• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes Eiropas lietu ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.1999., Nr. 399 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiesu varas stiprums ir arī valsts stiprums

Vēl šajā numurā

02.12.1999., Nr. 399

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes Eiropas lietu ministra vizīti

Vakar, 1.decembrī, Saeimas Ārlietu komisijas, Aizsardzības un iekšlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Nīderlandes Eiropas lietu ministru Diku Benshopu.

Tikšanās laikā pārrunāta Eiropas Savienības paplašināšanās, Eiropas Komisijas progresa ziņojums par Latviju un Valsts valodas likumā ietverto normu atbilstība starptautiskajiem standartiem.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Sinka informēja viesi no Nīderlandes par Saeimas Eiropas lietu komisijas darbu un galvenajiem uzdevumiem, tostarp Eiropas Integrācijas biroja izveidošanu un darbību. Viens no galvenajiem komisijas uzdevumiem ir raudzīties, lai Latvijas likumdošana tiktu konstruktīvi saskaņota ar Eiropas Savienības standartiem un pieņemtos likumus valdība pildītu un interpretētu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām.

Nīderlandes Eiropas lietu ministrs apsveica Eiropas Komisijas pozitīvo Latvijas progresa vērtējumu un ieteikumu sākt iestāšanās sarunas, kā arī pauda savas valsts gatavību sniegt Latvijai visu iespējamo palīdzību tās ceļā uz Eiropas Savienību.

Pārrunājot Valsts valodas likuma konceptuālos jautājumus, D.Benshops atzinīgi vērtēja EDSO augstā komisāra Maksa van der Stūla ieteikumus, akcentējot, ka, viņaprāt, Valsts valodas likuma galvenais uzdevums ir minoritāšu valodu aizsardzība. Viņš arī informēja par Nīderlandes atbalstu latviešu valodas apguves programmas īstenošanai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!