• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aizsardzības ministrijas pozīciju jautājumā par karavīru nosūtīšanu uz Libānu miera nodrošināšanas misijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2006., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas karavīru misiju Afganistānā

Vēl šajā numurā

18.08.2006., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aizsardzības ministrijas pozīciju jautājumā par karavīru nosūtīšanu uz Libānu miera nodrošināšanas misijā

Pēc ANO Drošības padomes rezolūcijas par miera nodrošināšanas operācijas sākšanu Libānas un Izraēlas pierobežā pieņemšanas Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) saņem daudz sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu jautājumu par iespējamo Latvijas karavīru piedalīšanos šajā misijā.

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris uzskata, ka NBS ir sasnieguši savu resursu un personāla limitu dalībai starptautiskajās operācijās, tādēļ gadījumā, ja Latvijai būtu jāpiedalās jaunā NATO vai kādas citas starptautiskas organizācijas vadītā miera uzturēšanas operācijā, būtu jāpārskata dalība kādā no esošajām operācijām.

“Latvijas karavīri starptautiskajās operācijās ārvalstīs patlaban piedalās maksimālajā apjomā, kādu NBS un valsts aizsardzības sistēma var atļauties. Mūsu bruņotajiem spēkiem ir nopietnas misijas Irākā, Afganistānā un Kosovā. Mēs sekmīgi darbojamies arī divās mazākās misijās Bosnijā un Hercegovinā un Gruzijā. Ja tiek diskutēts jautājums par Latvijas karavīru nosūtīšanu vēl kādās misijās ārvalstīs, tad uzskatu, ka jādomā, kura misija tiks samazināta vai pārtraukta vispār,” norāda aizsardzības ministrs.

Latvija šobrīd piedalās piecās starptautiskajās operācijās: Irākā atrodas 120, Afganistānā – 36, Kosovā – 10, Bosnijā un Hercegovinā – 2, Gruzijā – viens NBS karavīrs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!