• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 15. augusta noteikumi Nr. 659 "Valsts aģentūras "Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs" nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2006., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142526-valsts-agenturas-latvijas-biomedicinas-petijumu-un-studiju-centrs-nolikums

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.675

Kārtība, kādā veic dažādšķiedru maisījuma sastāva kvantitatīvās pārbaudes, lai noteiktu tekstilizstrādājuma sastāva atbilstību marķējumā norādītajai informācijai

Vēl šajā numurā

30.08.2006., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 659

Pieņemts: 15.08.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.659

Rīgā 2006.gada 15.augustā (prot. Nr.42 11.§)

Valsts aģentūras “Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs” nolikums

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta trešo daļu

 

I.Vispārīgie jautājumi

1.Valsts aģentūra “Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs” (turpmāk – centrs) ir izglītības un zinātnes ministra pārraudzībā esošs valsts zinātniskais institūts. Izglītības un zinātnes ministrs centra pārraudzību īsteno ar Izglītības un zinātnes ministrijas starpniecību.

2.Centra darbības mērķis atbilstoši valsts noteiktajai zinātnes un tehnoloģiju attīstības politikai ir ar zinātniskām metodēm iegūt jaunas zināšanas un izstrādāt inovatīvas tehnoloģijas, lai sekmētu bioloģijas, ķīmijas, medicīnas un citu dabaszinātņu nozaru ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju.

II. Centra funkcijas, uzdevumi un tiesības

3.Centram ir šādas funkcijas:

3.1.veikt fundamentālos un lietišķos pētījumus molekulārajā bioloģijā, ģenētikā, bioķīmijā, biomedicīnā, biotehnoloģijā un citās dabaszinātņu nozarēs;

3.2.radīt un izpētīt jaunas bioloģiski aktīvas vielas un diagnostikas līdzekļus, kā arī izstrādāt to iegūšanas tehnoloģijas;

3.3.veikt cilvēka genoma pētījumus un veicināt pētījumu rezultātu izmantošanu medicīnā;

3.4.sadarbībā ar augstskolām veicināt zinātnes un augstākās izglītības integrētu attīstību bioloģijas, ķīmijas, medicīnas un citās dabaszinātņu nozarēs;

3.5.atbilstoši kompetencei sniegt pakalpojumus pētniecības jomā;

3.6.piedalīties valsts un starptautiskos pētījumu projektos un pētniecības programmās;

3.7.atbilstoši kompetencei veikt zinātnisko ekspertīzi, īpaši medicīnas, veterinārās medicīnas un augu aizsardzības jomā.

4. Lai īstenotu noteiktās funkcijas, centrs veic šādus uzdevumus:

4.1.veicina zinātnisko pētījumu rezultātu praktisku izmantošanu;

4.2.izstrādā un īsteno programmas un pasākumus zinātniskās kvalifi­kācijas celšanai;

4.3.organizē zinātniskas konferences, seminārus un lekcijas;

4.4.izdod informatīvus materiālus;

4.5.veido ģenētiskās informācijas datu bāzes un kolekcijas;

4.6.veic citos centra zinātnisko darbību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktos uzdevumus.

5.Centram papildus citos centra zinātnisko darbību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajām tiesībām ir šādas tiesības:

5.1.pieprasīt un saņemt bez maksas no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos no privātpersonām centra uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju;

5.2.saņemt ziedojumus, dāvinājumus un ārvalstu finanšu palīdzību, kā arī piedalīties projektu konkursos, lai piesaistītu finanšu līdzekļus;

5.3.atbilstoši kompetencei sadarboties ar valsts un pašvaldību institūcijām, privātpersonām, kā arī starptautiskajām institūcijām;

5.4.normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā iekasēt maksu par centra sniegtajiem publiskajiem pakalpojumiem;

5.5.veikt saimniecisko darbību atbilstoši centra zinātniskās darbības virzieniem.

III. Centra pārvalde

6.Centru pārvalda centra zinātnieku koleģiāla institūcija – zinātniskā padome un direktors. Zinātnisko padomi uz pieciem gadiem ar vienkāršu balsu vairākumu ievēlē centra zinātnieku pilnsapulce (turpmāk – pilnsapulce). Direktoru uz pieciem gadiem ievēlē zinātniskā padome, bet amatā apstiprina izglītības un zinātnes ministrs.

7.Centra direktors pilda Publisko aģentūru likumā un Zinātniskās darbības likumā noteiktos pienākumus un funkcijas. Centra direktoram ir vietnieki.

8.Pilnsapulcē piedalās centra zinātnieki. Pilnsapulce ir tiesīga lemt, ja tajā piedalās divas trešdaļas no centra zinātnieku kopējā skaita. Pilnsapulci sasauc pēc centra direktora vai zinātniskās padomes priekšsēdētāja iniciatīvas vai ja to pieprasa vismaz 10% no centra vadošajiem pētniekiem, pētniekiem un asistentiem.

9.Zinātniskās padomes kompetenci nosaka Zinātniskās darbības likums un zinātniskās padomes nolikums. Zinātniskās padomes nolikumu apstiprina pilnsapulce.

IV. Centra finanšu līdzekļi un manta

10. Centra finanšu līdzekļus veido:

10.1.valsts budžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem, tai skaitā bāzes finansējums;

10.2.ieņēmumi par centra sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citi pašu ieņēmumi;

10.3. ziedojumi un dāvinājumi;

10.4. ārvalstu finanšu palīdzība.

11.Šo noteikumu 10.punktā minētos finanšu līdzekļus izmanto saskaņā ar zinātniskās padomes apstiprinātu kārtību.

12. Centra darbinieku atalgojumu veido:

12.1.atalgojums, ko darbiniekam piešķir un kura apmēru aprēķina saskaņā ar normatīvajiem aktiem par bāzes finansējuma piešķiršanas kārtību valsts zinātniskajām institūcijām un valsts augstskolu zinātniskajiem institūtiem;

12.2.atalgojums, ko saskaņā ar Zinātniskās darbības likumu maksā no centra noslēgto līgumu īstenošanai iegūtajiem finanšu līdzekļiem un kura apmēru nosaka atbilstoši centra iekšējai darba samaksas politikai, kā arī pamatojoties uz centra noslēgtajiem līgumiem.

13.Centrs saskaņā ar normatīvajiem aktiem un pārvaldes līgumu, kas noslēgts starp izglītības un zinātnes ministru un centra direktoru, rīkojas ar centra valdījumā esošo valsts mantu un mantu, kuru centrs iegādājies savas darbības nodrošināšanai.

14.Centrs Likumā par budžetu un finanšu vadību noteiktajā kārtībā ar finanšu ministra atļauju ir tiesīgs ņemt aizņēmumus un uzņemties garantijas. Pirms finanšu ministra atļaujas pieprasīšanas minēto darījumu veikšanai centrs sagatavoto dokumentāciju saskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju.

V. Centra darbības tiesiskuma nodrošināšana un pārskatu sniegšana

15.Centra darbinieku faktisko rīcību Administratīvā procesa likumā noteiktajos gadījumos, kā arī administratīvos aktus var apstrīdēt, iesniedzot iesniegumu centra direktoram. Centra direktora lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

16.Centra direktora faktisko rīcību Administratīvā procesa likumā noteiktajos gadījumos, kā arī administratīvos aktus var apstrīdēt Izglītības un zinātnes ministrijā, iesniedzot iesniegumu centra direktoram. Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

17.Pārskatus par centra funkciju izpildi un finanšu līdzekļu izlietojumu centrs iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā pārvaldes līgumā paredzētajā kārtībā un noteiktajos termiņos.

Ministru prezidenta vietā – aizsardzības ministrs A.Slakteris

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 31.augustu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!