dzimums: sieviete; tautība: latviete; ģimenes stāvoklis: precējusies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: SIA “Sociālo tehnoloģiju augstskola”, Juridiskās katedras pasniedzēja; Rēzeknes augstskola, Juridiskās katedras pasniedzēja.

f)Izglītība: Latvijas Universitāte (2005), tiesību zinātņu maģistrs; Latvijas Universitāte, Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte (2005), izglītības zinātņu maģistrs, augstskolu docētājs; Latvijas Universitāte, Juridiskā fakultāte (1990), jurists.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: izcila.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: māja, Brīvības g. 458, Rīgā, (īpašumā); dzīvoklis, Rušonu iela 30–38, Rīgā, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna, izlaides gads 2001, reģistrācijas gads 2001.

Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: 6800,00Ls.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: Hipotēku banka, 400,00Ls; AS Hansabanka, 6000,00Ls.

Nikolajs Baranovskis

a)Dzimis: 1943; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: Rīgas Tehniskā universitāte, profesors.

f)Izglītība: Latvijas Valsts universitāte (1971), filozofijas un sabiedrības mācības pasniedzējs, sociologs; Rīgas Industriālais politehnikums (1962), tehniķis–mehāniķis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvojamās mājas 1/3 domājamā daļa, Taures ielā 17, Rīga, LV1004, (īpašumā).

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: AS Parex banka, 700,00Ls.

Imants Birze

a)Dzimis: 1948; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīgas rajons, Garkalnes novads.

e)Darbavietas un amati: SIA “Gemoss”, būvuzraugs.

f)Izglītība: Rīgas Tehniskā universitāte (1977), inženieris celtnieks.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zeme 2180 kv.m. un jaunbūve, Rīgas raj. Garkalnes pag. Bukultos, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Audi 90, izlaides gads 1988, reģistrācijas gads 1994.

Imants Burvis

a)Dzimis: 1949; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Jūrmala.

e)Darbavietas un amati: SIA LDL TRANS, valdes loceklis.

f)Izglītība: Latvijas Universitāte (1997), tiesību zinātņu maģistrs; Latvijas Universitāte (1995), jurists; Rīgas Jūras skola (1971), kuģu vadītājs.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna VW Golf, izlaides gads 1985, reģistrācijas gads 2001.

Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas): AS SEB Unibanka nereģistrētas akcijas, 131(skaits), 131,00Ls.

Mārtiņš Draudiņš

a)Dzimis: 1939; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: partija “Tēvzemes savienība”, priekšsēdētājs.

f)Izglītība: Rīgas Politehniskais institūts (1966), inženieris–celtnieks.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zeme un jaunbūve, Rīgas raj. Babītes pag. Graudu ielā 4, (īpašumā); zeme un ēka, Limbažu raj. Skultes pag. “Viesturi”, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Ford Scorpio, izlaides gads 1987, reģistrācijas gads 2001; automašīna Mercedes Benz, izlaides gads 1985, reģistrācijas gads 1995.

Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: 100000,00Ls.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: SEB Unibanka, 300000,00Ls.

Ilgonis Erdmanis

a)Dzimis: 1942; dzimums: vīrietis; tautība: nav norādīta; ģimenes stāvoklis: nav norādīts.

d)Dzīvesvieta: Jelgava.

e)Darbavietas un amati: avīze “Sējējs”, izdevējs.

f)Izglītība: Ļeņingradas zivjrūpniecības institūta Kaļiņingradas filiāle (1968), zivju nozvejas speciālists.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Opel Vectra, izlaides gads 1991, reģistrācijas gads 2005.

Guntis Ikars Francis

a)Dzimis: 1944; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: atraitnis.

d)Dzīvesvieta: Limbažu rajons, Limbažu pagasts.

e)Darbavietas un amati: Limbažu pilsētas dome, galvenais enerģētiķis; SIA “Ratiko”, enerģētiķis.

f)Izglītība: Rīgas Politehniskais institūts (1977), radioinženieris.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Valmiera, Rietekļa ielā 2–9, (īpašumā); zeme 6 ha, Cēsu raj. Līgatnes pag. Kadari 1, (īpašumā); dzīvojamā māja 1/2 d.d. un zeme 53,8 ha, Limbažu raj.Limbažu pag. Samši, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna VW Vento, izlaides gads 1992, reģistrācijas gads 2006.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: DnB Nord, 4000,00Ls.

Ināra Giriča

a)Dzimusi: 1946; dzimums: sieviete; tautība: ukrainiete; ģimenes stāvoklis: šķīrusies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: rakstniece, grāmatizdevēja; Demokrātu partija, Senāta senatore.

f)Izglītība: Rīgas 25. vakara maiņu vidusskola (1967), vidējā izglītība.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: teicama.

i)Nekustamie īpašumi, kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām: dzīvoklis, Lubānas ielā 60–9–6, Rīgā, (nomā).

Jānis Kraulers

a)Dzimis: 1930; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Aizkraukles rajons, Skrīveru pagasts.

e)Darbavietas un amati: zinātnieks, publicists; partija “Tēvzemes savienība”, valdes loceklis.

f)Izglītība: Latvijas Lauksaimniecības akadēmija, aspirantūra (1970), bioloģijas zinātņu kandidāts; Latvijas Valsts universitāte (1966), biologs, bioķīmiķis, bioloģijas un ķīmijas skolotājs; Bulduru dārzkopības tehnikums (1950), agronoms, dārzkopis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Aizkraukles raj. Skrīveru pag. Zemkopības institūts 21–6, (īpašumā); vasarnīca, Talsu raj. Rojas pag. “Valciņi”, (īpašumā).

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: Latvijas krājbanka, 11500,00Ls; Hipotēku banka, 13000,00Ls.

Gundaris Langrāts

a)Dzimis: 1952; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: lietišķo sporta veidu centrs “Kleisti” VA, direktora vietnieks.

f)Izglītība: Latvijas Valsts universitāte (1981), ekonomists; Rīgas Celtniecības tehnikums (1971), tehniķis–mehāniķis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Rīgā, Zilupes ielā 14–1, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): piekabe, izlaides gads 1993, reģistrācijas gads 1993; automašīna Mercedes Benz, izlaides gads 1981, reģistrācijas gads 1998; automašīna Jeep Cheroki, izlaides gads 1989, reģistrācijas gads 2001; automašīna VW LT28, izlaides gads 1983, reģistrācijas gads 1998.

Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: 1000,00Ls.

Vitālijs Lukjaņenoks

a)Dzimis: 1980; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: neprecējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: SIA Talsu spriegums, preču grupu vadītājs.

f)Izglītība: Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskola (2003), mazā uzņēmuma vadītājs; Vandzenes vidusskola (1998).

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: teicama.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna, izlaides gads 1993, reģistrācijas gads 2005.

Jevgeņija Martinsone

a)Dzimusi: 1951; dzimums: sieviete; tautība: burjatiete; ģimenes stāvoklis: nav norādīts.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: Marģera Martinsona bērnu grāmatu izdevniecība “Dižģimene”, redaktore; Demokrātu partija, senatore.

f)Izglītība: Maskavas literatūras institūts, aspirantūra (1980), filologs; Kazahijas Valsts universitāte (1973), filologs, krievu valodas pasniedzējs.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: ļoti laba.

i)Nekustamie īpašumi, kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām: dzīvoklis, Tērbatas ielā 50–4, Rīgā, (nomā).

Marģers Martinsons

a)Dzimis: 1939; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: nav norādīts.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: Pasaules latviešu nācijas glābšanas asociācija “Dižģimene”, prezidents; Demokrātu partija, Senāta goda priekšsēdis; Tautas demogrāfijas kabinets, vadītājs; Laika ieraksts “Latvijas balss”, redaktors; Marģera Martinsona bērnu grāmatu izdevniecība “Dižģimene”, īpašnieks; kino–foto mākslinieks.

f)Izglītība: Maskavas Valsts kultūras institūts (1981), kino–foto režisors; Latvijas Lauksaimniecības akadēmija (1971), agronoms–dārzkopis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: teicama.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zemes gabala 1/2 d.d., “Strautiņi”, Jaunpiebalgas pag., Cēsu raj., (īpašumā); namīpašuma 1/2 d.d., Auces iela 3, Rīgā, (īpašumā).

Nekustamie īpašumi, kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām: dzīvoklis, Tērbatas iela 50–4, Rīga, (nomā).

Atis Pakrastiņš

a)Dzimis: 1939; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: RTU Attīstības fonds, vadītājs.

f)Izglītība: Rīgas Politehniskais institūts (1967), inženieris celtnieks.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Rīgā Jasmuižas ielā 3–27, (īpašumā); zeme, Rīgas raj. d.k. Kāpas Nr. 152, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Opel Astra, izlaides gads 1994, reģistrācijas gads 2003.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka, 1000,00Ls.

Aivars Pušpurs

a)Dzimis: 1955; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: nav norādīts.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: individuālais komersants.

f)Izglītība: Rīgas 10.tehniskā skola (1983), arodizglītība; Latvijas Republikāniskais lauksaimniecības tehnikums (1982), vidējā speciālā; Balvu raj. Rugāju vidusskola (1978), vidējā.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: laba.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvojamā māja un zeme, Zalves iela 82, Rīga, LV1046, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna TOYOTA, izlaides gads 1988, reģistrācijas gads 2005; automašīna FIAT Ducato, izlaides gads 1992, reģistrācijas gads 2006; automašīna HYUNDAI, izlaides gads 1995, reģistrācijas gads 2000; automašīna Volvo 940, izlaides gads 1992, reģistrācijas gads 2002.

Kandidāta parādsaistību kopējā summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas: 14000,00Ls.

Kandidātam piederošie vērtspapīri sadalījumā pa to veidiem (privatizācijas un kompensācijas sertifikātiem norādīt tikai to skaitu): privatizācijas sertifikāti, 15(skaits), 0,00Ls.

Juris Rēķis

a)Dzimis: 1950; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: SIA Jureks un Ko, valdes loceklis.

f)Izglītība: Rīgas Politehniskais institūts (1983), automātika un telemehānika; Rīgas Jūrskola (1967), kuģu mehāniķis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: izcila.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Rīgā, Eksporta ielā 3–1, (īpašumā); zeme, Jelgavas raj. Jaunsvirlaukas pag., Sila iela 1, (īpašumā); zeme, Jelgavas raj. Jaunsvirlaukas pag., Jaunrozes, (īpašumā); nepabeigta māja un zeme 4000 kv.m., Rīgā, Pildas ielā 44a, (īpašumā); dzīvoklis, Rīgā, Akmeņu ielā 15–48, (īpašumā); dzīvoklis, Rīgā, A.Čaka ielā 52–6, (īpašumā); māja un zeme, Jelgavas raj. Jaunsvirlaukas pag., Mežciems, Lielā iela 13, (īpašumā); dzīvoklis, Murjāņu ielā 8–68, (īpašumā).

Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas): SIA Jureks un Ko, 100(skaits), 2000,00Ls.

Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: 85000,00Ls.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: SEB Unibanka, 85000,00Ls.

Kandidātam piederošie vērtspapīri sadalījumā pa to veidiem (privatizācijas un kompensācijas sertifikātiem norādīt tikai to skaitu): kompensācijas sertifikāti, 1(skaits), 0,00Ls.

Ivars Rozenšteins

a)Dzimis: 1960; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: neprecējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: SIA “Raidho”, rīkotājdirektors.

f)Izglītība: Rīgas Politehniskais institūts (1984), celtniecības ekonomika.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Rīgā, Juglas ielā 39–42, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Plymouth Voyager, izlaides gads 1996, reģistrācijas gads 2000.

Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas): SIA “Raidho”, 10(skaits), 2000,00Ls.

Imants Saulītis

a)Dzimis: 1956; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: šķīries.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: individuālais komersants.

f)Izglītība: Latvijas Banku augstskola (2001), ekonomists; Rīgas Politehniskais institūts (1979), inženieris, precīzā mehānika un elektronika.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: laba.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvokļa īpašuma d.d., Aglonas iela 29–8, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): airu laivas 4 gab., izlaides gads 1978, reģistrācijas gads 1978; motocikli 2 gab., izlaides gads 1980, reģistrācijas gads 1980; automašīna VW Passat, izlaides gads 1979, reģistrācijas gads 1980.

Nekustamie īpašumi, kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām: dzīvoklis, Brīvības ielā 84–8, (nomā).

Paulis Siliņš

a)Dzimis: 1944; dzimums: vīrietis; tautība: nav norādīta; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Jēkabpils rajons, Variešu pagasts.

e)Darbavietas un amati: SIA “DARTS GARD”, darbinieks.

f)Izglītība: Rīgas 26. vidusskola (1967), vidējā izglītība.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: laba.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Opel Askona, izlaides gads 1982, reģistrācijas gads 2003.

Ēriks Skuja

a)Dzimis: 1934; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Ogres rajons, Ogres novads.

e)Darbavietas un amati: pensionārs.

f)Izglītība: Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūts (1962), fiziskās kultūras un sporta pasniedzējs.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvoklis, Ogre, Mālkalnes prosp. 12–2, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Mercedes Benz 240, izlaides gads 1993, reģistrācijas gads 2003.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: Hipotēku banka, 2000,00Ls.

Māris Spriņģis

a)Dzimis: 1952; dzimums: vīrietis; tautība: vācietis; ģimenes stāvoklis: šķīries.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: Latvijas Universitāte, lektors.

f)Izglītība: Latvijas Universitāte (2006), doktorantūra; Latvijas Universitāte (2002), ekonomikas maģistrs; Latvijas Universitāte (2000), banku ekonomists; Latvijas Valsts universitāte (1976), fiziķis.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: māja un zeme 1/2 d.d., Rīgā, Šampētera 135 A, (īpašumā); zeme 1300 kv.m., Kuldīgas raj., Skrunda, Lielā iela, (īpašumā); zemes gabals 1050 kv.m, Rīgā, Šampētera 135 A, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Nissan Primera Vagon, izlaides gads 2004, reģistrācijas gads 2004; automašīna Honda CR–V, izlaides gads 2005, reģistrācijas gads 2006.

Kandidāta izsniegto aizdevumu kopējā summa, ja aizdevumu vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas: 29350,00Ls.

Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: 8200,00Ls.

Igors Šiškins

a)Dzimis: 1959; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Bauskas rajons, Vecumnieku pagasts.

e)Darbavietas un amati: individuālā darba veicējs, skursteņslaucītājs.

f)Izglītība: 19. Profesionāli tehniskā celtnieku vidusskola (1975), vidējā speciālā.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Mazda 323, izlaides gads 1992, reģistrācijas gads 2001; automašīna Nisan Patrol, izlaides gads 1986, reģistrācijas gads 2005.

Vladimirs Vasiļjevs

a)Dzimis: 1960; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: neprecējies.

d)Dzīvesvieta: Limbažu rajons, Katvaru pagasts.

e)Darbavietas un amati: pašnodarbināta persona.

f)Izglītība: Cēsu 2. vidusskola (1978), vispārējā vidējā.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

Klāvs Veinbahs

a)Dzimis: 1960; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: nav norādīts.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: Latvijas Tēlnieku centrs, valdes loceklis; Latvijas Mākslinieku savienība, gleznotājs, tēlnieks; SIA Rimi Latvija, maiznieks.

f)Izglītība: Latvijas Mākslas akadēmija (1991), mākslinieks–tēlnieks.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: izcila.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna VAZ 1111, izlaides gads 1991, reģistrācijas gads 2002; automašīna VW Golf, izlaides gads 1984, reģistrācijas gads 2002.

Gunārs Zaķis

a)Dzimis: 1952; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Ogres rajons, Ikšķiles novads.

e)Darbavietas un amati: pensionārs, atvaļināts virsnieks.

f)Izglītība: Nacionālā aizsardzības akadēmija (1996), vada komandieris; Rīgas 69.vidusskola (1980), vispārējā vidējā.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: dzīvojamā māja, Ogres raj. Ikšķile, Pils ielā 18, (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Opel Omega, izlaides gads 1991, reģistrācijas gads 2002.

Bruno Zeiliņš

a)Dzimis: 1939; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: ZS “Līdumi”, īpašnieks.

f)Izglītība: Kaļiņingradas Augstākā inženiertehniskā jūrskola (1975), inženieris–kuģu vadītājs; Liepājas jūras skola (1969), kuģu vadītājs.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: pārvaldu pilnīgi.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: liellopu kūts, Aizkraukles raj. Iršu pag., (īpašumā); dzīvojamā māja un zeme 2227 kv.m., Rīgā, Zvejas ielā 36a, (īpašumā); kokzāģētava, Aizkraukles raj. Iršu pag., (īpašumā); zemnieku saimniecība 290 ha, Aizkraukles raj. Iršu pag., (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): traktors DT75, izlaides gads 1986, reģistrācijas gads 1989; traktors Case 155 ZS, izlaides gads 2005, reģistrācijas gads 2005; kravas treileris Renault 395, izlaides gads 1986, reģistrācijas gads 1999; automašīna Audi A6, izlaides gads 1999, reģistrācijas gads 2005.

Kandidāta parādsaistību kopējā summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas: 44000,00Ls.

Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus: Hipotēku banka, 10000,00Ls.

Viktorija Zemīte

a)Dzimusi: 1984; dzimums: sieviete; tautība: latviete; ģimenes stāvoklis: neprecējusies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: Rīgas Hanzas vidusskola, skolotāja; Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības komisija, locekle Rīgas 25.vidusskolā.

f)Izglītība: Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskola (2006), sākumskolas skolotāja; Rīgas Valsts tehnikums (2005), sekretāre, biroja darba organizatore.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Hyundai, izlaides gads 1994, reģistrācijas gads 2006.

Varimants Zemītis

a)Dzimis: 1940; dzimums: vīrietis; tautība: latvietis; ģimenes stāvoklis: precējies.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: pensionārs; SIA “Autokap”, izpilddirektors.

f)Izglītība: Rīgas Jūrskola (1963), vidējā tehniskā.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā.

i)Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna Renault–21 Nevada, izlaides gads 1981, reģistrācijas gads 2006.

Arnis Zviedris

a)Dzimis: 1960; dzimums: vīrietis; tautība: nav norādīta; ģimenes stāvoklis: nav norādīts.

d)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: SIA “AL PLUS”, valdes loceklis.

f)Izglītība: Daugavpils Pedagoģiskā universitāte (1998), sākumskolas skolotājs.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: laba.

i)Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zeme, Daugavpils raj. Eglaines pag., (īpašumā).

Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi): automašīna BMW, izlaides gads 2004, reģistrācijas gads 2005; automašīna Honda, izlaides gads 1992, reģistrācijas gads 2002.

Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas): SIA “BKC īpašumi”, 37,5(skaits), 750,00Ls.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!