• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 30. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1999., Nr. 397/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Izglītības likumā

Vēl šajā numurā

01.12.1999., Nr. 397/398

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 30. novembra sēdē

Akceptēts likumprojekts "Sugu un biotopu aizsardzības likums". Likuma mērķi ir nodrošināt bioloģisko daudzveidību, saglabājot Latvijai raksturīgo faunu, floru un biotopus; regulēt sugu un biotopu aizsardzību, apsaimniekošanu un uzraudzību; veicināt sugu populāciju un biotopu saglabāšanu atbilstoši ekonomiskajiem un sociālajiem noteikumiem, kā arī kultūrvēsturiskajām tradīcijām; regulēt īpaši aizsargājamo sugu un biotopu noteikšanas kārtību.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 297 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 53 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Tie nepieciešami, lai atļautu uzņēmumiem transportēt tranzītā caur Ventspils ostu acetona kravas.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Finansu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas likums". Komisijas darbības mērķis ir ieguldītāju, noguldītāju un apdrošināto interešu aizsardzība, kā arī finansu un kapitāla tirgus attīstības un stabilitātes veicināšana. Komisija paredzēta kā neatkarīga koleģiāla valsts institūcija, kas atbilstoši savam darbības mērķim un uzdevumiem darbojas Latvijas Republikas vārdā, regulējot finansu un kapitāla tirgu un tā dalībniekus.

Sakarā ar paredzēto Finansu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas izveidošanu valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus likumā "Par uzņēmējdarbību", likumā "Par vērtspapīriem", likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām", likumā "Par Latvijas Banku", likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju", Civilprocesa likumā, Hipotekāro ķīlu zīmju likumā, likumā "Par akciju sabiedrībām", Kredītiestāžu likumā, likumā "Par privātajiem pensiju fondiem", Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu", Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā.

Akceptēti noteikumi "Konfiscēto tabakas izstrādājumu iznīcināšanas un konfiscētā alkohola iznīcināšanas, pārstrādes un denaturēšanas kārtība". Alkohola pārstrāde un denaturēšana šo noteikumu izpratnē ir alkohola sajaukšana ar degvielu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis par naftas produktiem, ja degvieleļļu, tās aizstājējproduktus un komponentus izmanto par kurināmo". Saskaņā ar noteikumiem akcīzes nodokli atmaksās tikai par degvieleļļu, kuru izmanto siltuma ražošanai apkurei.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 7.aprīļa rīkojumā Nr.169 "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām Latvijas teritorijā 1999. gadā". Grozījums paredz rīkot Baltijas Aizsardzības koledžas militārās mācības Latvijas teritorijā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos Nr.253 "Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem". Grozījumi nosaka licencēto uzņēmumu darbības ar privatizācijas sertifikātiem izbeigšanas kārtību.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 20.maija noteikumos Nr.187 "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus". Tie nepieciešami, lai noteiktu par īpašumā bijušo zemi lauku apvidos piešķirtās naudas kompensācijas izmaksu pabeigšanas kārtību pēc sertifikātu izmantošanas termiņa beigām.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 4.maija noteikumos Nr.160 "Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi". Grozījumi nosaka, ka noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem lauksaimniecībā.

Akceptēts likumprojekts "Valsts civildienesta likums". Šī likuma mērķis ir noteikt juridisko pamatu valdībai lojālam, profesionālam, politiski neitrālam valsts civildienestam, kas nodrošina stabilu, efektīvu, atklātu un tiesisku valsts pārvaldes darbību.

Ministru kabinets akceptēja Latvijas Republikas valdības politiku enerģētikā.

Akceptēti priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju"" trešajam lasījumam Saeimā.

Pieņemta zināšanai informācija par Vecrīgas satiksmes organizācijas projekta īstenošanas gaitu.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu 1999.gada oktobrī.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta balvas par sasniegumiem starptautiskajā informātikas olimpiādē piešķiršanu". Rīkojums paredz piešķirt Ministru kabineta balvu — Goda diplomu, krūšu nozīmi un attiecīgu naudas summu — starptautiskās informātikas olimpiādes uzvarētājiem un Goda diplomu un attiecīgu naudas summu viņu pedagogiem: Jānim Sermuliņam, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1. kursa studentam, par iegūto 1.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē — 1500 latu; Aijai Lūsei, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas informātikas skolotājai, J.Sermuliņa pedagoģei — 250 latu; Sergejam Meļņikam, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Fortex" vadošajam pasniedzējam, J.Sermuliņa pedagogam — 250 latu; Artūram Žoglam, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1. kursa studentam, par iegūto 3.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē — 700 latu; Aivaram Žoglam, Ugāles vidusskolas informātikas skolotājam, A.Žoglas pedagogam — 500 latu; Pēterim Paikenam, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1. kursa studentam, par iegūto 3.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē — 700 latu; Aijai Lūsei, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas informātikas skolotājai, P.Paikena pedagoģei - 250 latu; Mārtiņam Opmanim, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta asistentam, P.Paikena pedagogam — 250 latu; Dmitrijam Rutko, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1. kursa studentam, par iegūto 3.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē — 700 latu; Tatjanai Rutko, Rīgas Lomonosova ģimnāzijas informātikas skolotājai, D.Rutko pedagoģei — 250 latu; Mārim Vītiņam, Rīgas Informācijas tehnoloģijas institūta mācību direktoram, D.Rutko pedagogam — 250 latu.

Akceptēts rīkojums "Par Akcizēto preču pārvaldes tiesību un saistību nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam". Tas paredz ar 2000.gada 1.janvāri Akcizēto preču pārvaldi pievienot Valsts ieņēmumu dienestam.

Valdība izskatīja jautājumu par SIA "Windau" Bauskas koģenerācijas stacijā ieguldīto ārvalstu investīciju aizsardzību. Saskaņā ar likumu "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā" Privatizācijas aģentūrai uzdots nodrošināt līguma noslēgšanu starp privatizējamo valsts akciju sabiedrību "Latvenergo" un sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Windau" par Bauskas koģenerācijas stacijā saražotās elektroenerģijas pārpalikuma, kas atbilst valstī noteiktajiem elektroenerģijas parametriem, iepirkšanu elektroenerģijas sadales tīklā par cenu, kas atbilst divkāršam elektroenerģijas realizācijas vidējam tarifam astoņus gadus pēc attiecīgās elektrostacijas nodošanas ekspluatācijā.

Valdība akceptēja likumprojektu "Likums par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem". Šī likuma mērķis ir nodrošināt nepārtrauktu iespēju saņemt drošus un kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus, kuru tarifi atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām, kā arī veicināt attīstību un ekonomiski pamatotu konkurenci regulējamās nozarēs, nosakot sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas kārtību un tiesiskās attiecības sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu projektus Autopārvadājumu likumā, Pasta likumā un Dzelzceļa likumā. Grozījumi nepieciešami, lai saskaņotu minētos likumus ar likumprojektu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem".

Akceptēts rīkojums "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā". Par izciliem sasniegumiem sportā piešķirtas naudas balvas šādā apmērā: Latvijas Cīņas federācijas sportistam Igoram Samušonokam par Eiropas čempionātā brīvajā cīņā izcīnīto otro vietu — 6000 latu, sportista I.Samušonoka trenerim Visvaldim Freidenfeldam — 3000 latu; Latvijas Cīņas federācijai par sportista I.Samušonoka izcīnīto otro vietu Eiropas čempionātā brīvajā cīņā — 3000 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai); Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistei Irinai Latvei par Eiropas čempionātā vieglatlētikā junioriem izcīnīto pirmo vietu — 5000 latu; sportistes I.Latves trenerim Leonīdam Strekalovskim — 2500 latu; Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistam Mārim Putenim par Eiropas čempionātā vieglatlētikā junioriem izcīnīto pirmo vietu — 5000 latu, sportista M.Puteņa trenerim Aivaram Rumbeniekam — 2500 latu; Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistam Staņislavam Olijaram par Eiropas čempionātā vieglatlētikā junioriem izcīnīto otro vietu — 3000 latu; sportista S.Olijara treneriem: Aleksandram Čumakovam — 750 latu, Ludmilai Olijarei — 750 latu; Latvijas Vieglatlētikas savienībai par sportistu I.Latves un M.Puteņa izcīnītajām pirmajām vietām Eiropas čempionātā vieglatlētikā junioriem un sportista S.Olijara izcīnīto otro vietu Eiropas čempionātā vieglatlētikā junioriem — 6500 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai); Latvijas Modernās pieccīņas federācijas sportistam Denisam Čerkovskim par pasaules čempionātā modernajā pieccīņā junioriem izcīnīto trešo vietu — 3000 latu, sportista D.Čerkovska trenerim Oļegam Balahņičovam — 1500 latu. Latvijas Modernās pieccīņas federācijai par sportista D.Čerkovska izcīnīto trešo vietu pasaules čempionātā modernajā pieccīņā junioriem — 1500 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai); Latvijas Šaušanas federācijas sportistam Borisam Timofējevam par pasaules kausā šaušanā izcīnīto pirmo vietu kopvērtējumā — 10000 latu, sportista B.Timofējeva treneriem: Uldim Leinasarim — 2500 latu, Ivaram Gulbim — 2500 latu; Latvijas Šaušanas federācijai par sportista B.Timofējeva izcīnīto pirmo vietu kopvērtējumā pasaules kausā šaušanā — 5000 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai); Latvijas Vingrošanas federācijas sportistam Jevgēņijam Saproņenko par pasaules čempionātā vingrošanā izcīnīto otro vietu — 10000 latu; sportista J.Saproņenko trenerim Jevgēņijam Kudrinam — 5000 latu; Latvijas Vingrošanas federācijai par sportista J.Saproņenko izcīnīto otro vietu pasaules čempionātā vingrošanā — 5000 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai); Latvijas Motosporta federācijas sportistam Kristeram Serģim par pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem izcīnīto otro vietu — 2500 latu, Latvijas Motosporta federācijas sportistam Artim Rasmanim par pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem izcīnīto otro vietu — 2500 latu, sportistu K.Serģa un A.Rasmaņa treneriem: Jānim Serģim — 750 latu; Andrim Bogdanovam — 250 latu, Pēterim Ezergailim — 250 latu, Latvijas Motosporta federācijai par sportistu K.Serģa un A.Rasmaņa izcīnīto otro vietu pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem — 1250 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai).

Akceptēts rīkojums "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apsardzes pārtraukšanu". Apsardze tiks pārtraukta ar 2000.gada 1.janvāri.

Akceptēts grozījumu projekts "Grozījumi likumā "Par dabas resursu nodokli"". Tas paredz grozīt dabas resursu nodokļa likmes vairākiem ar nodokli apliekamajiem objektiem, kuru likmes vairs neveicina dabas resursu racionālu izmantošanu un vides piesārņošanas ierobežošanu.

Pieņemts rīkojums "Par Meža un medību valsts inspekcijas likvidāciju". Inspekcija tiks likvidēta ar 2000.gada 1.janvāri un tās tiesību un saistību pārņēmējs būs Valsts mežu dienests. Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1996.gada 24.septembra noteikumu Nr.359 "Meža un medību valsts inspekcijas nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Pamatos akceptēts Latvijas stratēģijas integrācijai Eiropas Savienībā projekts.

Ministru kabinets pieņēma rīkojumus "Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.2/1999 "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"", "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.1/1999", "Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma Apvienotās komitejas rezolūciju Nr.1/1999 "Par izmaiņām Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma A protokolā"", "Par likumprojektu "Latvijas Republikas un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.3/1999 "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līguma B protokolā"", "Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas līgumu "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"", "Par Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.2/1999 "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"" un "Par Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas papildprotokolu "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma B protokolā "".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!