• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2006., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.08.2006., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Ceturtdien, 17.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju, lai pārrunātu situāciju un iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas jautājumā.

Puses atzina, ka Latvijas un Krievijas atbildīgie dienesti dara visu, lai samazinātu automašīnu rindas pie robežšķērsošanas punktiem. Viktors Kaļužnijs informēja, ka uz Latvijas–Krievijas robežas pusotru reizi palielināta automašīnu caurlaišanas jauda salīdzinājumā ar paredzēto. 350 mašīnu vietā Grebņevas robežpunktu diennaktī šķērso 450 – 460 automašīnas, turklāt Grebņevā plānots izveidot vēl vienu papildu kontroles punktu.

Vislielākās problēmas rada pārtikas preces pārvadājošās automašīnas, kas ir 40% no kopējā mašīnu skaita, jo tām ir jāveic rūpīga pārvadājamo kravu pārbaude.

Ministru prezidents ierosināja apsvērt iespēju uz laiku situācijas normalizēšanai atvērt papildu robežšķērsošanas punktu automašīnām, kuru kravām nav jāveic veterinārā pārbaude.

Viktors Kaļužnijs apsolīja pārbaudīt šādu iespēju, kā arī ieteica uzlabot Latvijas un Krievijas robežsardzes dienestu operatīvo sadarbību un rīkot regulāras tikšanās, lai kopīgi pārrunātu un risinātu aktuālos jautājumus.

Puses vienojās ceturtdien organizēt kopīgu Latvijas un Krievijas atbildīgo robežsardzes dienestu pārstāvju tikšanos un šā gada rudenī sarīkot abu valstu muitas vadītāju tikšanos Sanktpēterburgā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!