• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot farmācijas ražošanas uzņēmumu "Grindeks". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2006., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri

Vēl šajā numurā

17.08.2006., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot farmācijas ražošanas uzņēmumu “Grindeks”

Ministru prezidents Aigars Kalvītis trešdien, 16.augustā, apmeklējot farmācijas ražošanas uzņēmumu a/s “Grindeks”, uzvēra kvalificēta darbaspēka sagatavošanas nepieciešamību farmācijas nozarē Latvijā.

Akciju sabiedrības padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans un valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons iepazīstināja Ministru prezidentu ar uzņēmuma darbību, sasniegtajiem rezultātiem, tuvāko piecu gadu darbības plānu, kā arī investīciju ieguldījumu uzņēmuma attīstībā.

Sarunas gaitā uzņēmuma vadība izteica viedokli par iespējamo valsts atbalstu investīciju piesaistē vietējiem ražotājiem. Tika pārrunātas problēmas izglītības sistēmā, kuras šobrīd ietekmē kvalificēta darbaspēka sagatavošanu farmācijas ražošanas uzņēmumiem.

Kā uzsvēra Ministru prezidents, ir jāveic mērķtiecīgs darbs (skolā, augstskolā, ražošanas uzņēmumā), lai ieinteresētu jauniešus izvēlēties tās profesijas, to skaitā farmācijas nozarē, kuras nepieciešamas darba tirgum un ražošanas attīstības tendencēm.

A.Kalvītis: “Akciju sabiedrība “Grindeks” ir laba ražošanas prakses un arī nākamā darbavieta jauniešiem, kuri savu darbu grib saistīt ar farmācijas nozari. Uzņēmuma inovatīvā pieeja ražošanas procesam, rūpīgi izsvērtā investīciju politika rāda šī uzņēmuma tālākas izaugsmes iespējas, lai kļūtu par Eiropas nozīmes farmācijas uzņēmumu.”

Apmeklējuma laikā Ministru prezidents tika iepazīstināts ar uzņēmuma ražotnēm – aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu formu ražotni.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!